Ukrajina
Moderátor: Moderátoři
Re: Ukrajina
Pánové nechápu proč straníte kremlu.Januk je doslova bandita,násilník,odsouzený pouliční kriminálník z donbasu,ani to není ukrajinec.jeho předseda vlády Azarov neuměl ukrajinsky a sám pocházel někde z kalugy.Navíc oba evidentně nebyly intelektem moc na výši,jestli byly vyhnáni vidlema,dobře jim tak,jsou to blbci oba dva.
KáGéBista putin se prostě vykašle na mezinárodní smlouvy a zabere si krym,jakoby nic.pak do televize nablije ty svoje zvratky o fašistech v Kyjevě,"ohrožení rusů",domobraně atd.V russlandu se zase nepokrytě lže a vyhazují nepohodlní.Já už jen nevěřícně čumím kdy se to zopakuje třeba v estonsku
V OSN hlasovalo pro ruský zákrok přesně 11 zoufalců proti stovce=veskrze země existenčně totálně závislé na kremlu(arménie,kuba,kldr,bělorusko aspol. ),všichni říkají že něco je špatně,jen moskva si zase jede po svém.
Neberte si to špatně,nicméně mám pocit,že většina CZ eurobijců při své jinak záslužné činnosti už nevidí přes stromy ten totalitní les,který nám na východě zase roste.
Dva dny zpět se někdo v ruské dumě z putinovské strany jednotné ruskp rozhodl obžalovat M.Gorbačova za rozpad SSSR!.Samozřejmě se hned přidali nacibolšáni a KPCC pardon KPRF.V tu chvilu mi teprve definitivně docvaklo že nyní pojedeme hodně z kopce,že kreml zase ztrácí absolutně kontakt z normální realitou....
KáGéBista putin se prostě vykašle na mezinárodní smlouvy a zabere si krym,jakoby nic.pak do televize nablije ty svoje zvratky o fašistech v Kyjevě,"ohrožení rusů",domobraně atd.V russlandu se zase nepokrytě lže a vyhazují nepohodlní.Já už jen nevěřícně čumím kdy se to zopakuje třeba v estonsku
V OSN hlasovalo pro ruský zákrok přesně 11 zoufalců proti stovce=veskrze země existenčně totálně závislé na kremlu(arménie,kuba,kldr,bělorusko aspol. ),všichni říkají že něco je špatně,jen moskva si zase jede po svém.
Neberte si to špatně,nicméně mám pocit,že většina CZ eurobijců při své jinak záslužné činnosti už nevidí přes stromy ten totalitní les,který nám na východě zase roste.
Dva dny zpět se někdo v ruské dumě z putinovské strany jednotné ruskp rozhodl obžalovat M.Gorbačova za rozpad SSSR!.Samozřejmě se hned přidali nacibolšáni a KPCC pardon KPRF.V tu chvilu mi teprve definitivně docvaklo že nyní pojedeme hodně z kopce,že kreml zase ztrácí absolutně kontakt z normální realitou....
- Křečík Barbuška
At se bude fandik jedne ci druhe strane je stejne jedno neb to stejne dopadne spatne. Jedni zmetci byli vystridani druhymi zmetky.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Veverka: Absolutní souhlas! A pro dokreslení situace příhoda z této soboty, jeli jsme přímým lůžkáčem ze Lvova a naše známá ruská průvodčí se nás hned po nástupu zeptala, co jsme se to zbláznili, že tam jsou všude demonstrace a vojsko....holt to ukazovali na ruský státní televizi....
