dotaz na zapis v TP
Moderátor: Moderátoři
dotaz na zapis v TP
Zdravim ,
jak jste na tom se zápisy v TP. ( rám , tažné , naviják atd.
Dnes mne zastavili pánové v bílé čepičce a měli ohromný problém , že nemám v TP zapsaný rám a naviják.
Podle mých informací ze servisu , to to není nadstadartní výbava vozu , ale standartní výbava vozu a ta nemusí být v TP.
Jakou máte zkušenost a jak jste to řešili
Díky
jak jste na tom se zápisy v TP. ( rám , tažné , naviják atd.
Dnes mne zastavili pánové v bílé čepičce a měli ohromný problém , že nemám v TP zapsaný rám a naviják.
Podle mých informací ze servisu , to to není nadstadartní výbava vozu , ale standartní výbava vozu a ta nemusí být v TP.
Jakou máte zkušenost a jak jste to řešili
Díky
Lada Niva , 1,7 r.v.2006
Re: dotaz na zapis v TP
Ja jsem pri prehlasovani Nivky chtel napsat ram a rekli mi ze se to od 2009 nepise tak jsem si alespon okopiroval origo potvrzeni o montazi v autorizovanem servise a to sem vozil kdybych nahodou narazil na nejaky vyse uvedeny problem. Pri STK po mne nikdy nic nechteli....
®; Člen LKCS
Tak vyřešeno, za velké pomoci p. Vozába z zastoupení LADA.
Teď ještě řeším dokumentaci k navijáku.
Pátral jsem po výrobci Noell ale ten už v čr není. Sháním certifikát nebo prohlášení o shodě k navijáku.
Díky za jakoukoliv pomoc
Pátral jsem po výrobci Noell ale ten už v čr není. Sháním certifikát nebo prohlášení o shodě k navijáku.
Díky za jakoukoliv pomoc
Lada Niva , 1,7 r.v.2006
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
A co máš za rám? že bych taky kontaktoval p. Vozába. Ale zrovna toto u nivy řešit když člověk narazí na idiota...Medved009 píše:Tak vyřešeno, za velké pomoci p. Vozába z zastoupení LADA.
Díky za jakoukoliv pomoc
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
tenhle
- Přílohy
-
- IMAG1631-1.jpg (15.39 KiB) Zobrazeno 2992 x
Lada Niva , 1,7 r.v.2006
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
tak já mám velmi podobnej, jen mám ještě kolem světel...Medved009 píše:tenhle
naviják máš připevněnej jak? jen na nárazníku?
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
Jarda_NIVA1.7 píše:tak já mám velmi podobnej, jen mám ještě kolem světel...Medved009 píše:tenhle
naviják máš připevněnej jak? jen na nárazníku?
Je tam přidělanej na držáku nárazníku, ty 2 výztuhy co jdou z kastle.
Lada Niva , 1,7 r.v.2006
Já jsem se dočetl, že pro vozidla starší roku 1994 rám nemusí být zapsaný v TP.
Takže když se mě na to orgán tuhle pta, tohle jsem mu řekl s tím, že mam 1990 a bylo ticho...
Takže když se mě na to orgán tuhle pta, tohle jsem mu řekl s tím, že mam 1990 a bylo ticho...
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
chtel bych se zeptat na povolenou svitivost dalkovych u N1G? vim, ze osobaky mohu mit, kdyz vse poscitate 75 a nakladaky 100, ale nevim jestli u N1G plati to pro nakladaky nebo pro osobaky...
A kolik maji vlastne hlavni svetla na nive? 17,5+17,5 (ja to tam nemam napsano) , 20 asi ne, to ma favorit a ten sviti mnohem lip, myslim, ze 17,5 je minimalni povolena hodnota, to ma felda se starou tvari... ikdyz mi prijde, ze niva sviti jeste hur
A kolik maji vlastne hlavni svetla na nive? 17,5+17,5 (ja to tam nemam napsano) , 20 asi ne, to ma favorit a ten sviti mnohem lip, myslim, ze 17,5 je minimalni povolena hodnota, to ma felda se starou tvari... ikdyz mi prijde, ze niva sviti jeste hur
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Ona je hlavně daná svítivost (z technického hlediska) stavem parabol.
Pokud jsou zašlý - tak v nich klidně můžeš mít H4 100/80 i silnější a stejně nebudeš v noci vidět.
Já mám teď na hranatci úplně nový přední světla a i s normální H4 60/55 to svítí pěkně. L.
Pokud jsou zašlý - tak v nich klidně můžeš mít H4 100/80 i silnější a stejně nebudeš v noci vidět.
Já mám teď na hranatci úplně nový přední světla a i s normální H4 60/55 to svítí pěkně. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
No já mám nové paraboly wessem, nejsou primo na nivu, protoze maji parkovacku, ale jdou tam... Nejsou náhodou stejné s skodovkovýma - uzovkovyma svetlama? Na uzovce jse videl nejaka tuning svetla pro golf 1 a pry to sviti super.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
jsou to "klasický" paraboly - průměr 160.
Shodné s první Š 105/120, ne 120GLS - tam jsou "100".
Ano, i Golfy měly "160" a viděl jsem i tuning, čiré sklo a "dělená" parabola ... jsou k dostání a vcelku se mi líbily. Pokud nebudeš brodit až na kapotu, tak by jim to nemělo vadit. L.
Shodné s první Š 105/120, ne 120GLS - tam jsou "100".
Ano, i Golfy měly "160" a viděl jsem i tuning, čiré sklo a "dělená" parabola ... jsou k dostání a vcelku se mi líbily. Pokud nebudeš brodit až na kapotu, tak by jim to nemělo vadit. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
- Jarda_NIVA1.7
- Kontaktovat uživatele:
aha, tak i kilo
koukám a u té homologace je svítivost? tam je 12,5, to je teda dost hrozné, já čekal alespon 17,5
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-10 ... 1805.eshop
koukám a u té homologace je svítivost? tam je 12,5, to je teda dost hrozné, já čekal alespon 17,5
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-10 ... 1805.eshop
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Pridám aj ja trošku z praxe na SK - hoc i nedávnej.
Napíšem ako sa veci majú a nie čo niekde niekto počul, čítal, alebo mu povedali - toho sa tak môžete držať do momentu kým vám nezoberú na ceste TP.
1. Ja som na ceste keď ma zastavili nikdy nemal problém ani s : nášľapmi, ani s rámom, ani s navijákom - povedzme si úprimne , ak by boli príslušníci tak zdatní, že by mali o tom vedomosť, tak ako kolega píše, bol by sakra veľký problém - reálne to je na : zobranie papierov na mieste, tak ako nezapísaný rozmer pneumatík čo je už teda mega drzosť, mega sprostosť a mega problém - však nech sa vyjadria tí čo im zobrali papiere za kolesá - ja som takú odvahu nemal chodiť s nezapísaným rozmerom pneu po ceste na žiadnom aute.
2. Podľa nejakej smernice EU (hľadať sa mi no nechce teraz) už na auto dnes legálne rám nedáš a vlastne pomaly nič.
Tak isto sa ti nik nepodpíše pod samo-domo namontovaný CHINA pseudo-no name navijíak, nášľapy detto.
Ak vám montážnici budú tvrdiť, že áno, tak sa s nimi rovno dohodnite na platení pokút a vybavovaní zobratého TP.
3. To isté platí na STK
4. To že ste na ceste tak ako ja s danými doplnkami nemali problém a že ste nejak prešli cez STK ešte neznamená, že je to v poriadku.
Napíšem ako sa veci majú a nie čo niekde niekto počul, čítal, alebo mu povedali - toho sa tak môžete držať do momentu kým vám nezoberú na ceste TP.
1. Ja som na ceste keď ma zastavili nikdy nemal problém ani s : nášľapmi, ani s rámom, ani s navijákom - povedzme si úprimne , ak by boli príslušníci tak zdatní, že by mali o tom vedomosť, tak ako kolega píše, bol by sakra veľký problém - reálne to je na : zobranie papierov na mieste, tak ako nezapísaný rozmer pneumatík čo je už teda mega drzosť, mega sprostosť a mega problém - však nech sa vyjadria tí čo im zobrali papiere za kolesá - ja som takú odvahu nemal chodiť s nezapísaným rozmerom pneu po ceste na žiadnom aute.
2. Podľa nejakej smernice EU (hľadať sa mi no nechce teraz) už na auto dnes legálne rám nedáš a vlastne pomaly nič.
Tak isto sa ti nik nepodpíše pod samo-domo namontovaný CHINA pseudo-no name navijíak, nášľapy detto.
Ak vám montážnici budú tvrdiť, že áno, tak sa s nimi rovno dohodnite na platení pokút a vybavovaní zobratého TP.
3. To isté platí na STK
4. To že ste na ceste tak ako ja s danými doplnkami nemali problém a že ste nejak prešli cez STK ešte neznamená, že je to v poriadku.
Lada Niva 1.6 LPG - teraz pevne verím, že sa o ňu vzorne stará už nový majiteľ
Dacia Duster 4x4 vo výhľade
Dacia Duster 4x4 vo výhľade