Koupě vvozu v bazaru
Moderátor: Moderátoři
auto z bazaru
Kdyz jsem kupoval auto v bazaru naposled (necelych 14 dni zpatky), tak jsem podepsal smlouvu a dostal jsem doklad o emisich. Ptali se, jestli chci auto i pojistit, dali mi vybrat ze ctyr pojistoven a hned to pres PC sepsali. Velky a maly technicak mi prisel dnes postou.
SalWador
místo techničáků dostaneš smlouvu.Dnes už u odhlášení musí být i malý TP.Vystříhnou tam platnost 10 dní aby jsi to musel do tý doby přehlásit.A auta z bazaru bych se nebál jelikož když prodávám auto třeba za 10 tis tak nejsem zvědavej na nějaký kousky,co chtěj za ty prachy všechno nový se zárukou s novou stk a pod.každej se chce svézt a pak smlouvat o ceně.Dneska když někdo přijde na inzerát,že se chce podívat a neukáže mi prachy tak ani nevylejzám před dům.Proto to dám třeba do bazaru.
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
A jak toho dosáhnou, když nebudu autem jezdit, pro nějakou vážnou závadu? Nebo bude mít propadlou STK. Nechápu jak ten princip funguje u naší kategorie aut.hadzin píše:Dnes už u odhlášení musí být i malý TP.Vystříhnou tam platnost 10 dní aby jsi to musel do tý doby přehlásit.
Hm to je trochu divný ne. Jak se dozvíš, že zájemce má prachy u sebe, když nevylezeš. Já teda někam přijít na inzerát s takovým tím normálním zájmem - podívám se a podle stavu se rozhodnu a vybalit na mně někdo, abych hned ukazoval prachy na důkaz toho že si auto koupím??? Přece peníze v kapse nejsou ukazatelem seriozního zájmu. Inzerát má být tím rozhodujícím filtrem pro případný zájem potencionálního kupce.hadzin píše: Dneska když někdo přijde na inzerát, že se chce podívat a neukáže mi prachy tak ani nevylejzám před dům.
A jestli nerad jednáš s lidmi, no tak to dej do bazaru a nech je ať se nažerou na Tvé lenosti.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Když u sebe nemáš malý TP u odhlášení např do jinýho okresu tak ti za 100,- vystavý nový znovu na tvé jmáno a vystříhnou tam tu platnost na 10 dní,aby novýho majitele donutily auto převést na sebe.No a pokud je auto nepojízdné tak nového majitele napíšou pouze do odhlášky a přihlásí to na něj až to zpojízdní a projde evidenčkou atd.A to je i když je to např z Prahy do Prahy.No a s těma penězma-ukáže mi je do okna jinak si to auto může prohlídnout na ulici.Dokud nemá peníze tak je to u mě pouze další z řady čumilů a smlouvačů a když si jde pro auto za pár korun bez nich tak o to asi takový zájem nemá.S takovejma kupcema už jsem projezdil takovýho benzínu a strávil tolik času,že to prostě dělám takto.A jde to a zatim každej dostal slevu né na auto ale na benzín na cestu domů třeba litr.
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Rozdílnosti našich pohledů bude v tom, že Ty prodáváš auta asi výrazně častěji než já. A asi máš k takovému autu jiný vztah. Já jsem na druhou stranu extrém, kupujícímu vylíčím stav tak, že si to koupí s důvěrou, i když to má spoustu chyb...
A vyzkoušet to pak třeba ani nechce, neb mi věří. Ale jak jsem začal, prodával jsem jedno auto a dvě motorky, za posledních 7 let...
A vyzkoušet to pak třeba ani nechce, neb mi věří. Ale jak jsem začal, prodával jsem jedno auto a dvě motorky, za posledních 7 let...
Bílý LADA a okřídlená spol.
No ja nevim.. Kdyz jsem kupoval auto, tak jsem schvalne jezdil bez penez. Chtel jsem si tak pojistit, ze budu kupovat s chladnou hlavou. Prodavajici by me mohl presvedcit a ja bych koupil bez rozmyslu a pozdeji toho litoval. Takhle jsem mel zajisteny, ze si cely obchod cestou pro penize jeste v klidu rozmyslim.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Brandy-tak takovym názorem jsi mě fakt dostal,to povim večer v hospodě to je fakt dobrý.No naopak když ti za den přijde takových lidí třeba 10 a víc tak pochopíš zase mě,že z domu nevylezu.A u tebe je dost velká pravděpodobnost,že o tvé vysněné auto už nikdo jiný zájem nemá,nebo to zase neni tak super obchod.To mě jak něco ťukne do oka tak balym prachy a jedu tam aby mi to nikdo nevyfouk a já pak nebyl nasranej.
Takhle to ale vypada, ze z domu vylezes jedine v pripade, ze ten clovek s tim autem hned odjede. Prece nebudu neco kupovat dokud si to poradne neprohlidnu a nevyzkousim. To, ze s sebou nemam penize, prece neznamena, ze nemam vaznej zajem. Kdyz jsem kupoval svyho zigula, tak jsem tomu chlapkovi rekl, ze se mi libi a ze ho beru a at mi ho do vecera podrzi. Doma jsem pak sebral penize, sepsal smlouvu a vecer jsem si pro nej jel. Nevidim v tom problem.. Samozrejme neco jinyho je, pokud si jedes pro auto na druhej konec republiky. V takovym pripade by se prodrazilo jezdit nanekolikrat.hadzin píše:Brandy-tak takovym názorem jsi mě fakt dostal,to povim večer v hospodě to je fakt dobrý.No naopak když ti za den přijde takových lidí třeba 10 a víc tak pochopíš zase mě,že z domu nevylezu.A u tebe je dost velká pravděpodobnost,že o tvé vysněné auto už nikdo jiný zájem nemá,nebo to zase neni tak super obchod.To mě jak něco ťukne do oka tak balym prachy a jedu tam aby mi to nikdo nevyfouk a já pak nebyl nasranej.
Kdybych tušil,že je to auto blbě prodejný tak bych teda sešel ale pokud tu mam něco dobrýho za super cenu tak dolu nejdu.Je to léty vyzkoušený.Takový řeči,že se někdo určitě vrátí s penězma fungujou tak na 5%.Většinou se každý sveze do všeho rejpá chce slevu nevim na co, pak jede na dalších 10 inzerátů a pak by se možná vrátil.S penězma v kapse to buď veme nebo ne ale pravděpodobnost,že o auto má zájem je mnohem větší.Proto na levný auta bazar nezatracuji.Lidi se toho chtěj zbavit z jakýhokoli důvodu a nemaj čas si o tom s každym povídat.
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Brandy:
Hlásím se k Tvému názoru. Dělám to úplně stejně, protože kdybych s sebou vzal peníze, vím, že bych koupil skoro každé auto, na které se jedu podívat. Bez zkušební jízdy bych auto nevzal, ale to je jen taková potvrzenka před koupí, pokud se mi auto po předchozím ohledání zamlouvá. Jinak ani projíždění nechci... V každém případě dopředu prodávajícího upozorním, pokud se na auto zcela určitě jedu "jen podívat" aby si nemyslel, že udělá kdovíjaký obchod. Pokud bych náhodou koupil, může mít o to větší radost.
Když jsem prodával Wartburga, tak to bylo fandovi značky a tomu jsem v rámci kolegiality vysvětlil nejdříve možné problémy a věci, které budou opravu vyžadovat zanedlouho, vypsal mu deník výměn a oprav, doporučení apod. Cena už byla předem dohodnutá, dohodli jsme se na menší slevě ke spokojenosti obou, podepsali jsme smlouvu a bylo to. Žádné stížnosti na skryté vady, žádné výčitky, auto přišlo do dobrých rukou a mám jistotu, že vydrží ještě hodně dlouho...
Hlásím se k Tvému názoru. Dělám to úplně stejně, protože kdybych s sebou vzal peníze, vím, že bych koupil skoro každé auto, na které se jedu podívat. Bez zkušební jízdy bych auto nevzal, ale to je jen taková potvrzenka před koupí, pokud se mi auto po předchozím ohledání zamlouvá. Jinak ani projíždění nechci... V každém případě dopředu prodávajícího upozorním, pokud se na auto zcela určitě jedu "jen podívat" aby si nemyslel, že udělá kdovíjaký obchod. Pokud bych náhodou koupil, může mít o to větší radost.
Když jsem prodával Wartburga, tak to bylo fandovi značky a tomu jsem v rámci kolegiality vysvětlil nejdříve možné problémy a věci, které budou opravu vyžadovat zanedlouho, vypsal mu deník výměn a oprav, doporučení apod. Cena už byla předem dohodnutá, dohodli jsme se na menší slevě ke spokojenosti obou, podepsali jsme smlouvu a bylo to. Žádné stížnosti na skryté vady, žádné výčitky, auto přišlo do dobrých rukou a mám jistotu, že vydrží ještě hodně dlouho...
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
Hadzin:
Pokud se kazdej jen sveze a pak to nekoupi, tak to chapu. Tvuj pristup asi vyplyva ze zkusenosti, ktery ja nemam.
Honza 21061:
Taky chci zkusebni jizdu, jen kdyz se mi auto po dukladne kontrole libi a na 99,9 % jsem rozhodnutej koupit. Ta jizda je jen takova formalita a pokud se pri ni neobjevi nejaka vazna zavada, tak to auto beru.
Pokud se kazdej jen sveze a pak to nekoupi, tak to chapu. Tvuj pristup asi vyplyva ze zkusenosti, ktery ja nemam.
Honza 21061:
Taky chci zkusebni jizdu, jen kdyz se mi auto po dukladne kontrole libi a na 99,9 % jsem rozhodnutej koupit. Ta jizda je jen takova formalita a pokud se pri ni neobjevi nejaka vazna zavada, tak to auto beru.