A pro odlehčení situace jedno video. https://www.youtube.com/watch?v=Jg734O_ct6c
A pro odlehčení situace jedno video. https://www.youtube.com/watch?v=Jg734O_ct6c
Sněhobílá Samara 21083 r. 1994 - ŽIGADLO! koupeno 10/2009, 16400 - 36142 km, prodáno 26.5.2013
Stříbrná 21102 r. 2003 - Samara EVO! koupeno 5/2011, 15100 - 71109 km, prodáno 28.7.2014
Červená 2105 r. 1990 - Ruda koupeno 4/2013, 58329 - 95400 km, prodáno 7.12.2019
Sněhobílá 2101 r. 1973 - Jáchym koupeno 8/2013, 43740 - 50065 km
a ještě Volha 24
Stříbrná 21102 r. 2003 - Samara EVO! koupeno 5/2011, 15100 - 71109 km, prodáno 28.7.2014
Červená 2105 r. 1990 - Ruda koupeno 4/2013, 58329 - 95400 km, prodáno 7.12.2019
Sněhobílá 2101 r. 1973 - Jáchym koupeno 8/2013, 43740 - 50065 km
a ještě Volha 24
Ja sa v tom sice nevyznam, ale ak tomu spravne rozumiem, tak za pripojenie k Rusku su aj skupiny samotných ludí. A dôvod? Asi vedia, že ich najbližie roky na Ukrajine čaká bieda a nič dobré. Aj keby to Ukrajina "prezila" vcelku, kým sa z toho vylíže...Druhá vec je ten Krym. Bolo tam referendum. Aj ked vraj neligitimne. Ale hlasovali predsa tí istí ludia, ci by ho vyhlasila jedná alebo druhá vláda. Ale zrazu to nie je demokratcké. Nepáči sa mi, že v jedno prípade sú demonštranti označení za hrdinov a v druhom prípade za zločincov. Ja nie som za rozdelenie Ukrajiny, nepáči sa mi čo sa deje, rovnako sa mi nepáči postup ruskej strany, ale hlavne dvojitý meter pre slobodu a demokraciu zo západnej strany. Tolko postreh nezainteresovaneho diváka.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Veverka: tleskám.
-
- Kontaktovat uživatele:
njn, jenze referendum je nastrojem banditu. V zastupitelske demokracii se vydaji nemale penize na presvedcovani lidi ve stylu "presvedc babu" a jim podobnym vyplachum a kdyz se uz jednou investovane penize konecne zacnou urocit, pak by referendum znamenalo dalsi vynalozene prostredky a hlavne nejisty vysledek. Proto ze zapadniho pohledu je referendum znakem podlosti a uderem pod pas. Lide si jednou zvolili zastupce tak at ksakru poslouchaji...kdo to ma financovat?! Osobne sem pro refendum, staci se obcas podivat na jednani zastupitelstev nebo vedeni instituci, kde se resi dulezite otazky ale vesmes pouze z jednoho pohledu. Nazory lidi, ktere dana rozhodnuti nutne ovlivni (hlavne na kvalite zivota) nejsou brana v potaz. Staci se podivat na nase zakony, at uz se jedna o placeni prispevku do garancniho fondu, poplatky u lekare, energeticke stitky budov, merice tepla v panelacich, lekarnicky,solarni a vetrne elektrarny,...vse jsou to povinne veci, ktere znamenaji jen jedno - zuroceni vynalozenych prostredku uzkemu okruhu osob, posvecene zakonem a tedy bez rizik. Kdyz nekomu stat vezme 100000kc tak to bude pruser...ale kdyz 100000lidem vezme korunu tak se nic nedeje, vlk se nazral a nikdo se kvuli korune nebude namahat.Cory píše:Bolo tam referendum. Aj ked vraj neligitimne. Ale hlasovali predsa tí istí ludia, ci by ho vyhlasila jedná alebo druhá vláda.
Tim nechci samozrejme ospravedlnovat ani jednu stranu, protoze nevim co si mysli tamni obyvatelstvo a co vlastne je pravda (zpravy jsou v podstate komercni sdeleni mezi reklamami) ale osobne je mi blizsi Putin. Mozna kdyby radeji pod zaminkou vlastneni jadernych zbrani (pardon, dnes uz zbrani hromadneho niceni) napadl ropne velmoci, ktere nechteji poslouchat tak by to bylo v poradku a jeste by mel podporu ostatnich, protoze levnejsi ropa je snem vsech ale hajit zajmy svych obcanu to je holt pruser...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Sranda a souvislost s gorbačovem je v tom co psal Mceza.Oni zmínění poslanci s gorbasmem argumentují tím,že v kyjevě teď umírali lidé a k moci se teď dostanou fašouni(kteří mimochodem teď ve volbách dostanou ani ne 10%,takže hotová nazi-apokalypsa ).Kdyby prý nerozbil Gorbi onen nerozborný CCCP,tak se nic takového nikdy nedělo a vůbec by tam teď nastal ohromný ráj na zemi .
Ti debilové v dumě-to se ani jinak slušně říct snad ani nedá,si neuvědomují že zejména východní ukrajina je po sedmdesáti letech ustavičného sociálního inženýrství,bojů,hladomorů a vymývání mozků tak polarizovaná,vydrancovaná a a morálně vymletá,že to pak vypadá takhle.Spousta slušných lidí za ty roky byla zlikvidována,vyhnána nebo odešly sami.
