Možná jsem to Luďku nenapsal úplně obratně. S profilem na mě jsi úplně mimo, budu dělat jako bych to ani nečetl.

Psal jsem postřeh, že ty kloubky kromě vibrací dostávají hodně zabrat i vyšší teplotou a hlavně změnou teplot. Možná že to právě proto prdlo u Lady upravený na závody. Možná je to jeden z dílů, který na sériovým autě obecně vydrží dlouho soudím jen podle dvou kousků aut, které po dlouhou dobu znám.
Ten nápad s pružinou je supr a možná to vyřeší. Možná se tam objeví nežádoucí chvění na klapce pružením pružiny. Princip geniálně jednoduchý i když realizace už je náročnější - ale to nechci rozpitvávat. Kdysi dávno tento díl mohl výrobce vyrobit z oceli, nebo mosazi a neudělal to. Asi proto že právě plastem zajistil při provozu optimální provoz po hodně dlouhou dobu. To že to sem tam někdo bude chtít upravit, nebo pár nadšenců přimázne či někdo potuní jsou jen vyjímky. Ono nakonec je asi lepší nechat ten plastový díl a zase nějakou dobu to vydrží.
Já tím vším chtěl hlavně říci, že když stoupne teplota okolí například o 20 stupňů Celsia, tak si člověk přidělá problém s komponenty, kde by to třeba ani nečekal. Výrobce prostě nepředimenzovával všechno.....
Těch kloubků mi pár zbylo v zásobě. A pokud neprasknou při neobratném rozpojování, třeba je u Lady ani nevyužiju...... Taky nemusí být originál Lada i když jsou koupené v Ladě. Nevypadají jako původní nažloutlý plast, ale spíš se vzhledem podobá polyethylenu, nebo polypropylenu. Třeba jsem koupil normální polský plastový šunt.