Dnes som sa trocha motal po obchodoch a natrafil som na výhodný výpredaj,tak som neodolal

.A nakoľko sa my nechcelo utekať domov pre 2112-ku s vozíkom,tak som napratal crossečku

.
Nakúpil som trocha šutru a s dvojčlennou posádkou som sa vydal na cestu domou.Doma po prerátaní váhy nákladu som zistil,že som crossku preťažil celkovo o cca 130kg.Jazdné vlastnosti takto preťaženého auta neboli najhoršie,rovnali sa približne firemnému Sanderu bez záťaže

.Prešiel som s takto naloženým autom zhruba 40 km a išlo v celku dobre.Tu by som ale už povedal,že v jednom tiahlejšom stúpaní sa prejavila jazda na plyn.Niežeby sa crossečke nechcelo ísť,ale na benzín by to bolo o kúsoček lepšie.
No a keďže sme už pri tom plyne,tak som ku dnešnému dňu na ňom najazdil 1735 km.Ide to slušne,pri studenom štarte my to prepína na plyn v rozmedzí 47-52 stupňov.Ak je motor zohriaty,tak štartuje vždy na benzín a cca za 5 sec. prepína na plyn.Prepínanie pri všetkých režimoch je bezproblémové a nie je ho cítiť. Trocha horšie je to s tou spotrebou.Keď my namontovali plyn,tak som nuloval palubák a ten ukazuje priemer 6,7 litra,ale akože pri jazde na benzín.
V skutočnosti sa my spotreba pohybuje od 8 do 8,5 litra plynu.Záleží asi aj aký plyn sa natankuje.Nie je to teda zlé ani s tou spotrebou plynu,ale pred prerábkou tvrdili že spotreba narastie cca 10 percent.V každom prípade to vychádza 20 a viac percent oproti benzínu.Je však pravda,že teraz si dávam menej pozor na plynový pedál

.Je to vydieť aj na tom priemere,kde som sa pred prerábkou pohyboval dlhdobo na 6,5 teraz je tam po tých 1735 km 6,7.Ide to však na moje prekvapenie veľmy slušne,pokles výkonu pri bežnom používaní nebadať.Snáď len trocha zvyku pri počúvaní motora,tie plynové vstrekovače klepkajú ako nafťáčik,ale do kabíny sa to neprenáša.A ešte pri preraďovaní kvaltov padajú otáčky motora pomaly dole,ako keby sa im najprv nechcelo,ale potom to zbehne šikovne.Je to badateľné len pri 3000 otáčkach a vyššie.Pôjdem s tým teraz na prvú záručnú po 2000 km,tak im to poviem,uvidíme potom či to je normálny jav,alebo to treba len doladiť

.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)