Nikdo už si nepamatuje dobu před r.1917,kdy to tam bylo ještě normální.Ve vedení obou zemí zbyly často jen pohrobci -tupí aparátčíci,polomafiáni,utajování jízdních řádů,registrace cizinců,nekrytického obdivu "ródiny" a podobných "vymožeností sovětskoje vremja".Kde by mohla být ukrajina bez kremlu?Kde by jsme dnes mohli být my?
Edit1:V ČR se krade.Politik si vezme část pěněz za dálnici ale postaví ji.V rusku to udělá taky,ale té dálnice se postaví půlku,jestli vůbec.
Edit2:To referendum bylo naprosto hloupé/moje analogie pro jih slovenska-možnost 1:Chcete připojení jižního slovenska k maďarsku?
-možnost 2:Chcete návrat k ústavě Uherska z roku 1867?
Druhá možnost je trochu pomalejší verzí té první.
Ti debilové v dumě-to se ani jinak slušně říct snad ani nedá,si neuvědomují že zejména východní ukrajina je po sedmdesáti letech ustavičného sociálního inženýrství,bojů,hladomorů a vymývání mozků tak polarizovaná,vydrancovaná a a morálně vymletá,že to pak vypadá takhle.Spousta slušných lidí za ty roky byla zlikvidována,vyhnána nebo odešly sami.
Nikdo už si nepamatuje dobu před r.1917,kdy to tam bylo ještě normální.Ve vedení obou zemí zbyly často jen pohrobci -tupí aparátčíci,polomafiáni,utajování jízdních řádů,registrace cizinců,nekrytického obdivu "ródiny" a podobných "vymožeností sovětskoje vremja".Kde by mohla být ukrajina bez kremlu?Kde by jsme dnes mohli být my?
Edit1:V ČR se krade.Politik si vezme část pěněz za dálnici ale postaví ji.V rusku to udělá taky,ale té dálnice se postaví půlku,jestli vůbec.
Edit2:To referendum bylo naprosto hloupé/moje analogie pro jih slovenska-možnost 1:Chcete připojení jižního slovenska k maďarsku?
-možnost 2:Chcete návrat k ústavě Uherska z roku 1867?
Druhá možnost je trochu pomalejší verzí té první.
Drobek81 píše:njn, jenze referendum je nastrojem banditu. V zastupitelske demokracii se vydaji nemale penize na presvedcovani lidi ve stylu "presvedc babu" a jim podobnym vyplachum a kdyz se uz jednou investovane penize konecne zacnou urocit, pak by referendum znamenalo dalsi vynalozene prostredky a hlavne nejisty vysledek. Proto ze zapadniho pohledu je referendum znakem podlosti a uderem pod pas. Lide si jednou zvolili zastupce tak at ksakru poslouchaji...kdo to ma financovat?! Osobne sem pro refendum, staci se obcas podivat na jednani zastupitelstev nebo vedeni instituci, kde se resi dulezite otazky ale vesmes pouze z jednoho pohledu. Nazory lidi, ktere dana rozhodnuti nutne ovlivni (hlavne na kvalite zivota) nejsou brana v potaz. Staci se podivat na nase zakony, at uz se jedna o placeni prispevku do garancniho fondu, poplatky u lekare, energeticke stitky budov, merice tepla v panelacich, lekarnicky,solarni a vetrne elektrarny,...vse jsou to povinne veci, ktere znamenaji jen jedno - zuroceni vynalozenych prostredku uzkemu okruhu osob, posvecene zakonem a tedy bez rizik. Kdyz nekomu stat vezme 100000kc tak to bude pruser...ale kdyz 100000lidem vezme korunu tak se nic nedeje, vlk se nazral a nikdo se kvuli korune nebude namahat.Cory píše:Bolo tam referendum. Aj ked vraj neligitimne. Ale hlasovali predsa tí istí ludia, ci by ho vyhlasila jedná alebo druhá vláda.
Tim nechci samozrejme ospravedlnovat ani jednu stranu, protoze nevim co si mysli tamni obyvatelstvo a co vlastne je pravda (zpravy jsou v podstate komercni sdeleni mezi reklamami) ale osobne je mi blizsi Putin. Mozna kdyby radeji pod zaminkou vlastneni jadernych zbrani (pardon, dnes uz zbrani hromadneho niceni) napadl ropne velmoci, ktere nechteji poslouchat tak by to bylo v poradku a jeste by mel podporu ostatnich, protoze levnejsi ropa je snem vsech ale hajit zajmy svych obcanu to je holt pruser...
100% souhlas.