Zdravim, koupit vůz v bazaru bych se nebál. Akorát si ho musíte pořádně prohlídnout, ale to ikdyž kupujete na inzerát. Vyjde to na stejno. S prodejem auta- já osobně budu prodávat přes bazar. Když jsem prodával Schade, jednomu chlápkoj od nás ze města, tak jsem si říkal, ze známosti, dám mu na to slevu. On to koupí, bude rád. Jenže po dvou dnech přijel, že s tim byl na předběžný tech. prohlídce a už to jelo. Zadní brzdy- rozdíl 35 procent, čepy atd. Chtěl mě zkrouhnout a vydělat na tom. Tak ty brzdy s těma jsem mu vyšel vstříc. Šli jsme na půl. Říkal jsem si, bude to už v pohodě. Za tři měsíce přijel, že je spojka v háji a ať s nim jdu na půl. A to už jsem zavrhnul. Teď je nasranej. Z auta starýho 20 let chtěl mít fungl nový či co. Říkal jsem si taky, nedám to do bazaru, prodám si to sám. Ale lituju toho. Kdybych to hodil do bazaru, měl bych klid.
- Křečík Barbuška
Je to věc názoru a přístupu k věci a ochotě obou stran se domluvit. Nejsem právník takže nevím co je na tom pravdy, že snad nějakou dobu ručím za stav prodané věci, ale nechápu lidi co si koupí auto řekněme za 10 tis. a pak otravujou s nalezenými závadami. Na druhou stranu od prodávajícího očekávám ochotu a vstřícnost k domluvě třeba s tím počkáním na penízky a tak. Svoje nové auto jsem si nejdříve prohlédl na fotkách, pak šťastnou náhodou on-line v Brně, kde si ho projel, následně jsem se domluvil s dotyčným, ať na tom udělá technickou, že to pak koupím. Člověk za tři dny zavolal, že je vše připraveno, já si zajel pro auto, zaplatil a všichni byli spokojení. Kdyby to byl člověk s názory Hadzima, asi by k prodeji nedošlo.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Uz se to tu nekolikrat probiralo. Ja zastava nazor, ze do smlouvy o koupi vozu je dobre napsat kazdou blbost. Ne jen ze kupujici byl seznamen. Ale treba ze se udelala zkusebni jizda v rozsahu 30 km (kldina napsat ze z A do B), pri bezne cestovni rycholsti treba 90 a ze celou dobu ridil kupujici a proti stavu motoru, rizeni a brzd nic nenamital. klidne bych tam neco takoveho napsal. pak kdyz mi prijde nekdo za mesic, ze mu to na jedne strane malo brzdi, tak se mam o co oprit, neb mam cerne na bilem, ze v tom jel tech 30km a ze tam mu auto brzdilo dobre. pokud mi takovou smlouvu nepodepise, pak je to jeho problem. ostatne ta veta neni samospasitelna, je to jen dalsi indicie, ktera svedci o tom, ze kupujici vedel co kupuje. tedy v pripadnem sporu je o co se oprit a neni to jen o slovnich tvrzenich.
libila sa mi ta KokoLokova "finta" s STK. proste mam zajem, ale chci mit jistotu, ze auto je ok ted v tuto chvili (ne treba pred rokem), a proto at prodavajici necha udelat STK. pokud to neni auto na rok uzivani za 5000Kc, tak tenhle manevr ma smysl. idealni stav by byl, aby na tu prohlidku jeli prodavaji a kupujici spolecne. kdo nema co skryvat, nebude mit nic proti.
a kdyz budu puntickar, tak do smlouvy pak dam, ze auto proslo den pred uzavrenim smlouvy STK a ze jako priloha u smlouvy je kopie protokolu.
atd..
libila sa mi ta KokoLokova "finta" s STK. proste mam zajem, ale chci mit jistotu, ze auto je ok ted v tuto chvili (ne treba pred rokem), a proto at prodavajici necha udelat STK. pokud to neni auto na rok uzivani za 5000Kc, tak tenhle manevr ma smysl. idealni stav by byl, aby na tu prohlidku jeli prodavaji a kupujici spolecne. kdo nema co skryvat, nebude mit nic proti.
a kdyz budu puntickar, tak do smlouvy pak dam, ze auto proslo den pred uzavrenim smlouvy STK a ze jako priloha u smlouvy je kopie protokolu.
atd..
VAZ 2104 1.3 1989
- Křečík Barbuška
To nebyla finta, ale nutnost. TK tomu končila za nějakých 14 dnů, což by v případě nějakého zdržení mohlo komplikovat přepis a navíc vypláznou relativně velký obnos za vozidlo, kterému končí TK se mi nechtělo. Ono myslím na brněnských STK by si na Ladě smlsli, zatímco v tamních končinách asi nejsou tak přísní, ale je pravdou, že vozítko v době koupě nevykazovalo vůlí atd. což by odpovídalo tomu, že prošlo ofic. Vozidlo, ale většinou dle slov majitele stálo, takže po nějakých 500-600 Km co jsem s tím nacoural si to začíná vyžadovat péči, nicméněž jsou to vesměs detaily co se musí vychytat.JmJ píše:...KokoLokova "finta" s STK...
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto