Yellow01, souhlasím s Tebou a tyhle obecné polemiky o čínské vysoké kvalitě nejsou v Čechách na úrovni maloobchodu a konečného spotřebitele. Bohužel jako zákazník si tu kvalitku vybrat obvykle nemůžeš, protože je tady k dispozici obvykle čínský šmejd nejhrubšího zrna. Nemluvím o značkové věci vyrobené v Číně. To může být jak píšeš vysoké kvality. Ovšem to se do Čech nepřiveze. Je to o tom kdyby..... Ještě mi ale nikdo a v žádném oboru neukázal fyzicky značkový výrobek a k tomu alternativu z číny stejné kvality, nebo vyšší (nejlépe s podobnou cenovkou, nebo aspoň lehce nižší u čínského produktu - ta levná pracovní síly by měla být aspoň trošku znát i u kvalitního výrobku). Zatím je to dobrých 15 let co tyto zastánce číňanů slyším stále na diplomatické úrovni přesně tak jak tady píšeš Ty. Ne že by neuměla vyrobit, ale sem to nikdo nevozí a kvuli jednomu zájemci jednu konkrétní kvalitu nikdo na zakázku vyrábět nebude. Možná v průmyslu jako takovém, ale k tomu se my nedostaneme.....
Četl jsem ten článek ve SM. Byla fotka ocelového disku, kde se utrhl svar, destrukce disku. Jsou vyrobeny ze slabého plechu malé pevnosti. Docela hustý, že se sem dovezou disky se svary s menší pevností, než pneumatika ne ? Myslíš, že liťák za 1700 Kč bude opravdu kvalitní materiál i kdyby byl z Číny a v té ceně bude mít atest ? Když ocelový disk z Rakouska pro prvovýrobu stojí tak zhruba 60% ceny tohoto liťáku ? (nejsem zastáncem rakouska, ale toho disku od nich) Já teda nevím, litý kola jsem nikdy neměl, protože kvalitní začíná odhaduju na 2500 Kč a možná i o dost výše. Za tu cenu certifikaci mít nebude, tomu věř. Další otázka: má někdo u klasický Lady zapsaný v TP 15" disky ? Hlaste se, zajímá mě to.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pak je na místě argument, že pojišťovna nebude mít šanci. Zkusím dohledat ten článek o discích z číny. Nevím, jestli jsem ho už nedal pryč.
/zase bude článek smazán, nebo obviněn moderátorem, že to není k tématu......./