NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční
Moderátor: Moderátoři
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
Re: NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční
nejnovejsi nivy uz to tak maji, tak bych to tam cele jen predelal... treba to koupim nekde v rusku
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
by ma fakt zaujimalo na co. popravde na kazdom svojom aute som spojkovu hydrauliku menil... ale u vacsiny preventivne...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
2 Majo:,
tak je to zbytecna komplikace, jinak ta hydraulika mi taky funguje, ale na takovy kousicek to nema smysl, smysl to ma, kde je prevodovka vzadu... u škodovek.
Me naposledy nastvalo, ze kdyz jsem vyndaval rezervu, tak jsem si utrhnul natrubek na nadobce brzdovky a sundalo mi to barvu z casti podbehu, i z nove natrene pruziny, casti ramena a nove misky dorazu... :/ njn nekdy se mi dari... ))
tak je to zbytecna komplikace, jinak ta hydraulika mi taky funguje, ale na takovy kousicek to nema smysl, smysl to ma, kde je prevodovka vzadu... u škodovek.
Me naposledy nastvalo, ze kdyz jsem vyndaval rezervu, tak jsem si utrhnul natrubek na nadobce brzdovky a sundalo mi to barvu z casti podbehu, i z nove natrene pruziny, casti ramena a nove misky dorazu... :/ njn nekdy se mi dari... ))
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
ja som aj do fiata tempra daval hydraulicku spojku (a lankove ovladanie prevodovky miesto tiahloveho), len preto, ze taka moznost bola(z modelu 4x4)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Teda dovolim si za me dodat, ze lankove tahlo k prevodovce bych klidne vymenil za tahla. Nejednou jsem videl lanko bez koncovky a jednou jsem se s unem odnekud vracel jen na trojku a lanko skoro neslo sehnat
/F/I/A/T/
Ludek: to mi pripomnelo, ze jsem tu urvanou koncovku s ockovym zakoncenim jednou nahradil nejakou silnoproudou ocelovou spojkou- 2 srouby pevne sevrely konec lanka a zakonceni bylo zase ockem. Dokonce to i fungovalo
/F/I/A/T/
Ludek: to mi pripomnelo, ze jsem tu urvanou koncovku s ockovym zakoncenim jednou nahradil nejakou silnoproudou ocelovou spojkou- 2 srouby pevne sevrely konec lanka a zakonceni bylo zase ockem. Dokonce to i fungovalo
Naposledy upravil(a) Mara dne čtv bře 09, 2017 11:56, celkem upraveno 1 x.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Jako ono v dnešní době je i triviální závada jako je přetržení lanka od spojky důvodem pro odstavení vozidla.
Protože výměna (i když budeš mít lanko ssebou) je na cestě (téměř) nemožná. Aspoň tedy u mé nové Granty si to dost dobře nedovedu představit, a to kolem motoru mám ještě relativně dost místa. L.
Protože výměna (i když budeš mít lanko ssebou) je na cestě (téměř) nemožná. Aspoň tedy u mé nové Granty si to dost dobře nedovedu představit, a to kolem motoru mám ještě relativně dost místa. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
tak ono zalezi, jak je nadimenzovane, ja v zivote u favorita nebo feldy to lanko nevidel odtrzene, ale je pravda, ze tam je opravdu poradne... lanko plynu se mi pretrhlo 2x - jednou 2km od baraku a jednou ve Spanelsku a lanovody rucky, ty spis zareznou, pretrhl se mi jen u peu405 a u nivy jsem mel nejakej debilni bovden, ze lanko brzdy vylezlo bokem...
Ale je pravda, ze vzhledem k tomu, jak se dnes setri, tak ze to lanko nejak naddimenzovane nebude, ze bych tam zkusil teda nabastlit to z feldy? jeden az dva kusy bych mel nekde mit, jen myslim, ze bude kratke :/ tam to jde na primo od pedalu k pace spojky pres prepazku.
Ale je pravda, ze vzhledem k tomu, jak se dnes setri, tak ze to lanko nejak naddimenzovane nebude, ze bych tam zkusil teda nabastlit to z feldy? jeden az dva kusy bych mel nekde mit, jen myslim, ze bude kratke :/ tam to jde na primo od pedalu k pace spojky pres prepazku.
Nezlob se Jardo, ale vymýšlíš kraviny...
Lada Niva 21217, Lada Niva 2121
I bych se ho zastal jak se rika, v jednoduchosti je sila
Prča je, ze jsem zrovna dojel asi 200km a pedal spojky zabira cim dal niz u zeme a uz lehce nerozpina. Zacinam zjistovat, k cemu asi slouzi ta dalsi nadobka u te brzdove.. Je totiz prazdna, takze nekde nevim kde je unik a zkusim nekde vycist co tam nalit a jestli neco odzvdusnit a tak nejak..