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Veverka: dobře chlape!
Dovolím si sem napsat několik svých postřehů. Prvně, nejsem úplně nestranný, což je pochopitelné. Všichni, co mne znají, vědí, že má manželka je z Kyjeva. Pokud bych měl popsat její pocity několika slovy- smutek, zhnusenost a pocit zrady. Smutek z celkové situace na Ukrajině, zhnusenost nad lidmi, kteří tuto těžce zkoušenou zemi dál chtějí rvát na kusy a pocit zrady z toho, jak se zachoval "bratrský" ruský národ, respektive jeho představitelé.
Majdan: to, že Majdanu vévodili postupem času nacionalistické bojůvky ze západní Ukrajiny, není žádné tajemství. Prvotní impuls nicméně vyšel od samotných lidí, kteří už měli prostě dost Janukovyče ( což je jen kriminálník z Donbasu) a jeho pohůnků. Ten člověk byl jako vřed na těle Ukrajiny. Kam se to zvrhlo je věc druhá. Je potřeba si říci, že ohánění se fašismem ze strany Banderovců je matení smyslů, neboť tyto síly mají hlavní stan na západu Ukrajiny a v celkovém součtu "hlasů" jsou v podstatě málo významní.
Krym: Fundamentální chybou bylo darování Krymu soudruhem Chruščovem někdy v padesátých letech. To byl nesmysl. Ale stalo se tak. Vyhlášení referenda chápu. Důležité však je, za jakého stavu bylo vyhlášeno! Za stavu, kdy na území Krymu již dleli, a nebojím se to napsat, okupační síly. Takové referendum nemůže být nezávislé a zcela svobodné, navíc pořádané v jakési revoluční euforii. Už před referendem byl Krym autonomní oblast se svým parlamentem, takže na Ukrajině ne tak závislý, alespoň politicky a samosprávně.
Bohužel se Západu vrací jeho neuvážené kroky jako bumerang. Tím zpět přiletivším problémem je Kosovo a vyhlášení jeho nezávislosti. Západ Kosovo uznal s plnou parádou a málokomu vadilo, že se tím ničí územní celistvost Srbska. Případ Krymu je to samé. Sami obyvatelé rozhodli, kam chtějí s kým chtějí být. Já osobně vidím jako problém jak odtržení narkomafiánského státu Kosovo od Srbska, tak připojení Krymu k Rusku.
Nepokoje na východě Ukrajiny a vyhlášení jakýchsi pseudorepublik: Nejsem ovlivnitelný propagandou, ale že v tomto má prsty Rusko je nabíledni. Co znám osobně lidi z Donbasu, tak všichni mluví rusky, ale považují se za Ukrajince a nikdo z nich připojení k Rusku nechce. Myslím si, že nepokoje nejsou masové, protože jestliže vyhlášení Doněcké Republiky přijde zatleskat na dva tisíce lidí, tak je to směšné. Kdybych jich tam demonstrovalo dvěstě tisíc, to by byla jiná káva. Takto hrstka lidí řízená zřejmě Kremlem uvádí zemi, kde žije 45 milionů lidí do chaosu. Zde je potřeba tvrdě zakročit.
Ani mne nepřekvapuje, že největší podporovači integrace s východu Ukrajiny s Ruskem jsou staří bolševici, kteří se slzou v oku vzpomínají SSSR, uctívají Lenina a Stalina. To mi hlava nebere, že Ukrajinci, kteří Stalinovými čistkami a stěhováním národů a hladomoru, násilné rusifikace, ho berou jako svojí modlu.
Ještě si dovolím jednu poznámku: Putin se ohání tvrzením, že pouze chrání ruské občany před násilím, křivdou a útiskem ze strany Ukrajinců. Nemohu si pomoci, ale připomíná mi to výroky jistého Adolfa v roce 1938, který taktéž jen chtěl chránit své soukmenovce na území Československa. Jen taková zajímavá paralela.
Uf, to jsem se rozepsal....
Dovolím si sem napsat několik svých postřehů. Prvně, nejsem úplně nestranný, což je pochopitelné. Všichni, co mne znají, vědí, že má manželka je z Kyjeva. Pokud bych měl popsat její pocity několika slovy- smutek, zhnusenost a pocit zrady. Smutek z celkové situace na Ukrajině, zhnusenost nad lidmi, kteří tuto těžce zkoušenou zemi dál chtějí rvát na kusy a pocit zrady z toho, jak se zachoval "bratrský" ruský národ, respektive jeho představitelé.
