Zdravím a děkuji všem kteří přispěli do této diskuze.Pepino 2121 píše:Ahojte všici, jsem tu nový, tak nevim jestli jsem správně založil nové téma. Mam Nivu 1.7i 2000 a mam problém s topením.kohout mam nový, větrák jede parádně na obě dvě polohy, ale z nivy fouká jen slabý vlažný vzduch. Přitom je ohřátá tak jak má být,takže termostatem to nebude. Poradí nějakej zkušenej nivák? Díkes Pepan
Aktuálně jsem řešil také problém s topením, dle všech rad zkontroloval a následně vyměnil ventil od topení atd.
Problém s vlažným vánkem namísto pořádného teplého fyčáku stále přetrvával až nakonec souhrou mnoha událostí došlo k tomu že jsem přiložil ruku k sání vzduchu na kapotě. Jaké bylo překvapení když se ven hrnul parádně teplý vzduch.
Rozebral jsem palubovku, vyndal větrák topení a podíval se mu pod pokličku.
Jsou tam jen tři dráty > pájka, rychlá akce a dráty jsou prohozené.
Po opětovném zkompletování máme doma konečně tu pravou pojízdnou ruskou saunu!
Z vlažného vánku je konečně pořádný horký fyčák a já jsem spokojený řidič, který vidí z auta ven
Poučení pro příště > nejdřív zkontrolovat kam že to ten větrák vlastně fouká, pak ventil atd.
Apropos naše Niva je rok 2008 a větrák se dle symbolu na víčku motorku točil správně.
Každopádně až teď po přehození +/- to opravdu funguje!