1Asocial píše:Zdravim
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
som cerstvy majitel crossky lux
a bohuzial potrebujem par rad, na fore som sa docital ze sa da do radia vlozit navigacia no bohuzial som nikde nenasiel nejaky presny postup, mohol by mi stym niekto poradit ???
Ahoj,gratulujem ku crosske
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
a pochváľ sa aj fotkamy.Navigácia sa spraviť určite dá,ale ak nie si počítačovo zdatný,tak ti to robiť samému neodporúčam.Ak chceš obyčajnú prešivku MMC,tak tú zvládneš asi aj sám.Sú návody aj na YT,nedávno som sem jeden vložil.Ak však chceš navigáciu,potrebuješ GPS prímač.Existujú od origo do prístrojovky,alebo výmena antény s GPS až po spomínaný U-blox 7.Ten je ako alternatíva najlacnejší a najdostupnejší.Ak si však k tomu nezoženieš korektnú prešivku,tak do dospeje až zamrznutiu MMC ako v mojom prípade a nie len v mojom... Potom nastane problém,že čo s tým.Tu platí,že predajca ti s tým nepomôže,lebo nevie.Obnovovací software ktorým disponujú,je na nič.Tu platí,pomôž si človeče,aj pán boh ti pomôže
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.Ale nie je to také tragické,na SK poznám ľudí,ktorý disponujú tým správnym software,vrátane mňa.Buhužiaľ stálo to nemalé úsilie,čas a nejaké euráče,takže poradiť poradím,ale určité veci si zatiaľ nechám pre seba.Ale tý šikovný si určite poradia aj bezo mňa
.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)