Tak tak. Mam trochu tuseni, ze pri plneni rozpoctem se pojistovny krouti vic, prave z toho duvodu, ze ty penize asi velmi casto nejsou pouzity k oprave vozu.Koko Loko píše:To je povzbudive. Ted ten kabatek a pojistovna. Mel sem za to, ze kdyz mi nekdo zbori i starou popelnici zaplati pojistovna uvedeni vozidla do puvodniho stavu bez vytacek. Vsak i ta popelnice byla pred nehodou funkcni a zpusobila provozu. Je to svinstvo.
Moje zkusenosti - kdyz mi naborili 2111 (zadna hruza, podreny blatnik, naraznik, svetlo pryc, kapota a drobnosti), ktera mela vic jak 10 let, ale snad 50 000 km, tak pojistovna platila vsechno komplet i drobnosti.
Kdyz jsem ja zboril pred 3 lety oct 1, tak ze sem ji dodrel predni blatnik, blinkr, naraznik atd, tak pojistovna vozu, ktery sem ridil, platila bez kecu taky vse, vcetne stitku "business" nebo co to melo na blatniku. A majitel si liboval, ze ma novy blatnik, stary uz mel dotukany
Obe udalosti se resili tak, ze se auto dovezlo do servisu a tam si to poresili s pojistovnou sami.
Obe skody byly cca 15 - 20 000 Kc. Obecne mi bylo receno, ze proplaceni karosarskych oprav pojistovny temer nerozporuji, protoze jim nic jineho nezbyva. Ale muzou te nutit, abys na stare auto pouzil dily z druhovyroby.