Sice si myslím, že o ladách a především modelu 2106 něco vím, když už mně provází 39 let, ale přesto pár dotazů. Snad to tímto nezakřiknu, ale dostal jsem informaci o jedné 06 v blízkém okolí, jejíž majitele jsem osobně neznal, ale zrovna můj táta mu tehdy radil, když ji vybíral a kupoval. Pán zemřel a kamarád se o ní zmínil (děda jeho manželky a manželce je to snad přiklepnutý) - původně jsem netušil, že se jedná o tento konkrétní kousek, to jsem z něj vytahnul postupně, nejdříve mluvil o něčem hnědém, pak mluvil o chromovaných lištách, větřil jsem 03, no ale pak mi to došlo (omlouvám se majitelům 01, 05 a derivátů, ty vůbec neregistruji, ale 03, 06 a 07 v okolí jsem znal, moc jich nebylo, jsme oblast škodovek nejen tehdejší výrobou, ale hlavně díky zadnímu náhonu a zadnímu motoru kvůli zimě). Co dodat, pečlivý majitel, autobusák, v zimě téměř nejeto, ročník tuším 1979 (pamatuji si totiž i SPZ, čímž jsem kamaráda šokoval, na rozdíl od mých není pamatovací), již vyměněné př. blatníky, jinak žádný bastl a podle mě velmi ojedinělá originální až na ty blatníky tmavě hnědá (měl myslím Tepee, pak Jackal). I přes riziko rozvodu to auto chci, pokud bude ve stavu, kdy jsem ho před dvěma lety viděl naposledy - prohlídka měla být zítra neklapne, jedou pryč, bude snad příští týden o víkendu - jsem pořád pryč. Prostě nechci, aby se to auto dostalo do nepovolaných rukou, jím to nic neříká, případně překupníkovi - to si na něj zahraju sám, kdyby přišla v budoucnu nouze ... .
Pokud je zlomím k prodeji, pak budu muset nabídnout cenu. Nechci to podseknout, ale ani přeplatit, určitě se budou někde dívat, pokud ale se budou dívat/zjišťovat moc, mohlo by to někde vyvolat zájem a licitaci. Kde u takového auta začít, když se bude muset platit výpalné?
40.000,-? Co vy na to? Nemůžu to brát tak, že svoji bych nepustil ani za 100 tis. a v závěti mám napsáno, že manželka nesmí prodat ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Mám pravdu, že tato barva je opravdu na 06 ojedinělá? Jsou někde nejaké statistiky, kolik se jakých barev dovezlo/vyrobilo ( jasně, jsem naivní
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Honza