Majdan: to, že Majdanu vévodili postupem času nacionalistické bojůvky ze západní Ukrajiny, není žádné tajemství. Prvotní impuls nicméně vyšel od samotných lidí, kteří už měli prostě dost Janukovyče ( což je jen kriminálník z Donbasu) a jeho pohůnků. Ten člověk byl jako vřed na těle Ukrajiny. Kam se to zvrhlo je věc druhá. Je potřeba si říci, že ohánění se fašismem ze strany Banderovců je matení smyslů, neboť tyto síly mají hlavní stan na západu Ukrajiny a v celkovém součtu "hlasů" jsou v podstatě málo významní.
Krym: Fundamentální chybou bylo darování Krymu soudruhem Chruščovem někdy v padesátých letech. To byl nesmysl. Ale stalo se tak. Vyhlášení referenda chápu. Důležité však je, za jakého stavu bylo vyhlášeno! Za stavu, kdy na území Krymu již dleli, a nebojím se to napsat, okupační síly. Takové referendum nemůže být nezávislé a zcela svobodné, navíc pořádané v jakési revoluční euforii. Už před referendem byl Krym autonomní oblast se svým parlamentem, takže na Ukrajině ne tak závislý, alespoň politicky a samosprávně.
Bohužel se Západu vrací jeho neuvážené kroky jako bumerang. Tím zpět přiletivším problémem je Kosovo a vyhlášení jeho nezávislosti. Západ Kosovo uznal s plnou parádou a málokomu vadilo, že se tím ničí územní celistvost Srbska. Případ Krymu je to samé. Sami obyvatelé rozhodli, kam chtějí s kým chtějí být. Já osobně vidím jako problém jak odtržení narkomafiánského státu Kosovo od Srbska, tak připojení Krymu k Rusku.
Nepokoje na východě Ukrajiny a vyhlášení jakýchsi pseudorepublik: Nejsem ovlivnitelný propagandou, ale že v tomto má prsty Rusko je nabíledni. Co znám osobně lidi z Donbasu, tak všichni mluví rusky, ale považují se za Ukrajince a nikdo z nich připojení k Rusku nechce. Myslím si, že nepokoje nejsou masové, protože jestliže vyhlášení Doněcké Republiky přijde zatleskat na dva tisíce lidí, tak je to směšné. Kdybych jich tam demonstrovalo dvěstě tisíc, to by byla jiná káva. Takto hrstka lidí řízená zřejmě Kremlem uvádí zemi, kde žije 45 milionů lidí do chaosu. Zde je potřeba tvrdě zakročit.
Ani mne nepřekvapuje, že největší podporovači integrace s východu Ukrajiny s Ruskem jsou staří bolševici, kteří se slzou v oku vzpomínají SSSR, uctívají Lenina a Stalina. To mi hlava nebere, že Ukrajinci, kteří Stalinovými čistkami a stěhováním národů a hladomoru, násilné rusifikace, ho berou jako svojí modlu.
Ještě si dovolím jednu poznámku: Putin se ohání tvrzením, že pouze chrání ruské občany před násilím, křivdou a útiskem ze strany Ukrajinců. Nemohu si pomoci, ale připomíná mi to výroky jistého Adolfa v roce 1938, který taktéž jen chtěl chránit své soukmenovce na území Československa. Jen taková zajímavá paralela.
Uf, to jsem se rozepsal....
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
- Crocodile
- Kontaktovat uživatele:
Názory jsou tu různé, ať tak či tak, mediální válka jede naplno a ještě víc než kdy dřív....každá strana má svůj pohled na věc a snaží se ho vecpat ostatním....těch keců co jde z USA a z Bruselu
2101 (1976)
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)
Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy Lada
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)
Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy Lada
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Inu, asi by to chtělo tam vyslat lorda Runcimana, aby objektivně posoudil, jek že to tam vypadá a jaký by teda měly bejt následný kroky
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Ano, zcela nestranného politika jako byl Runciman. Co třeba první píčus v EU, Heřman z Rompuye?Laďuša píše:Inu, asi by to chtělo tam vyslat lorda Runcimana, aby objektivně posoudil, jek že to tam vypadá a jaký by teda měly bejt následný kroky
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
- Křečík Barbuška
Já bych tam poslal Zaorálka s tím, že si tam s ním můžou dělat co chtějí, pod podmínkou, že se nesmí vrátit .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Osobně si myslím, že Zaorálek není dobrý ani na míchání cementu na stavbě, natož aby děla ministra zahraničních věcí.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn