Jak se odvzdušňuje spojka
Moderátor: Moderátoři
-
Jak se odvzdušňuje spojka
Tak jsem dneska zkoušel natočit svoji 2107. No, baterka s motorem jen malinko cukla, takže jsem ji dal dobít. Po cca 4 hodínách jsem ji dal zpět a motor naskočil hned. To mě potěšilo, protože auto jelo naposledy někdy v září. Buhužel jsem ale, zjistil, že nevyšlápnu spojku. Potom jsem zjistil, že v polovičce nádržky s brzdovou kapalinou není nic. Tak jsem to dolil a zkusil to chvíli prošlapávat, ale nic. To se musí ta spojka nějak odvzdušnit? A kde? Dík za odpověď.
-
Zkusím. Dík. Ten šroub je na tom válci shora jako jsou na něj přidělané ty hliníkové trubičky?čmelák píše:no dolej kapalinu naslap spojku pedal podrz dole alebo ho zaisti ide to heverom medzi pedal a sedanu
potom klucom otoc odvzdusnovaci srob ten je tam dole ako je valec a bude na nom taka gumova capicka povol zatahni naslap pedal a tak dokolo a ked ti strekne odtal kapalina mas to hotovo
Odvzdusnovaci sroub je na pracovnim valci (ten dolni).JirkaJirka píše:Zkusím. Dík. Ten šroub je na tom válci shora jako jsou na něj přidělané ty hliníkové trubičky?čmelák píše:no dolej kapalinu naslap spojku pedal podrz dole alebo ho zaisti ide to heverom medzi pedal a sedanu
potom klucom otoc odvzdusnovaci srob ten je tam dole ako je valec a bude na nom taka gumova capicka povol zatahni naslap pedal a tak dokolo a ked ti strekne odtal kapalina mas to hotovo
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
-
Hlavně když to spojku zprovozním alespoň na chvilku, tak s tím dojedu do servisu. Jinak bych musel někoho hledat , kdo mě odtáhne a já nerad otravuju lidi, pokud to není bezpodmínečně nutné.čmelák píše:jj dole ako kolega pise
no hladaj netesnost
je mozne ze ju nebudes moct najst tak to bude horny valec a tece to pod koberec
-
-
- Kontaktovat uživatele:
len aby si potom nemusel robit GO motora, aj taky pripad uz sme tu mali...JirkaJirka píše:Já jsem se dřív pouštěl do čehokoliv, ale nějak mě to přechází. Možná je to věkem nebo pohodlností. Teď už si radši některé služby zaplatím.čmelák píše:pocuj chalan ten valec spravis za 10minut;) su to dve matky vazne a par trubek
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
-
Tak já už na něm generálku motoru dělat nebudu. Je to ročník 89 nebo 90 (teď si nejsem jistý) a najeto má cca 250.000. Za tu dobu se v motoru měnily akorát ventily, kontakty v rozdělovači, samozřejmě svíčky a jinak nevím. Ale určitě jsem něco zapomněl .Kd si to má pamatovat za takovou dobu.Myso píše:len aby si potom nemusel robit GO motora, aj taky pripad uz sme tu mali...JirkaJirka píše:Já jsem se dřív pouštěl do čehokoliv, ale nějak mě to přechází. Možná je to věkem nebo pohodlností. Teď už si radši některé služby zaplatím.čmelák píše:pocuj chalan ten valec spravis za 10minut;) su to dve matky vazne a par trubek
-
Já to prošlapoval po dolití mnohokrát a bylo to pořád stejná. Takže z toho jsem usoudil, že to potřebuje odvzdušnit. Anebo to bude jiná závada.denis píše:Já měnil válec, teda vlastně oba a nic jsem neodvzdušňoval-prostě vyměnil, dolil kapalinu a našlapal. Ono se to odvzdušnilo samo přesně jak mi radil kamarád. 2 roky bez problémů.
-
Právě že nevypíná. Nemohu zařadit z neutrálu při běžícím motoru nebo jinak řečeno, nemohu nastartovat při zařazené rychlosti. Za chvíli (v 11 h) se na to půjdu podívat a potom napíšu jak jsem dopadl.denis píše:A vypíná to spojku a nebo nic? Ono to po výměně šlo tak lehoučko, že jsem myslel, že to nefunguje ale šlo to.