Brzdy Niva
Moderátor: Moderátoři
Re: Zaseknutá brzda
Podle poslední věty bych tipnul, že máš samostavitelná prasátka a při tom krizovém brždění jsi jej moc přetlačil a nechce se vrátit do "normální" pozice. (to bylo to rupnutí před rokem). Co s tím ale nevím, v této fázi nesundáš ani buben
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Zpuchřelá brzdová hadice?
to by brzdili obe, niva ma spolocnu pre obe kolesa.Marťas píše:Zpuchřelá brzdová hadice?
chce to zhodit bubon a nazriet dnu, takto by na to neprisla ani vestica izabela
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Záleží na předchozím nesouměru bržděníMajo píše:to by brzdili obe, niva ma spolocnu pre obe kolesa.Marťas píše:Zpuchřelá brzdová hadice?
Re: Brzdy Niva
zdravim vas , mam problem s prednymi brzdami a to ze na pravej strane mi nejde zatlacit jeden valcek je ako privareny, dva som v pohode zatlacil, na lavej strane zase ak zoslapnem brzdu vystupia iba dva valceky,stredny ostane zatlaceny, viete mi prosim poradit ? diky
Lada Niva r.v.1999,1.7i, 59 KW
co nejde silou, ide este vacsou silou. V tomto pripade, mu mozes maximalne trosku pomoct, nastriekanim WDcka, alebo brzdovkyy pod prachovku, ale proste ho musis nasilu rozhybat. keby si tie dva krajne zaistil proti vysuvu a poriadne skocil na brzdu, urcite by vyletel. Len by sa mohlo stat, ze az uplne von a na jeho opatovne zlozenie by si mozno musel pouzit nahradny gumovy tesniaci kruzok. Ak je stary prilis spuchnuty, uz to nemusi ist zatlacit. Druha moznost je stlacit ho nasil vo zveraku, ale idealne by bolo to cele pretesnit(3gumene tesnenia + 3manzety na kazdu stranu a vnutra vycistit a spolu s valcekmi prebehnut smirglom 1000+)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
WDcko nefunguje, ten co nejde zasunut je myslim vytlaceny na max. , skusim to hodit do zveraku, inak to asi nepojde, a ten co sa zase nevysuva s tym neviem co
zablokuj vsetky valceky, nechaj volny iba ten, ktory sa nevysuva a poriadne stlacaj brzdu. on povoli. ked uz to vymontujes z auta, bude to vacsi oriesok, ale aj tak sa to da(kompresor a 10bar)....
dnes som to skusal cez pedal ale nezablokoval som ostatne valceky, ked som to mal vsetko volne som mohol stlacat pedal aj dva dni musim to spojazdnit nechce sa mi to davat vsetko dole a ovzdusnovat, ale sice idem menit zadne valceky cize aj tak musim ovzdusnovat
Majo, podarilo sa to vsetko, dokonca aj ten co nesiel zatlacit, zajtra mi maju prist veci , idem vymenit komplet zadne brzdy, v predu platnicky snad nebude problem s odvzdusnovanim toho zadku
tak super. s odvzdusnovanim zadku byva problem iba ked je zablokovany obmedzovac v uvolnenej polohe(pri jeho spravnej funkcii, by sa mal zadok zatazit aspon 50kg a odvzdusnovat zatazeny, ale on je vzdy zahrdzaveny v urcitej polohe, vacsinou zhruba na polovicu pootvorenej a je velmi nepravdepodobne, ze u Teba to bude inak)...
no dnes som to s bratom sa snazil odvzdusnit, vyzeralo to celkom nadejne, povolil som vsetky odvzdusnovaky co som necakal ze pojde, ale ok zacal som od zadneho praveho kola, isiel zadne lave, atd. ked som si myslel ze by to mohlo byt , sadol som a isiel sa previest a zistil ze to je na prd, brzda je makka a keby som potreboval prudsie zabrzdit asi do nedokazem, treba to este raz prebehnut vsetko ? ci kde moze byt chyba ?
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
1.) Zle si odvzdušnil, niekde ostal vzduch, vpredu si odvzdušnil oba okruhy?
2.) Niekde máš netesnosť v systéme....ale včul kde...
2.) Niekde máš netesnosť v systéme....ale včul kde...
hej predne na kazdom kolese 2 okruhy, tie isli v pohode, skor bude problem asi vzadu, tam som menil valceky, skusim to este raz zajtra nanovo, menil som predne dosticky a vzadu pakne + valceky, neviem kde by to netesnilo, porazit ma ide, som myslel ze to bude v pohode
hledal, nenašel jsem.
na zadních brzdových štítech jsou dole výstupky tvořené několika destičkami, které jsou provrtány a jištěny nějakými nýty. Opírají se o to kraje paken. zajímalo by mě, jestli je to nějaké pohyblivé, aby se pakny vyrovnávaly v bubnu, a já jsem tím pádem na tom zle, když to mám do sebe zarostlé, nebo to má být napevno a je to v pohodě. prosím poraďte.
na zadních brzdových štítech jsou dole výstupky tvořené několika destičkami, které jsou provrtány a jištěny nějakými nýty. Opírají se o to kraje paken. zajímalo by mě, jestli je to nějaké pohyblivé, aby se pakny vyrovnávaly v bubnu, a já jsem tím pádem na tom zle, když to mám do sebe zarostlé, nebo to má být napevno a je to v pohodě. prosím poraďte.
2107 a 21214