Ahojte, až teraz som si našiel čas na fórum a pozerám, že diskusia sa trošku posunula inde, tak už len pár poznámok k prevodovkám, aby som ju neprerušoval
stano112 píše:Posim-žijem,žijem
... ...Sám som z niektorých prekvapený,že sa dostali do auta tejto cenovej kategórie
.
Ty by si mal mať na konci každého takéhoto svojho príspevku napísaný slogan "Будущее начинается сегодня", pretože akékoľvek reklamné šoty na Ladu sa môžu skryť pred Tvojimi príspevkami a to do nich nemusíš vložiť ani obrázok
Čo sa týka tej prevodovky a jej vplyvu na vlastnosti auta, tak nemá zmysel z mojej strany teoretizovať, počkáme až nám príde auto a potom to tu roztočíme
Inak na posledných Tvojich príspevkoch vidím, že so synom už znova spolupracujete a darí sa, tak to je fajn
Cory píše:Aha, vplyv lozisk vs. klzneho ulozenia mi nenapadol. Na druhej strane, preco to pptom po instalacii toho 18teho radu funguje bez problemov?
Pozrel som si trošku bližšie tie tunningové sady do prevodoviek a tá 18-tka pre prevodovky 2180 a 81 má na kolese jednotky a dvojky zafrézovanú trojicu drážok pre dvojité synchróny - kuk sem:
http://33sport.ru/catalog/sportivnye-ry ... ovaja_kpp/
Tak teraz neviem, či som to správne chápal, že tam podľa Tvojich info majú byť tie jednoduché samarácke? Lebo mi to troška šrotovalo v hlave, že to by sa potom musela vymeniť i synchrospojka a či by to na ten pôvodný hriadeľ vôbec pasovalo, alebo je tam i výstupný hriadeľ k tej sade a že či už tie kolieska nemajú valivé uloženie, čo zabezpečí podstatne lepšiu voľnosť, resp. "točnosť" prevodovky... No vymysleli to tak, že sa použijú pôvodné diely, len kolieska sa vymenia (so vstupným hriadeľom, pravdaže. Tak by bolo zaujímavé vedieť, aký to má vplyv na životnosť origo synchrónov. Hoci človek sa asi ťažko dopracuje k nejakej "priemernej", či objektívnej hodnote na nete.
kolda: no že si sa ukázal
Ako zvládaš čakanie? Vo štvrtok som bol v SlovLade a pri tých autách odparkovaných pri CPR som myslel na Tvoje slová, keď si písal, že na parkovisku pri USS stáva Vesta. O ktoré parkovisko ide? Minule som po niektorých krúžil a nič. Ja viem, že by to bola veľká náhoda... No doposiaľ som ešte nikde nezazrel len tak zaparkovanú Vestu a vlastne ani Kalinu II či Grantu, tak neviem - asi bude chyba v mojom prijímači? Čiže predstava vidieť tieto autá mimo SlovLady je pre mňa mimoriadne exotická. V premávke som zhliadol len jednu Crossku a ... bielu Prioru