JmJ píše:V garazi mam 5m ledek v kovovych listach. Pasky jsem do list ani nelepil. A vyslo to neco pod 2500. Levne to neni, ale jak jsem psal, mohl jsem si to rozmystit dle libosti (2x 2m + 1x 1m), strop je nizky, tohle trci dolu na max 1cm a rozne se to okamzite. Zarivky bych potreboval aspon 3, trcely by dolu hadam aspon 7 cm a asi by nesvitily hned. Zarivky mam v kancu, od novoty a startuji tak 10 sekund. Pri LEDkach se pracovat na aute da, samozrejme jsou mista, kam si musim prisvitit, protoze je tam stin. Muzu to zkusit vyfotit, ale fotka asi uplne predstavu neudela.
btw mam ledky uz aspon 5 let ve svetylkach interieru v 2104 a tam sviti bez problemu a taky paradne.
ovsem dodavam, ze na trvalou praci 8 hodin denne je mi svetlo zarivek prijemnejsi a doma vyhledavam vylozene spis svetlo do zluta, prijde mi utulnejsi.
Pokud zářivka naskakuje 10 sekund, není něco vpořádku. Buď má problém naskočit oblouk a brzy odejde, nebo opakovaně startuje startér a krátí životnost zářivce. V práci, kde máme u zářivek klasický tlumivky, tak zapnu a ujdu 4-5 m a všechna svítí. To je tak 3 sekundy ? Elektronická lineárka startuje okamžitě, to znamená klapneš vypínačem a svítí. Pokud je ve vytápěné místnosti, tak hned naplno.