Teraz mam otazku, trochu opac.garde:
Mam na Lade zimne gumy MP55-165/80/13 so slusnym vzorom. Otazka je, ci by som ich vedel pouzit na Feliciu??? S rozmerom asi nebude problem, (ráf.4,5Jx13) no neviem ci by to niekde nechytalo o kasnu, brzdy, rameno a pod... Neskusal to niekto? Jedna sa o to ci si ich mam pri predaji auta nechat a pouzit na feldu?
Dik, G.
Pasuju nase gumy na Feliciu?
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pasuju nase gumy na Feliciu?
hmmm no felda ma predpisane 165/70/13, hentake balony by som tam nedaval...a hlavne MP55, predaj to niekomu kto nevie o co sa jednagogo píše:Teraz mam otazku, trochu opac.garde:
Mam na Lade zimne gumy MP55-165/80/13 so slusnym vzorom. Otazka je, ci by som ich vedel pouzit na Feliciu??? S rozmerom asi nebude problem, (ráf.4,5Jx13) no neviem ci by to niekde nechytalo o kasnu, brzdy, rameno a pod... Neskusal to niekto? Jedna sa o to ci si ich mam pri predaji auta nechat a pouzit na feldu?
Dik, G.

Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever

ja ich rovno ponuknem kupcovi, ked zacne spekulovat a robit drahoty. Inak myslim si, ze by sa tam mestili, felda ma dost priestoru okolo kolies. A ono su to zas neni az take balony ako pises, je ale pravda, ze by to mohlo divno vyzerat, a jazdne vlastnosti neviem neviem. Asi na to seriem. Teraz ma napadlo, keby sa nieco stane (co v zime hrozi trojnasobne) tak by to bolo jednoznacne nedodrzanie tech.stavu.
Ale zas,
kto z nas ma ten stav v sulade s papiermi?
Bolo mi len trochu luto sa zbavit tych gum.
PS: Myso, to "hlavne MP55" som trochu nepochopil, ja som totiz v zime nadmieru spokojny. Teba som videl na nich aj v lete, ale na to predsa niesu urcene a v zime nepoznam nemozne.
Ale zas,

PS: Myso, to "hlavne MP55" som trochu nepochopil, ja som totiz v zime nadmieru spokojny. Teba som videl na nich aj v lete, ale na to predsa niesu urcene a v zime nepoznam nemozne.
-
- Kontaktovat uživatele:
uhm, mal som ich v lete ked som VYZUL OR34ku...a nemal som nahradu...akurat hentie supy, hruza des, prasilo sa mi z pod koliesgogo píše:PS: Myso, to "hlavne MP55" som trochu nepochopil, ja som totiz v zime nadmieru spokojny. Teba som videl na nich aj v lete, ale na to predsa niesu urcene a v zime nepoznam nemozne.

moj nazor je ze to je parodia na zimne gumy, ale mozno ked maju dost dezenu a su nove(nestvrdnuta zmes) a neni kruta zima a nejazdi sa vela tak su super

Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever

- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Krátká felicie/1998 (vypsáno z velkého TP):Pšenda píše:Když jsem před léty s kolegou byl v autosalonu kde kupoval novou Felicii, tak mě překvapilo že výrobce auta ohledně pneumatik psal že se při používání na horších cestách můžou použít 165/80 R13.
165/70/R13 79 T na ráfku 4,5J x 13 ET 38
Alternativně lze použít:
175/60/R13, 175/65/R13, na ráfku 5,5Jx13 ET36
175/60/R14 na ráfku 5,5Jx14ET42 nebo 5,5Jx14ET40
Pro zimní provoz je možnou použít pneu 155R13 78Q M+S na ráfku 4,5Jx13.
Já mám tedy na své felicii combi (taktéž RV 1998) matadorky 165/70/R13 se vzorkem MP 55 a podle mých objektivních i subjektivních pocitů jsou to vcelku tiché pneumatiky a jejich trakční vlastnosti jsou velmi dobré. L.