Mal som naplanovane firemne skolenie v NZ. Uz cestu tam som si uzival a zacal som rozmyslat, ze len cestou spat domov ten den neukoncim.
Po skonceni skolenia tesne popoludni som teda sadol do masinky, nastartoval a rozmyslal, ako moc daleko sa chcem vydat. Nakoniec som sa rozhodol si ist dat cajik do horskeho hotela Polianka v Krpacove v Nizkych Tatrach. Pocasie vyzeralo paradne - snezenie v roznom pomere s dazdom. Cestou som sa zastavil na oblubenom motoreste Tekovska kuria jednak na vybornu kapustovu, druhak nakupit chlieb, pecivo a sladke a slane dobroty z ich vlastnej pekarne. Dalej som uz pokracoval smerom na BB a k hotelu som dorazil pred zotmenim. V prazdnom bare som si dal caj s medom a vyrazil som pomalicky smerom domov, do DS. To uz snezenie dorazilo na celu trasu. Tempomat som mal v lepsich usekoch na 120, v horsich na 115. Po zideni z R1 na GA uz paradne chumelilo, premavka bola ale v podvecernu dobu nastastie pomerne riedka. A nastastie, nikam som sa neponahlal.
A to bol podla mna cely zazrak tohto uzasneho vyletu (nebudem to prehanat superlativami), ze som mal celu cestu klud. Doslova som sedel v aute, pocuval dobru hudbu a uzival si jazdu.
Domov som dorazil pred 21hod., po dotankovani plnej viem aj vam, milovnikom exaktnych cisiel dat parametre mojho vykonu: 500km a 6,5l. Ale o to mi vobec neslo. Vysledok bol aj ten, ze po celom dni som nebol ani usedeny, ani ma krize neominali a co som bol najviac prekvapeny, tak som nebol vobec unaveny!!
Ako velke plus ma teraz napadol dazdovy senzor. Sialene dobra vec, ktora takmer na 100% robi svoju ulohu presne tak, ako clovek potrebuje. A je to tiez jedna z veci z mozaiky, ktora pomaha proti unave (oproti neustalemu zapinaniu a prepinaniu stieracov rucne).
Automaticka klima tiez drzala teplotu ako prikovanu na zvolenom prijemnom nastaveni.
A v neposlednom rade tempomat podla mna vyznamne prispieva k znizeniu unavy, ked dlhe dlhe kilometre clovek nie je zbytocne zatazeny udrziavanim konstantnej rychlosti, co bez reptania spolahlivo zvlada.
Koniec hlasenia v Slovenskom jazyku