motor chcipe
Moderátor: Moderátoři
motor chcipe
Zdravim, mam docela zajimavej problem se svym motorem v Lade 2102. Motor jde nastartovat, pote s nim jedu cca 10 az 15 minut, pote zacne cukat a chcipne, nasledne uz muzu zkouset startovat jak chci a nenaskoci, pouze toci.
Co uz bylo zkontrolovano/udelano:
- vycisteny utroby karbecu (ne trysky)
- kontrola hadic od benzinove pumpy do motoru
- zvedla hladina benzinu v karbecu
- vymena civky + kabely + svicky ( cca mesic zpet - vcera jsem koukal na svicky a jsou opalene do cerna )
- kontrola zda neni ucpana hadicka na prisun vzduchu do nadrze
- vymena regulatoru napeti
- promereni baterky
- zvedle otacky volnobehu
- novy palec + vicko rozdelovace + kabel z civky na rozdelovac a z rozdelovace na svicky
Jeste poznamka - auto po vymene palce, vicka rozdelovace, kabelu a svicek jezdilo uplne normalne a zaclo to ,,blbnout,, az po mesici jezdeni...
Co uz bylo zkontrolovano/udelano:
- vycisteny utroby karbecu (ne trysky)
- kontrola hadic od benzinove pumpy do motoru
- vymena civky + kabely + svicky ( cca mesic zpet - vcera jsem koukal na svicky a jsou opalene do cerna )
- kontrola zda neni ucpana hadicka na prisun vzduchu do nadrze
- vymena regulatoru napeti
- promereni baterky
- zvedle otacky volnobehu
- novy palec + vicko rozdelovace + kabel z civky na rozdelovac a z rozdelovace na svicky
Jeste poznamka - auto po vymene palce, vicka rozdelovace, kabelu a svicek jezdilo uplne normalne a zaclo to ,,blbnout,, az po mesici jezdeni...
Naposledy upravil(a) louda dne pon lis 25, 2013 14:55, celkem upraveno 1 x.
Vaz 2102 - only dropped
- MartasBrno
Re: motor chcipe
Treba proto:
... svicky a jsou opalene do cerna...
- zvedle otacky volnobehu Proc, na kolik?
Serid to podle literatury, at je aspon zaklad v poradku...
Zkontroluj jak chodi jehlovy ventil...
Nezere to moc oleje?
Je cisty odlucovac oleje, nejde olej moc do sani a do karbecu?
Kouri to? Cernym kourem?
Treba proto:
... svicky a jsou opalene do cerna...
- zvedle otacky volnobehu Proc, na kolik?
Serid to podle literatury, at je aspon zaklad v poradku...
Zkontroluj jak chodi jehlovy ventil...
Nezere to moc oleje?
Je cisty odlucovac oleje, nejde olej moc do sani a do karbecu?
Kouri to? Cernym kourem?
Hladinu jsem zvedal podle vycteni rad zde na foru - tj maximalni hladina na 6,5 vrtak a minimalni na 8 vrtak...Hlavne od zvyseni hladiny auto jelo pouze jednou - problemy byly uz drive...
otacky jsem zvedal z duvodu ze motor kuckal, nebezel plynule na volnobeh - zvedalo se tp opravdu jen malinko...
K literature se bohuzel nedostanu, jinak bych uz ji listoval ve velkem...
olej auto nezere, to uz jsem koukal
jednou mi to pri zdechnuti fouklo filtrem sani paru ven...jinak cernej kour jsem zezacatku nezpozoroval, pri studenem motoru, kamarad mi vcera rikal, ze je trochu do cerna, tp bylo uz po zdechnuti motoru a zkouseni ho znovu nastartovat...
zajime je,ze motor bezel v poradku, nesahalo se na nej a pak zacal zlobit.
otacky jsem zvedal z duvodu ze motor kuckal, nebezel plynule na volnobeh - zvedalo se tp opravdu jen malinko...
K literature se bohuzel nedostanu, jinak bych uz ji listoval ve velkem...
olej auto nezere, to uz jsem koukal
jednou mi to pri zdechnuti fouklo filtrem sani paru ven...jinak cernej kour jsem zezacatku nezpozoroval, pri studenem motoru, kamarad mi vcera rikal, ze je trochu do cerna, tp bylo uz po zdechnuti motoru a zkouseni ho znovu nastartovat...
zajime je,ze motor bezel v poradku, nesahalo se na nej a pak zacal zlobit.
Vaz 2102 - only dropped
Čteš blbě, milej můj. Hladina se rozhodně nenastavuje tak, jak jsi tu napsal. Čti pořádně.
Na chod motoru má vliv obrovské množství věcí a pokud nemáš zkušenosti, nehrab do toho. Víc poděláš než spravíš. A hlavně - Lada není traktor, ale přesný a kvalitní motor, který je nesmírně citlivý na správné a fundované seřízení. Věř zkušenému.....
Na chod motoru má vliv obrovské množství věcí a pokud nemáš zkušenosti, nehrab do toho. Víc poděláš než spravíš. A hlavně - Lada není traktor, ale přesný a kvalitní motor, který je nesmírně citlivý na správné a fundované seřízení. Věř zkušenému.....
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Tak pokud take dobre ctes, tak motor byl pred problemy plne funkcni, dokonce po serizeni atd a bezel spravne, problemy se vynorily az v podleni dobe - 14cti dnech...
Bohuzel plovak jsem nastavoval podle prispevku co jsem nasel na foru - podle niceho jineho a cetl jsem to nekolikrat nez jsem to nastavil - problemy ale byly uz predtim nez jsem toto prenastavil...
Hlavne jsem rad ze je tu plno lidi ale malokdo opravdu poradi, rejpnout si umi kazdej...
