112zigul píše:Tomass kukni do sekce Zajímavé úpravy a vylepšení nebo
http://www.ahifi.cz
Hele Ty máš ve dveřích mirelon,já E85 v nádrži. Co máš za repráky v předních dveřích??? Koaxi nebo komponenty??? A nepiš hovedziny,že STP rezonuje. Ne nic takového to nedělá!!! Mám to v Prioře kombi!!!
A Ty jukni sem, že totéž můžeš mít zhruba za 1/4 ceny co jsi za to dal. Cena za kus a to jsou 2 m2 !!!
http://www.gumex.cz/protihlukove-desky/ ... e-desky-1/
Nepíšu hovadiny, že rezonuje, ale hladká folie odráží zvukové vlny a vytváří odrazy, ozvěnu (nežádoucí jev) a proto se žádný podobný hladký a odrazivý materiál v opravdových reprobednách nepoužívá. V autě je to dost o kompromisu. A protože je tam plech všude, je nejlepší materiál bez folie, aby se dalo vykouzlit aspoň něco.
Mirelon je za málo peněz hodně muziky. Ty specielní pohltivý materiály jsou o něco víc muziky za ne až tak víc peněz (pokud se nedá právě varianta s hliníkovou folií a nezateče do prostoru, aby to ta pěna nasála. Řekl bych, že asi bude aspoň částečně nasákavá.
Repro mám už od začátku přední Philips dvoupásma a zadní taky, ale trošku větší. Rozměrově co do 2104 pasuje, z hlavy už nevím, je to už hodně let, tuším 10 a 13 cm. Obcházel jsem prodejny s repro a co se mi zvukově líbilo v ceně cca 1000 Kč za pár (rok 1996). Moc na výběr nebylo. Byly to tuším první značkový dvoupásma v této cenové hladině (MTC nebylo k poslouchání). V druhým autě jsem dal Sony X-plod a to je zase už o třídu výš, než ty Philipsy. Šel jsem čistě po poslechu, ne po recenzích, protože třeba Blaupunkty za 3x vyšší cenu se mi v té době zvukově nelíbily o dost víc, než cenově.
Mimo to se zamysli nad tím E85 jestli Ti poskytne úsporu vyváženou potřebou čištění palivového ústrojí. Soudní znalec na motorová vozidla mi řekl, že bio složky rozrušují plasty a zkracují životnost plastovým dílům v palivových čerpadlech a dalších komponentech v systému se kterými přijdou do styku. Jedná se řádově o měsíce, či jednotky let, kdy dojde k destrukci dílu neodolávající biosložce. Auta co jsou na E85 určena nemají díly z takto rozložitelných plastů. Já jezdím jen na prémiový paliva a LPG. To první má obvykle Babišův lektvar nahrazen synteticky.
Je to Tvoje věc, Tvoje auto, mě je to celkem jedno.