prakula píše:...To tedy pokud opravdu chceme, aby se tu Lady prodávaly i dále. Je to jen na nás, příznivcích této značky...
Nesouhlasím. Kolik je příznivců značky? Kolik z nich chce nebo si může dovolit nové auto?
Já si třeba novou Ladu (i kdybych na ní měl) nekoupím, protože:
Lada Niva je pro mně nevhodná. Moc se mi líbí, menší rozměry bych také zkousnul, ale trvalý náhon na všechna kola neocením. Díky spotřebě a komfortu na silnici (kde jezdím především) je tak pro mne nevhodné auto.
Kalina 2 - Líbí se mi, ale technologicky je dvě generace za konkurencí, některé prvky jsou typicky ruské - zůstává rozum stát. To vše bych za ty pěkné peníze i přežil. Ale kde ji koupit? CS Auto Lada asi ani neví, že Kalina 2 existuje. Zbývá nákup přes Krokodýla - auto si tak nemohu prohlédnout, nemohu vyzkoušet. Náhradní díly nejsou, servisů je málo. Sorry, ale takhle nejistě "investovat" 300 tis. si fakt nemohu dovolit...
Granta - kromě toho, že platí vše co u Kaliny, tak navíc pověst auta se sem dostala mnohem rychleji než auto samotné... Když budu chtít Renaulta, koupím si Renaulta nebo Dacii, která má zastoupení v ČR mnohem lepší...
Tím jsme modelové portfolio prakticky vyčerpali. Mě stačilo při nedávné návštěvě ruska, jak rusáci chodili kolem Priory s českými RZ a jen kroutili hlavou, jací jsme to blázni, že jsme koupili Ladu... Najel jsem s ní při cestě do Moskvy a zpět hodně. Auto se neřídilo špatně, ale za stejné peníze se podle mě dá sehnat auto lepší a s jistější budoucností.