/////
O hodinu pozdeji:
Dolevam kapalinu a koukam, pod nadobkou potůček. Takze nahradni nadobka byla nastesti poruce a odvzdusneni se taky nejak zdařilo a zas to funguje, tak diky. Odvzdušnoval jsem jen nejak "přepadem" našlapal a opakovaně popouštěl.
Prča je, ze jsem zrovna dojel asi 200km a pedal spojky zabira cim dal niz u zeme a uz lehce nerozpina. Zacinam zjistovat, k cemu asi slouzi ta dalsi nadobka u te brzdove.. Je totiz prazdna, takze nekde nevim kde je unik a zkusim nekde vycist co tam nalit a jestli neco odzvdusnit a tak nejak..
/////
O hodinu pozdeji:
Dolevam kapalinu a koukam, pod nadobkou potůček. Takze nahradni nadobka byla nastesti poruce a odvzdusneni se taky nejak zdařilo a zas to funguje, tak diky. Odvzdušnoval jsem jen nejak "přepadem" našlapal a opakovaně popouštěl.
Naposledy upravil(a) Mara dne pát bře 10, 2017 21:52, celkem upraveno 1 x.
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
kravina je hydraulika na takovej kousek...
a rozhodne to ted delat nebudu, to je uplne posledni vec, kterou mozna nekdy udelam...
prioritu maji brzdy a zadni naprava, jen nevim, jestli radeji nejet na STK s ohnutou, ale zas to tece, takze namastena brzda a nove gufero to neutesni jestli se jim tam nebude libit vyztuzena, tak jsem v zadeli :/
a rozhodne to ted delat nebudu, to je uplne posledni vec, kterou mozna nekdy udelam...
prioritu maji brzdy a zadni naprava, jen nevim, jestli radeji nejet na STK s ohnutou, ale zas to tece, takze namastena brzda a nove gufero to neutesni jestli se jim tam nebude libit vyztuzena, tak jsem v zadeli :/
Naposledy upravil(a) Jarda_NIVA1.7 dne pát bře 10, 2017 21:28, celkem upraveno 3 x.
Nalít brzdovou kapalinu DOT 3 nebo 4, odvzdušňuje se na dolním pracovním válci - je tam stejný odvzdušňovák jako na brzdách.Mara píše:I bych se ho zastal jak se rika, v jednoduchosti je sila
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
V jednoduchosti je síla a pokud to někdo tak postavil a bezproblémově to funguje to tak proč složitě vymýšlet něco jiného...
Stačí to mít vše v cajku a hydraulika spojky je bezúdržbová. Pro jistotu vozím několik gumiček v krabičce od tiktaku a půl litru brzdový kapaliny... Gumičky pasují i do brzdového válce a jestli si dobře pamatuji tak i do zadních prasatek a mám vystaráno... Za mě je v jednoduchosti je síla v tom když jednou věcí dokážu provizorně opravit více věcí...
Ale většinou platí pravidlo, že na autě odejde to co nemáš zrovna u sebe...
Stačí to mít vše v cajku a hydraulika spojky je bezúdržbová. Pro jistotu vozím několik gumiček v krabičce od tiktaku a půl litru brzdový kapaliny... Gumičky pasují i do brzdového válce a jestli si dobře pamatuji tak i do zadních prasatek a mám vystaráno... Za mě je v jednoduchosti je síla v tom když jednou věcí dokážu provizorně opravit více věcí...
Ale většinou platí pravidlo, že na autě odejde to co nemáš zrovna u sebe...
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Á - tady se někdo zná s panem Murphym .martas píše:Ale většinou platí pravidlo, že na autě odejde to co nemáš zrovna u sebe...
Už za vlastnictví vínové sedmy jsem kufr vyčistil. Na začátku bylo cca 10 cm výšky kufru zaskládaných různými předměty, ND, klíči atp. Pak jsem to všechno během jednoho krásného víkendu vyskládal a od tý doby jezdím s prázdným kufrem, tedy krom povinné výbavy a pár plochých klíčů. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Zná a vždy to tak bude... jelikož nejezdím s autem jen kolem komína tak několik věcí se válí v kastliku vždy- palce, víčko, Hallův snímač rozdělovače ( od té doby co ho vozím už neodešel), gumičky a další drobnosti, bedýnka s nářadím se kterým dokážu rozebrat auto na prvočinitele mám za sedačkou a chemotex bez toho ani ránu!
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
To jsou nějaký anti-stress tabletky . L.martas píše:... a chemotex bez toho ani ránu!