Nejde nastartovat 1,7i 59kw...
Moderátor: Moderátoři
Nejde nastartovat 1,7i 59kw...
Ahoj všem. Můj jednobod v noci dojel zaparkoval a ráno už nenastartoval. Pročetl jsem všechny dostupné fóra. Pak jsem vzal desítku stříkačku, sundal víko u vzduchového filtru, oddělal filtr a stříkl nad klapku obsah stříkačky. Po sešlápnutí plynu motor okamžitě naskočil. Nechal jsem ho cca 10 minut běžet, pak jsem se projel a vše v pohodě. Po vypnutí opět nenastartuji. Pakliže aplikuji benzín stříkačkou motor opět bez problémů naskočí. Kde mám hledat chybu? Při otočení klíčkem zvuk čerpadla slyším..Check engine nesvítí..
Re: Nejde nastartovat 1,7i 59kw...
jednobod je dost primitivny, ono v podstate bud nepusti vzduch cez volnobezny kanal(malo otvori krokovy motorcek) alebo dava ziadnu/kratku davku paliva. S pridanym plynom to nenaskoci bez streknutia paliva striekackou?
Teoreticky to moze robit aj teplotne cidlo, ktore ukazuje nespravnu teplotu a podla toho zle vstrekne palivo.... bez diagnostiky len hadam...
Teoreticky to moze robit aj teplotne cidlo, ktore ukazuje nespravnu teplotu a podla toho zle vstrekne palivo.... bez diagnostiky len hadam...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
CHE pri zapnuti zapalovania svieti?
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Kdyz otocim klickem CHE sviti po nastartovani zhasne. Mimochodem jak se dostanu k cerpadlu u dvoumistne Nivy? Vypada to na slaby tlak z cerpadla.
Bez striknuti benzinu z vrchu ti nechytne. Pak uz to bezi/bezelo.
Takže vyřešeno. Bohužel vůz byl napaden domácím kutilem. Problém byl v upevnění motorku palivového čerpadla. Vzhledem k tomu, že původní upevnění přestalo plnit funkci, tak někdo čerpadlo omotal rozříznutou hadicí na vodu a přitáhl k původní tyči stahovacím kroužkem. Bohužel to celé povolilo a motorek vypadl z toho mezikusu, který pravděpodobně slouží k vyrovnání vibrací a je napojen dále na přívodní trubku. Dostat se k nádrži u dvousedadlové nivy bylo sice pracné - pro ty kdo kdo to budou dělat je třeba dole povolit 4 šrouby které drží přepážku a tu poté odklonit, neboť je třeba oddělat celý ochranný kryt - ale nejhorší bylo, že nějaký kkt strhal při utahování 6 z osmi matiček, které drží celé víko čerpadla na nádrži. Takže jsem musel celou nádrž vydělat ven a gravírovací rozbruskou uřezat matičky sundat dolů a dát tam vysoké podložky a chytit matičky až nahoře, kde byl závit v pořádku. Jinak jsem sháněl i novou nádrž.. Díky za rady a zase někdy..
Nejde mi do hlavy len ako je mozne, ze to po streknuti striekackou normalne islo az do dalsieho vypnutia...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- mušketýr
- Kontaktovat uživatele:
Jo holt sou věci mezi nebem a zemí
Ne SMS, ne SZ.
Pouze volat!
602132238
Pouze volat!
602132238
Majo možná to definitivně sjelo dolů ve chvíli kdy jsem to rozdělal..poslední start proběhl tak že to chytlo a za 3 sekundy zhaslo - pak už jsme se v tom vrtali.. U Nivy jsem se rychle naučil základní věc.. tohle auto si žije tak trochu svým životem..
- Ondra1,7mpi
S tím mohu jen souhlasit... závady přicházejí a odcházejí jak se nivě zachce, důležitý je se s tím naučit žít(jezdit) aby to nikde nenechávalo...
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD