stano112 píše:Tadejasko-každý servis má svojho dealera oleja a preferuje teda tie svoje oleje.Je to len o tom,o koľko ťa pri výmene "ošklbe".Pre motory 2112-21129 v našich zemepisných šírkach a dľžkach úplne postačuje 10W40.Traduje sa legenda,že ak do lada motora nasypeš piesok,pôjde aj tak .V jednom ladaservise tu na západnom slovensku ti tam nalejú 5W30(ak im vopred neoznámiš,aký olej si želáš) a zaúčtujú si zaň 80€.Čiže je to o peniazoch.Ak na to máš,tak si to zaplatíš.Ja crosske taký luxus určite nedoprajem .Pamätaj,že ak tam už raz dáš 5W40,tak by si ho tam už mal dávať vždy.Meniť za lacnejší 10W40 by sa nemal.
A ďalšia vec je,že ten olej ti aj tak od výmeny po výmenu nevydrží,budeš tam musieť 2-3 deci doliať.Čiže si budeš musieť liter 10W40 dokúpiť na dolievanie.
No ty vole
V zivote sa mi nestalo, ze by som musel dolievat oleje - vzdy mi vydrzal od vymeny do vymeny bez toho aby to nieco zralo
Cize dalsi tip od teba, ze si mam pre istotu kazdych 5000 km pozriet ci mam dost oleja?
Toto je sen
Okej spytam sa takto:
Aky je cca rozdiel v cene 5w-40 a 10w-40?
Celkovo aky dopad to moze mat na chod motora? - ak ziadny, tak nemusim vymyslat a budem dalej liat 10w-40.
Pytam sa prave preto aby som proste vedel, ze ci je v tom fakt nejaky rozdiel alebo ci kaslat nato
Ak je v tom rozdiel tak si radsej priplatim za 5w-40
Ak v tom nie je rozdiel tak necham dalej 10w-40