Alternator na Nivě
Moderátor: Moderátoři
- Filip Fabo
Re: Alternator na Nivě
ale chlapi beze srandy radšej volačo poradte, srandovat budeme keď pôjde altík
Vaz 2121 Taiga
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel tuto beze srandy je. Napsat vynutý a nebo nabýjať by si neměl dovolit žák pátý třídy základní devítiletý školy. Naprosto to rve oči a hodně komplikuje čitelnost příspěvku. Když je toho víc, pak i porozumění textu, což značně odrazuje od dočtení a eště víc od rady. A to fakt beze srandy.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Veru, je to psycho
Kazdopadne radit niekomu, kto v zivote nerepasoval alternator ako to spravit cez internet, je rozhodne narocnejsie nez ten alternator realne opravit
Nechces ho jednoducho vymenit za druhy?
Kazdopadne radit niekomu, kto v zivote nerepasoval alternator ako to spravit cez internet, je rozhodne narocnejsie nez ten alternator realne opravit
Nechces ho jednoducho vymenit za druhy?
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Filip Fabo
Ne nechcem mne bude stačiť ked sa pokúsite odpovedať na moje je##### otazky. Dik
Vaz 2121 Taiga
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Kup si altik od tohoto:
http://auto.bazos.sk/inzerat/54056332/Lada-niva.php
budete si rozumiet, predava aj dyferencial
P.S. odpovedat na tvoje otazky, by znamenalo napisat ucebnicu o alternatoroch. Mas internet, trochu si pocitaj na Googli a potom sa pytaj konkretne....
http://auto.bazos.sk/inzerat/54056332/Lada-niva.php
budete si rozumiet, predava aj dyferencial
P.S. odpovedat na tvoje otazky, by znamenalo napisat ucebnicu o alternatoroch. Mas internet, trochu si pocitaj na Googli a potom sa pytaj konkretne....
Roman
- Filip Fabo
Mne bude stačiť keď mi odpovite na tu tretiu otazku a budem spokojný.
Vaz 2121 Taiga
Zaiskrilo, to znamená že vynutí je průchozí , když ještě prozradíš velikost proudu po připojení (samozřejmě v A) poznáme jestli je zkratované. Křišťálová koule je v opravě, ale i bez ní ti prozradím, že zkratovaný rotor můžeš zahoditFilip Fabo píše: 3.tak a este raz ked som skusal ten alternator zapojit jak na tom videu a išiel som davať +na uhliky tak to zaiskrilo jako by to volade prerážalo,
dalo by sa tak zistit konkrétnejšie kde
je chyba ? sory ze take otazky ale este sa v tom tak nevyznam
Radši kup nový alt. ušetříš spoustu času.
P.S. kolik voltů dává alternátor za chodu?
2101 r.v.09.1971
21073 r.v.06.1996
21044 r.v. 1998
21073 r.v.06.1996
21044 r.v. 1998
- Filip Fabo
No keď ešte fungoval tak daval cez 16V, to mi ukazovalo na budík u v aute.
A ko mám pripojiť ten ampermeter. Dik
A ko mám pripojiť ten ampermeter. Dik
Vaz 2121 Taiga
Nech to teď plavat a začni znova, až se za rok naučíš základy měření. Dále již odmítám odpovídat.Filip Fabo píše:nechacem zakladať nové téma, ale dal by sa nejako odmerat alternator v domacich podmienkach? multimeter mam. (my sa to budeme učit az za rok na skole, tak preto sa pýtam vás )
chcel by som zmerat vinutie.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
- Filip Fabo
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
A koho tedy? Zrovna Petr HC j tu zřejmě ten nejpovolanější člověk, který může poradit s problémy týkající se elektriky. Navíc je to starší pán zasluhující přiměřené úcty.Filip Fabo píše:Sak ja sa nepýtam teba.
Opravdu by ti neuškodilo trochu se zamyslet, něco nastudovat a až potom sem psát dotazy. Myslím si, že nikdo z nás nemá tu sílu ti vše dopodrobna vysvětlovat.
Navíc PetrHC odpověděl velmi diplomaticky. Jeho znalosti elektřiny velmi, velmi přesahují naše běžné chápání tohoto neviditelného fenoménu.
Přirovnám Tvé otázky asi takto: Chci štípat dřevo, ale nemám sekyru ... jak na to?
Jestliže chceš vyřešit nějaký problém, tak o něm musíš sám něco vědět.
Ano - pravda (jedno přísloví): žádný učený z nebe nespadl. Takže vzhůru do knihovny a studovat . L.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
- Filip Fabo
Mne tá niva stojí už rok na dvore s pokazeným alternátorom preto také otázky.. už som z toho zúfalí.
Vaz 2121 Taiga
Vetsinou se ve mestech okresniho formatu nachazi lide, kteri umi altiky repasovat/opravovat. Mozna by stalo za to takoveho cloveka vyhledat a altik mu dat na opravu/diagnostiku. Pripadne si kup starsi druhy alternator, ten dej do auta a s tim puvodnim pokazenym si muzes po vecerech hrat. Kdyz si ho spravis, budes sam mit radost a druhy funkcni alternator po ruce se vzdy hodi. Protoze ho staci jen prohodit za nefunkcni, auto jezdi a je klid na opravu toho pokazeneho.Filip Fabo píše:Mne tá niva stojí už rok na dvore s pokazeným alternátorom preto také otázky.. už som z toho zúfalí.
Chapu, ze to neni to co chces slyset, ale ber to jako radu zkusenejsich, mozna i moudrejsich .
VAZ 2104 1.3 1989
- Filip Fabo
Voľačo na tom bude, asi to spravim jak hovoríš zoženiem druhý aj tak dik
Vaz 2121 Taiga
- Filip Fabo
tak alternátor som kúpil, chcem sa spýtať zapojenie :
vývod 30- na baterku
vinutie vývod- na relé kontrolky
uhlíky- na regulátor napätia
alternátor g221