Nestaci len do vtedy kym vystrekne kvapalina ale dovtedy,kym neprestanu vychadzat z hadicky bublinky(najlepsie to zistis,ked koniec hadicky ponris do nadoby s brzdovou kvapalinou).čmelák píše:no dolej kapalinu naslap spojku pedal podrz dole alebo ho zaisti ide to heverom medzi pedal a sedanu
potom klucom otoc odvzdusnovaci srob ten je tam dole ako je valec a bude na nom taka gumova capicka povol zatahni naslap pedal a tak dokolo a ked ti strekne odtal kapalina mas to hotovo
Jak se odvzdušňuje spojka
Moderátor: Moderátoři
-
j.cernak
- Kontaktovat uživatele:
-
JirkaJirka
Asi jsem kopyto, ale já v tom motoru žádný spodní válec nevidím. Vidím jeden do kterého jsou přidělány hadičky, která vedou od nádržky s brzdovou kapalinou a když se nahnu nad motor z levé strany, tak blíže ku blatníku je ještě jeden menší do kterého vedou dvě hliníkové (nebo jaké) trubičky. Takže jsem žádný spodní válec neobjevil a a ni jsem neviděl nějaký odvzdušňovací šroub zakrytý gumovou čepičkou, jak tu myslím někdo psal. Sedl jsem tedy do auta, vrazil tam dvojku a otočil startérem. Po krátkém poskakování jsem se rozjel a dojel přes dvě křižovatky až do servisu. Když jsem to tam zašlápnul, tak jsem si docela oddychnul, že jsem to v poho přejel. Je fakt, že jsem se snažil si vybrat i poměrně klidnou dobu (12:30), kdy toho po silnicích tak moc nejezdí. V servisu se o něj postarají. Je to moje druhé auto, takže mě to tak nebolí, když tam bude třeba týden. Potom napíšu, kolik to stálo. 
-
Nulašestka
-
JirkaJirka
no mne sa tiez dialo nieco podobne a ignoroval som to tak dlho az som prisiel o vsetku kvapalinu a spojka prestala uplne fungovat. Nakoniec som bez nej presiel okolo 35km, celkom dobre som sa naucil preradovat. Vsetky kvalty az do patky. Islo to tam za hrania s plynom celkom dobre obcas cez zuby
Mal som Hewlanda
Akurat startoval som tak, ze jednotka(raz aj spiatocka), plny plyn a potocit starterom. Ako nudzove sa da
Akurat startoval som tak, ze jednotka(raz aj spiatocka), plny plyn a potocit starterom. Ako nudzove sa da
21043, 21063, 2121, 21214, 2123....
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
-
Myso
- Kontaktovat uživatele:
kamaratovi sa rozsypal ten bazmek co spaja tiahlo s prevodovkou na s1000MB, v TT, mal zaradene 1, tak vliezol pod auto a podarilo sa mu tam nacpat za 2, tak hybaj TT-BA na 2keMajo píše:no mne sa tiez dialo nieco podobne a ignoroval som to tak dlho az som prisiel o vsetku kvapalinu a spojka prestala uplne fungovat. Nakoniec som bez nej presiel okolo 35km, celkom dobre som sa naucil preradovat. Vsetky kvalty az do patky. Islo to tam za hrania s plynom celkom dobre obcas cez zubyMal som Hewlanda
![]()
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
-
JirkaJirka
Tak hotovo-..
Tak už je to hotovo, přivezl jsem to ze servisu. Byla prý zarezlá lamela. Cena: lamela spojky 816,- bez DPH, práce (demontáž, montáž převodovky ytd.) : 1.560,- Kč bez DPH. Takže ještě, že jsem se do toho nepouštěl. Koupil bych a pravně vyměňoval spojkový válec, jak mi tu někdo radil.... a k ničemu.
-
Myso
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak hotovo-..
divný tón...sa pozri ako si nazval téma a na co si sa pýtal...JirkaJirka píše:Koupil bych a pravně vyměňoval spojkový válec, jak mi tu někdo radil.... a k ničemu.
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever