Karburator Niva 1,6
Moderátor: Moderátoři
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karburator Niva 1,6
Musíš hledat někde po levé straně v místě cca převodky řízení. Aspoň u břichoplazů to tak je. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
1.7i to ma u vyfukovych svodu ke kabině. 1.6 mozna jinde, ale je to tlusky kabel s plechovou koncovkou zahnutou, tak by to melo jit najit.
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-Lada Niva 1.7i -ll-
No v mieste bloku motora dom nasiel tento zeleny kvazi drot....ale podla mna nie je dodt hruby.....na obrazku je medzi trretou a stvrtou svieckou....
https://ibb.co/iTU58J
Iny zatial na bloku nevidim ale budem hladat dalej....
To není ukostření ale drát od čidla teploty.Macinak píše:No v mieste bloku motora dom nasiel tento zeleny kvazi drot....ale podla mna nie je dodt hruby.....na obrazku je medzi trretou a stvrtou svieckou....
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
1.7i jej ma na druhe strane, v horni casti motoru, a 1.6 to bude mit taky nedaleko od baterky. Nejlepe jit po dratu od baterky az na motor, obcas nekde zmizne a zas se objevi
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
Ok...tak tu uz konci sranda musim si seriozne nastudovat nivu 1300 aby som predisiel blbym otazkam....z mojej strany....vsetkym dakujem za rady a za vas cas.Po par dnoch sa ozvem ako dopadlo opravovanie....
Jaj no pockaj od baterky mam len jeden minus pol priamo z nej na kostru....ja som myslel ze motor je ukostreny na kasnu a nie priamo na baterku.....tak tuto kostru musim vyrobit potom....Mara píše:1.7i jej ma na druhe strane, v horni casti motoru, a 1.6 to bude mit taky nedaleko od baterky. Nejlepe jit po dratu od baterky az na motor, obcas nekde zmizne a zas se objevi
Aha, je mozne, ze to tak ma byt. Jak jsem pred casem rozebiral 1.6, tak si to trochu vybavuju. Takze z baterky na kastli a z kastle je kostra na motor nejspis medenym plochym pletencem docela kratkym a mozna nekde od predu v okoli chladice. Zadnou otazku bych nebral jako blbou, hledalo se co tam neni. Verze by mohla byt koupit novou svorku na baterii - sroubovaci. Sehnat silny medeny kabel treba i z jineho auta a napojit naprimo k motoru. Nerikam, ze to vyresi zavadu, ale jiste ukostreni ledasco zlepsi.
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Lada Niva 1.7i -ll-
Karburator Lada Niva 1.6
Dobrý den
Mám na vás takovou prozbu . Stal jsem se majitel nivu a dávám ji dohromady . A nemůžu nikde sehnat takové víčko na karburator . Nemohl by mě někdo poradit kde bych mohl sehnat ? Mělo by se asi jednat o víčko automatického sytice.auto bylo předělané na plyn a pravděpodobně pro předělávce někdo toto víčko ztratil . Příkladam fotku . Omluvte prosím pokud jsem diskuzi založil a nesplňuje vaše pravidla .
S pozdravem Filip Morava
Mám na vás takovou prozbu . Stal jsem se majitel nivu a dávám ji dohromady . A nemůžu nikde sehnat takové víčko na karburator . Nemohl by mě někdo poradit kde bych mohl sehnat ? Mělo by se asi jednat o víčko automatického sytice.auto bylo předělané na plyn a pravděpodobně pro předělávce někdo toto víčko ztratil . Příkladam fotku . Omluvte prosím pokud jsem diskuzi založil a nesplňuje vaše pravidla .
S pozdravem Filip Morava
- Přílohy
-
- DF2E4409-67EA-4DB0-B86C-63B48BE88E66.jpeg (33.12 KiB) Zobrazeno 292 x
Re: Karburator Lada Niva 1.6
Sfptil si to velmi z blizka skus troska dalej fotit aby nolo vidno suvislosti.
Pokusím se ale porad mě to píše ze fotka je moc velká
Musíš ji v nějakém programu zmenšit - delší strana aby měla max 800pix.Filipm píše:Pokusím se ale porad mě to píše ze fotka je moc velká
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
https://ibb.co/cNxFxFp
https://ibb.co/XV4J3xd
Tady jsem nahrál dvě fotky .
Předem díky moc za každou radu .
https://ibb.co/XV4J3xd
Tady jsem nahrál dvě fotky .
Předem díky moc za každou radu .
Je to Solex 21053 XXXXXX - 62, systému Axtec, elektronicky řízený karburátor a žádné víčko tam nepatří - je namontováno pouze u klasického neřízeného karburátoru, který má v těch místech výkonnostní obohacovač první komory.
To co řídí směs v první komoře u tebe, je ten elektroventil co je na tvé fotce výše.
Na fotce níže je stejný karburátor jako máš ty, ale s demontovaným elektroventilem, je také bez víčka, pouze má na kanálech osazené zaslepovací zátky .
To co řídí směs v první komoře u tebe, je ten elektroventil co je na tvé fotce výše.
Na fotce níže je stejný karburátor jako máš ty, ale s demontovaným elektroventilem, je také bez víčka, pouze má na kanálech osazené zaslepovací zátky .
Vaz 2101 r.v.71 1995-2000-ukradeno...Vaz 2103 r.v.1978 2013-? srdcovka...
Citroen Berlingo 1.6BHDI rodinný kočár-ek
Citroen Berlingo 1.6BHDI rodinný kočár-ek
Mikeš píše:Je to Solex 21053 XXXXXX - 62, systému Axtec, elektronicky řízený karburátor a žádné víčko tam nepatří - je namontováno pouze u klasického neřízeného karburátoru, který má v těch místech výkonnostní obohacovač první komory.
Díky moc z radu a vysvětlení , pak ale teda nechápu ze když prepnu na benzin tak s tohohle otvoru začne střídat benzin ? Pokud jedu na plyn tak nic ale jak prepnu tak zdechne auto a benzin teče odtud ven. Tudíž musím porad jezdit na plyn a i startovat. Což by asi nemělo být když je auto studeny . Přepnout na plyn by se mělo až po zahřátí .
Opravdu tam nemá něco být ? Nebo ten ventil nefunguje ?
Díky za odpověď