Bohuzel plovak jsem nastavoval podle prispevku co jsem nasel na foru - podle niceho jineho a cetl jsem to nekolikrat nez jsem to nastavil - problemy ale byly uz predtim nez jsem toto prenastavil...
Hlavne jsem rad ze je tu plno lidi ale malokdo opravdu poradi, rejpnout si umi kazdej...
Vaz 2102 - only dropped
Pokud s tím nemáš zkušenosti a nevíš, co kde je a co jak funguje, stejně to neopravíš. Co chceš slyšet? Dej to někomu, kdo to umí.
pokud by tu někdo takový v mém okolí byl, už bych to tam měl nemyslíš bohužel všechny servisy jsou ,,moderní,, a když to nemůžou napíchnout na pc, tak si s tím neví rady...jediný můj zásah byla změna hladiny u plováku (otáčky jsem dal na stejnou polohu jako to bylo předtím)
Marek píše:Pokud s tím nemáš zkušenosti a nevíš, co kde je a co jak funguje, stejně to neopravíš. Co chceš slyšet? Dej to někomu, kdo to umí.
Vaz 2102 - only dropped
Tak přijeď. Jezdí ke mně lidi z mnohem větší dálky.....
asi jezdí, ale ty se tam aspoň dostanou - nepojízdným autem není jak...
Marek píše:Tak přijeď. Jezdí ke mně lidi z mnohem větší dálky.....
Vaz 2102 - only dropped
- Křečík Barbuška
Co tam je za karburator? Weber ci Ozon? Pokud Ozon tak s jakou vybavou? Tu hladinu jsi steloval ve svisle poloze s lehkym dotekem kulicky? Ventil tesni? Ten zdvih plovaku 8mm je tedy od tesneni vika 14,5mm? To zdechnuti se projevi i pri jizde pod palbou? Kdyz to nejde nahodit tak jiskra je?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Karburátor je weber.
Hladinu ve svislé poloze horní hranici a poté dolní hranici ve vodorovné (zdvih 8mm - včera jsem to upravil na 7,5mm horní hranici a 8mm zdvih - podle manuálu) a nastavovalo se to samozřejmě s těsněním.
Zdechnutí se projeví při jakékoliv jízdě - ať jedu naplno či s lehkou nohou a poté při startování jiskra jde - zkoušené všechny svíčky (vytažené, dané na kostru a jiskru házely všechny).
Hladinu ve svislé poloze horní hranici a poté dolní hranici ve vodorovné (zdvih 8mm - včera jsem to upravil na 7,5mm horní hranici a 8mm zdvih - podle manuálu) a nastavovalo se to samozřejmě s těsněním.
Zdechnutí se projeví při jakékoliv jízdě - ať jedu naplno či s lehkou nohou a poté při startování jiskra jde - zkoušené všechny svíčky (vytažené, dané na kostru a jiskru házely všechny).
Vaz 2102 - only dropped
Jakym tesnenim ? Ono moze byt zly kondik, alebo prerazat priechodka na rozdelovaci
Taketo zahadne veci riešim postupne - najskor mechanicku kondiciu motora (tlaky, nastavenie rozvodu, ventilov), potom elektricku cast (rozdelovac, kladivko, odpor v palci, uhlik v krytke, kondik, kable, sviečky) a nakoniec karb.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Ted jsem byl jeste v jedne prodejne dilu na starsi vozy a poradil mi zkontrolovat membranu u karburatoru - mala ctvercova - kdyz je stara a sterela, tak propousti benzin a po chvilce naplni jednu komorku v karbecu a motor se chova jako prechlastanej
Vaz 2102 - only dropped
Já mám sice elektronický zapalování, ale málokdo věděl, že se dělají dvoje palce. Skoro nikdo mi nevěřil, že jsou v současné době na trhu poměrně zmetkový kousky. http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... 4&start=15 Ten kvalitnější se dá zcela ojediněle koupit a hlavně obtížně sehnat od 26 Kč, ten horší většinou od 46 Kč do 70 Kč. Podle ceny se kvalita nepozná, to jen pro příklad. Palec je spotřebák a bohužel zatraceně "levně vyrobený" spotřebák, už to není jako dřív. Nebo italský a nebo Bosch, ale tady tě nechci strašit cenou, je 5x vyšší.
Podívej se na palec znovu, i když je nový, pořádně na světle. Jak tu všichni píšou, může to být milion jiných věcí. Palec prohlídneš snadno. Prohlídni a vyzkoušej cívku. Návody najdeš taky tady na foru. http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?f=59&t=5787 Prohlídni celou elektriku k zapalování, včetně spínací skříňky a pomocného relé. Až budeš mít celou elektriku zkontrolovanou (vše co souvisí se zapalováním), tak uvidíš. Některé věci bude potřeba vyměnit i když se zdá, že fungují. Třeba cívka (pokud je původní tak zcela určitě), kondenzátor .....ale to najdeš v tom druhém odkazu.
Já bych to hádal na něco nespolehlivého v elektrice.
Podívej se na palec znovu, i když je nový, pořádně na světle. Jak tu všichni píšou, může to být milion jiných věcí. Palec prohlídneš snadno. Prohlídni a vyzkoušej cívku. Návody najdeš taky tady na foru. http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?f=59&t=5787 Prohlídni celou elektriku k zapalování, včetně spínací skříňky a pomocného relé. Až budeš mít celou elektriku zkontrolovanou (vše co souvisí se zapalováním), tak uvidíš. Některé věci bude potřeba vyměnit i když se zdá, že fungují. Třeba cívka (pokud je původní tak zcela určitě), kondenzátor .....ale to najdeš v tom druhém odkazu.
Já bych to hádal na něco nespolehlivého v elektrice.