Moje opět modrá Niva
Moderátor: Moderátoři
Re: Moje opět modrá Niva
jako rokama dolů? Kde je spolehlivost novějších vozidel? Kde asi udělali soudruzi chybu?
Přesně tak, co sleduju nivky kolem sebe tak ty starší ročníky byly přeci jen vyrobeny trošku poctivějc a fortelnějc...
Lada Niva 21217, Lada Niva 2121
Tak jsem vytah Nivu po delší době, zima začíná
- Přílohy
-
- Fotografie0452kopp.jpg (47.25 KiB) Zobrazeno 2668 x
-
- Fotografie0454kopp.jpg (54.95 KiB) Zobrazeno 2668 x
Koupil jsem novou 11.2013-první závada:nefunkční vyhřívání zadního skla,zasunuté spínací relé s ohnutým kontaktem.
-druhá závada:špatně ukostřené pravé zadní světlo.
-třetí závada:zatékání pod palubovkou-špatně zatmelené spoje.
Vše jsem si odstranil sám,protože ta trocha tmelu a tři hodiny práce mě vyšly laciněji než cesta do servisu.Mám najeto 2100 km takže žádná velká zkušenost,ale podvozek a jizdní vlastnosti chválím.Jinak je to adekvátní pořizovací hodnotě-aspoň zatím.
-druhá závada:špatně ukostřené pravé zadní světlo.
-třetí závada:zatékání pod palubovkou-špatně zatmelené spoje.
Vše jsem si odstranil sám,protože ta trocha tmelu a tři hodiny práce mě vyšly laciněji než cesta do servisu.Mám najeto 2100 km takže žádná velká zkušenost,ale podvozek a jizdní vlastnosti chválím.Jinak je to adekvátní pořizovací hodnotě-aspoň zatím.
Já jsem ji stihnul koupit jestě za 238000,- Teď je díky ČNB dražší.Tuším,že teď je za 253000,-
pánové, nemá někdo zkušenosti s odvrtáním odvzdušňováku na předním brzdiči?
S odvrtáním zkušenost nemám, ale nedal by se zbytek vytočit "přípravkem" na vytočení zalomených šroubů ?Míra151 píše:pánové, nemá někdo zkušenosti s odvrtáním odvzdušňováku na předním brzdiči?
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Já to řešil vždy trochu humpolácky.. Ale do zalomené šroubu jsem vyvrtal díru a naťukal tam hvězdičku z goly...
A šlo to. U odvzdušňováku jsem to nezkoušel.. Ale třeba by to taky šlo..
A šlo to. U odvzdušňováku jsem to nezkoušel.. Ale třeba by to taky šlo..
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
S tym torxom by to mohlo ist, ale chce to hodne trpezlivosti - poklepavat, nastriekat WDckom, pripadne nahriat (ale to by musel byt malicky horak) Pri odvrtavani sa najcastejsie poskodi konusova dosadacia plocha, niekedy aj zavit. Odvrtaval som odvzdusnovak z renaulta 8, tam som narezal novy zavit (povodny bol M7) a dal som odvzdusnovak so zavitom M8, ale dosadaciu plochu som domrvil, stale mi to slzilo, nakoniec som tam narval pod odvzdusnovak podlozku vyseknutu z oloveneho plechu. Potom to netieklo, ale ci sa cez to dalo odvzdusnovat neviem, auto islo prec....
Roman
no právě,ta dosedací ploška, odvrtal jsem,závit proříznul ale mám obavu že odvzdušnovák nedovře