Klepanie brzdovych strmenov
Moderátor: Moderátoři
Klepanie brzdovych strmenov
Vsimol som si ze pocas jazdy po hrubsom asfalte alebo po zamkovej dlazbe mi klepocu brzdove strmene. Je to hnusny zvuk. Ked som ich skusal tak maju volu doprava dolava cca 3mm. Ina vola v ulozeni strmena nie je. Co sa s tym da urobit?
Lada Vesta 1,6 Luxe
Re: Klepanie brzdovych strmenov
Jestli se hybe brzdovy trmen tak rychle do servisu. Nebo si s tim hrat sam, jestli je trmen blbe dotazeny nebo je chyba jinde.
VAZ 2104 1.3 1989
- lucifero89
- Kontaktovat uživatele:
Hm, možno by pomohlo bližšie konkretizovať presne ktorá časť brzdového mechanizmu má vôlu... Pretože moderné brzdy majú tzv. plávajúci strmeň, teda strmeň ktorý je voľne nasunutý na čapoch a ten sa skutočne môže hýbať do strán... Za normálnych okolností sa však po montáži pri prvom zabrzdení vystredí a valčeky ostatnú vysunuté tak, že medzi platničkami a diskami je minimálna medzera, určite nie je 3 mm... Za použitia väčšej sily sa dajú valčeky zasunúť späť, ale určite nie len tak voľne....
Lada 4x4 (2131), 2018
Možný je nedorobok alebo vadný diel od výroby? Rozhodne zabehnúť do servisu a riešiť ako garanciu, ak je možnosť vyskúšať na tom istom úseku inú Vestu tak by to bolo fajn.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Alebo hoď video ako to chodí, aj pri plávajúcich strmenoch by to nemalo vyslovene lietať
Bol som pozriet na mojej strmene, ale ta vôla sa mi nezda ani na 1mm.
1mm nemal ani nas 20rocny fiat a aj tam sa to riesilo vysustruzenim hrubsich "piestikov"(miesto origo 8.0mm -8.4mm), pretoze ten spominany zvuk je vazne neznesitelny.
Rozhodne reklamovat
Rozhodne reklamovat
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Vôľu to má v tom plávajúcom strmeni. Akú majú funkciu tie pružné pliešky pri platničkách?
Lada Vesta 1,6 Luxe
Tak som si to našiel na nete:
http://club-vesta.ru/ustrojstvo/samosto ... lada-vesta
http://club-vesta.ru/ustrojstvo/samosto ... lada-vesta
Lada Vesta 1,6 Luxe
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Kua, vacsina aut ma problem, ze plavajuce brzdy neplavu a tieto aj lietaju
Roman
A ani nemozeme somrat, ze "Rusi...", ked tam vidim to GM
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4