NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční
Moderátor: Moderátoři
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Re: NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční
Jardo, s vůli 0,4 mm navrch bych si asi hlavu nelámal, stejně ty zámky musíš "rozhodit" ve válci, takže to ani moc profukovat nebude. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
Myslis Ludku?, ale maximalni pripustna, kdyz vezmu v uvahu toleranci prumeru valce je 0,6 a tady to mam pres milimetr - skoro dvojnasobek a kdyz si to sedne, tak to bude jeste horsi... Ty uz jsi neco takoveho sestavil a normalne to jezdi? Ja ty pisty nemel vytahovat, max vymenit ty salky a radeji se na to ani nedivat a vratit to tam
Jinak me zaujalo na fabiackem stiracim krouzku, ze ma pootocene zamky na spodni a horni casti. Toho jsem si ani nevsiml, kdyz jsem ten motor kdysi delal
Jinak me zaujalo na fabiackem stiracim krouzku, ze ma pootocene zamky na spodni a horni casti. Toho jsem si ani nevsiml, kdyz jsem ten motor kdysi delal
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
tak motor je v kupe, jde docela pekne, nekouri... ale mam problem s mazanim (jeste vetsi, nez s tim zigulackym cerpadlem ), kdyz se zahreje na 60°C, tak na volnobeh zacne kontrolka poblikavat a na 90°C uz jen sviti , zhasne asi pri cca 1200ot/min., nechapu to, to origo nove cerpadlo mi prislo volnejsi, ale ze to bude horsi, nez to predtim
Napada me jen, nemuze byt nekde v motoru vypadla nejaka zatka, kde by utikal olej? Dal jsem novy salky na kliku i ojnice, nejhorsi salka byla na ojnici na 4. valci, jinak to bylo celkem vpoho.
Mel jsem skoda motory, v kterych uz mlatilo a mazalo to jeste celkem dobre, vymenil jsem salky a nebyl problem, jednou jsem podlozil redukcak tak, ze mi to rezpertlovalo filtr, tady jsem ho taky podlozil a zkousel jsem, ze chodi a ze je cistej.
Kdyz je klika tesna, tak proste ten olej musi nekde ve velkem odtekat (ale nevim kde :/) nebo je total nefunkcni todle cerpadlo :/.
Napada me jen, nemuze byt nekde v motoru vypadla nejaka zatka, kde by utikal olej? Dal jsem novy salky na kliku i ojnice, nejhorsi salka byla na ojnici na 4. valci, jinak to bylo celkem vpoho.
Mel jsem skoda motory, v kterych uz mlatilo a mazalo to jeste celkem dobre, vymenil jsem salky a nebyl problem, jednou jsem podlozil redukcak tak, ze mi to rezpertlovalo filtr, tady jsem ho taky podlozil a zkousel jsem, ze chodi a ze je cistej.
Kdyz je klika tesna, tak proste ten olej musi nekde ve velkem odtekat (ale nevim kde :/) nebo je total nefunkcni todle cerpadlo :/.
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
Skontroluj hriadel pohonu olejoveho cerpadla. Nikto to nemeni, tam su velke uniky. Treba vymenit loziska za opravne a hriadel dat na vybrus a nasledne vystruznikom prejst loziska.
Takisto mozes mat ovalitu na kluke
Takisto mozes mat ovalitu na kluke
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Cory:
jj, diky a jak se k tomu dostanu? staci prsa nebo budu muset i zase vanu? :/
demontaz toho meho pevnostniho difu, to je neco, udelal jsem chobotnici se 6 uchyty, ale zas to drzi, jen to je jak jezek v kleci, tezkej jezek.
jj, diky a jak se k tomu dostanu? staci prsa nebo budu muset i zase vanu? :/
demontaz toho meho pevnostniho difu, to je neco, udelal jsem chobotnici se 6 uchyty, ale zas to drzi, jen to je jak jezek v kleci, tezkej jezek.
Prsia dole, rozvody dole, rozvodove koleso dole, vytiahnut hribik zvrchu, vytiahnut hriadel dopredu, vymenit obe loziska, atd...
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Tobe Jardo ten snorchl a Lpg problem nedela? A mas jej porad zapojeny? Mi v Lpg servisu rikal, ze to chcipa privodem vzduchu. Zmensil jsem prumer nasavani puvodnim nasavacem a je to lepsi. Jenze stejne to dal umi na Lpg chcipat.
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Cory:
Jj diky, zvladlo to projet hory v albanii, ted mame neco pres 3 tis. km a prejeli jsme do Recka. Dobre to zacalo mazat az s olejem valvoline vr1 racing 10w60. Jestli to dojede domu, tak to potom poresim .
2 Mara:
Ted po prekopani toho motoru to nechcipa, jen rozhazuje na LPG volnobeh. Nevim proc mi to ted na benzin jede hur, nez na LPG, driv to bylo opacne a benzin jsem pouzival treba na predjizdeni, ted to nema smysl.
Jinak Albanie- hodne drsne a nebezpecne cesty, byly privalove deste, vsude bez svodidel, blato a dolu sraz desitky az stovky metru. Nejvetsi sutry jsem bral kolama, pak jsem jedno prorazil, tak jsem byl zblblej a zacal jsem gumy setrit a par ran dostaly diferaky, ale oleje jsem kontroloval a vse OK. Odesel mi SB polyuretan na P hornim rameni, podezrivam i teplo od vyfuku, uz to mlatilo na kov, tak jsem tam odrizl kus nakladakove pneu a zajistil hadicovou sponou a zatim to nemlati. No a jeste mi nedrzel napinak rozvodaku, uz je asi ta tycka moc vylezla, tak jsem to podlozil dubovym drivkem od zmrzliny z UA a zatim drzi. Po stovkach km na nezpevnenych cestach se mi jeste vysypal vnitrek novyho zadniho tlumice vyfuku, ale to je jen drobnost.
