Dusan, to je dobré, že pri stlačení AUTO to zapína aj klímu(aspoň kontrolku), lebo režim auto je o automatickej kontrole a udržiavaní nastavenej teploty(a u niektorých áut aj vlhkosti). Čiže to, že ti zasvieti kontrolka klímy, ešte neznamená, že aj beží. Tá kontrolka svieti iba preto, že je klíma pripravená na použitie(keď bude treba). Mne na tom vadí iba jedine to, že keď je vonku napr. 10°C a na teplotné čidlo svieti slnko, tak vtedy mi tu klímu aj reálne zapína a nemusí. Ale v takom prípade zapnem režim ECO. Čiže vypnem klímu a tým mi na tých ovládačoch zhasnú všetky kontrolky a svieti iba nastavená teplota. To je vlastne režim ECO(na ktorý nemusíš mať extra kontrolku a ani tlačítko) lebo vtedy ti automatický udržuje teplotu a otáčky ventilátora, ale bez zapnutia klímy. Keď chceš mať "manuálny režim", tak musíš si nastaviť rýchlosť ventilátora ručne(vtedy ti svieti teplota a stupnica ventilátora). A keď chceš klímu úplne vypnúť, tak musíš rýchlosť ventilátora znižovať(otáčať pravým ovládačom doľava
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
) až kým ti úplne nezhasne displej(vtedy je klíma úplne vypnutá)
A čo sa týka toho vnútorného okruhu, tak ja som to moc neštudoval, lebo ja väčšinou ten vnútorný obeh nepoužívam. To len vo výnimočných prípadoch. Ale ako to vlastne je? Lebo píšeš, že bez klimatizácie nefunguje a potom píšeš, že musíš jazdiť so zapnutým ventilátorom. Tak čo ovplyvňuje tú klapku? Klimatizácia, alebo ventilátor? Mne to napr. na Octavii 1 funguje tak, že kým nemám zapnutý ventilátor, tak nezapnem klímu, no keď mám nastavený ofuk predného skla, tak nezapnem vnútorný okruh, ale to viem hlavne podľa toho, že mi nezasvietí kontrolka toho okruhu(a samozrejme aj počujem či sa otvorí/zatvorí). No a na Veste keď som ju skúšal zapnúť, tak kontrolka vždy zasvieti, ale ešte ani raz som ju nepočul otvárať/zatvárať a ani na fúkanom vzduchu som to nejako nezaregistroval.... No a niektoré autá(samozrejme s auto klímou) to majú spravené tak, že keď zapneš ten vnútorný okruh, tak ti automatický zapne aj klímu a fúka to na cestujúcich a nie na sklo.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
(04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
(06_2019 - )