Jj diky, zvladlo to projet hory v albanii, ted mame neco pres 3 tis. km a prejeli jsme do Recka. Dobre to zacalo mazat az s olejem valvoline vr1 racing 10w60. Jestli to dojede domu, tak to potom poresim .
2 Mara:
Ted po prekopani toho motoru to nechcipa, jen rozhazuje na LPG volnobeh. Nevim proc mi to ted na benzin jede hur, nez na LPG, driv to bylo opacne a benzin jsem pouzival treba na predjizdeni, ted to nema smysl.
Jinak Albanie- hodne drsne a nebezpecne cesty, byly privalove deste, vsude bez svodidel, blato a dolu sraz desitky az stovky metru. Nejvetsi sutry jsem bral kolama, pak jsem jedno prorazil, tak jsem byl zblblej a zacal jsem gumy setrit a par ran dostaly diferaky, ale oleje jsem kontroloval a vse OK. Odesel mi SB polyuretan na P hornim rameni, podezrivam i teplo od vyfuku, uz to mlatilo na kov, tak jsem tam odrizl kus nakladakove pneu a zajistil hadicovou sponou a zatim to nemlati. No a jeste mi nedrzel napinak rozvodaku, uz je asi ta tycka moc vylezla, tak jsem to podlozil dubovym drivkem od zmrzliny z UA a zatim drzi. Po stovkach km na nezpevnenych cestach se mi jeste vysypal vnitrek novyho zadniho tlumice vyfuku, ale to je jen drobnost.
- Ondra1,7mpi
Teď už jen zbývá přeprat medvěda čajovou lžičkou a máš vyhráno
Šťastnou cestu!!!!
Šťastnou cestu!!!!
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Ondra:
Jj, diky Jinak motor. oleje to zatim sezralo asi litr, takze celkem dobry.
Jj, diky Jinak motor. oleje to zatim sezralo asi litr, takze celkem dobry.
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
Zadny obrazek pres mobil sem nevlozim :/ ale ted jsme u klasteru metora
https://www.google.cz/search?q=klastery ... 60&bih=560
https://www.google.cz/search?q=klastery ... 60&bih=560
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Ondra:
Ondro, chci se zeptat, co presne jsi na ten napinak rozvodu navaril?, ja tam neco navareneho, ale uz je ta tycja zase kratka a prevlecna matice s klestinkou ji neudrzi a ted s dubovym drivkem to zase rachta, jde mi o to jestli zachovat ten prumer 8mm nebo by byla vhodnejsi vetsi plocha, uz nepamatuju, jak to tam presne doseda. Diky.
Ondro, chci se zeptat, co presne jsi na ten napinak rozvodu navaril?, ja tam neco navareneho, ale uz je ta tycja zase kratka a prevlecna matice s klestinkou ji neudrzi a ted s dubovym drivkem to zase rachta, jde mi o to jestli zachovat ten prumer 8mm nebo by byla vhodnejsi vetsi plocha, uz nepamatuju, jak to tam presne doseda. Diky.
- Ondra1,7mpi
Ahoj, tuším něco takového... Z té nejmenší goly...
Jo a jestli budeš chtít ten motor tak dej vědět, pokud do měsíce nepřijdeš bude pryč... Možná ještě v srpnu pojede z baráku...
Jo a jestli budeš chtít ten motor tak dej vědět, pokud do měsíce nepřijdeš bude pryč... Možná ještě v srpnu pojede z baráku...
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Ondra1,7mpi:
vim, ze jsem rikal, ze bych ho bral, ale nemam ho ani kam dat , na zahrade mi lezi i zadni naprava na octu 4x4 :/, a tendle muj opravenej funguje celkem dobre, chtel jsem zigula, ale musim se uskromnit, proste na to nemam ani misto a ani cas
tak tri dny jsem nahraval galerku z letosniho vyletu hlavne po Albanii, ale i kousek Recka, BiH a nevynechali jsme ani Durmitor v MonteNegru
https://jardaj.rajce.idnes.cz/HR%2C_BiH ... ecko_2018/
vim, ze jsem rikal, ze bych ho bral, ale nemam ho ani kam dat , na zahrade mi lezi i zadni naprava na octu 4x4 :/, a tendle muj opravenej funguje celkem dobre, chtel jsem zigula, ale musim se uskromnit, proste na to nemam ani misto a ani cas
tak tri dny jsem nahraval galerku z letosniho vyletu hlavne po Albanii, ale i kousek Recka, BiH a nevynechali jsme ani Durmitor v MonteNegru
https://jardaj.rajce.idnes.cz/HR%2C_BiH ... ecko_2018/
- Ondra1,7mpi
Zdar, to je dost že se ozveš, telefon mi vzal nějaký omyl, asi máš nové číslo...
Hele, zas tak mi to nevadí, Jirka tady z fóra ho taky potřebuje, takže už je na cestě z vozu... I kasti jsem už udal... Ještě ten zbytek rozprodat a bude klid, chystám menší offroad obměnu...
Hele, zas tak mi to nevadí, Jirka tady z fóra ho taky potřebuje, takže už je na cestě z vozu... I kasti jsem už udal... Ještě ten zbytek rozprodat a bude klid, chystám menší offroad obměnu...