Přestavba auta na jiné papíry

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
martas

Přestavba auta na jiné papíry

Příspěvek od martas »

Zdravím, chtěl bych se zeptat někoho kdo dělal přestavbu vozidla na jiné papíry jak se to dneska dělá?
Moje niva nemá zaplacenou eko daň a od koupi je psaná na otce, tudíž je nepřepsatelná (Eko 10 000kč). Koupil jsem další nivu, zatím jsem jí nepřihlásil, úplně stejnou jako moje jen je o dva roky starší a má jinou barvu kastle, motorizace stejná. Má v pořádku doklady, má STK, má LPG a zaplacenou EKO daň. Ale je totálně shnilá...
Bylo by možný na její papíry postavit tu mojí a jaký je dneska postup?

Díky moc za rady Martas
Lada Niva 21217, Lada Niva 2121
Yellow01

Re: Přestavba auta na jiné papíry

Příspěvek od Yellow01 »

Na STK, který na to mají oprávnění by ti měli přerazit nový číslo. Osobně to ale ověřený nemám. Nejsnazší by bylo se zeptat přímo na STK.
Raduz

Příspěvek od Raduz »

Napapirech od schnily vymena kastle a vymena motoru, tak se to delavalo. To uz dnes nejde?
®; Člen LKCS
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

bych řek, že tu svou musíš odhlásit (pokud to ještě jde) a pak přihlásit tu druhou a nakonec udělat výměnu kastle a doložit odhlášenej techničák
Mám obavu že na odhlášení budeš potřebovat ekolikvidaci a tu napíšou na vrakáči když jim dovezeš auto, ale zas budeš muset koupit od nich kastlu
Naši páni nahoře nepotřebuji aby jezdila stará auta tak to trochu pos....
Obrázek
Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

A hlavně: dělej to někde jinde než ve Vyškově :!: Protože to, co je jinde jednoduchý - ve Vyškově je složitý, to co je jinde složitý - ve Vyškově je nemožný. Popíšu své peripetie s pokusem přehlásit svou béžovou 044 na papíry fialový 044.
I přišel jsem na magistrát s tím, že jednu (krémovou) 044 odhlásit a u druhé (fialové) 044 udělat přestavbu - výměnu karoserie a změnu barvy.
Předpokládáal jsem, že jeden (krémový) techničák zruší a ve druhém (fialovém) techničáku škrtnou číslo karoserie a napíšou tam číslo nové karoserie.
Jenže takto nelze. To se musí zahájit správní řízení, původní číslo karoserie se musí v oficiálním autoservisu úředně znehodnotit a číslo "nové" karoserie tam musí onen servis zase vyrazit (ve Vyškově to prej dělá jen Hnůjdej). Potom prej snad ještě znovu na evidenčku a pak už snad i ten zápis do techničáku udělají.
Nevím, jak je to jinde. Např. v Brně mi ke změnám v údajích služebních vozidel stačila neověřená plná moc od jednatele. Ve Vyškově musí být všechno ověřený notářem, atd... . Doporučoval bych zajít si na místně příslušný dopravní odbor a na postup se zeptat.
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
tavri

Příspěvek od tavri »

Co tohle? viz CS AUTOLADA, spol. s r.o.
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... yrobcu.htm
1) Legálně - operoval bych s tabulkou v odkazu a postup viz mira151
2) Jiný postup ... garážník ... a druhý den máš nivu se správným číslem :-) Pak se jen za 50 kč změní barva vozu.
3) poplatit co zákon ukládá
4) Vyprdnout se na to nechat jak to je

Výměnou kastle a barvy jsem v minulosti legálně postavil na papíry dva Trabanty dovezený z Německa, stačila vždy neověřená kopie německého TP.
V Trutnově problémy nedělají, na FORD KA jsem nechal dopsat 14" kola a pneumatiky jen na základě německé knížky Bedienungsanleitung (Návod k obsluze), německý TP bohužel nemám - povídám mrkněte někomu jinému do databáze co má u Káčka za 14" kola, ať to máme správně a úředník mi jako bonus navíc dopsal i rozměry, které vůbec nepotřebuji.
Káčko je v létě legálně na hlínách za 50 Kč poplatek.
Dodge Avenger 2.0 VVT
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Nadále s ohledem na identifikaci vozidla a odlišnosti ve tvaru karoserie je možné zaměňovat pouze karoserie shodného typu, kdy se shoduje číslo VIN v prvních 9-ti posicích. V tomto případě se jedná o záměnnou součást shodného typu.

Příklad: č. VIN: XTA210530T1111111

XTA - Rusko, výrobce Togliatti
2105 - typ karoserie
30 - typ motoru
T - modelový rok výroby
1111111 - výrobní č. karoserie

B ) výměna - karoserie s nutným souhlasem CS Autolada

V případě, že se na vozidle použije karoserie, kde je shodných prvních 5 posic v čísle VIN, jedná se o záměnnou součást shodného typu podle zákona 56/2001 Sb., § 73 odst. 7.

Příklad: stará karoserie - XTA210530
nová karoserie - XTA210500

Karoserie jsou shodné, liší se pouze typem použitého motoru, kdy „CS Autolada“ vydá potvrzení o možnosti požití karoserie s konkrétním typem motoru. V tomto případě je tedy výměna možná pouze po předchozím souhlasu „CS Autolada“.
Obrázek
Obrázek
martas

Příspěvek od martas »

Díky všem za cenné rady, momentálně nestíhám vracím se každý den z prace tak v 6 až 7 večer. Musím si dát den volna o objet si STK a příslušný úřad a poptat se jak dnes na to...
Ale šel bych na to jak píše Tavri - v bodě 2...................... nechat vymazat číslo motoru a změnit barvu vozu... STK jsou v pohodě mymu autu fandej, hlavně když se dozvěděli kde všude bylo, úřad uvidím...
Díky všem za dobré rady Martas
Veteranista

Příspěvek od Veteranista »

A co prostě po staru ............ :oops:
No to jsem právě vytečkoval, aby se zde neposkytovaly nelegální návody :idea: . L.
Záškodník od škodovek

Škoda Octavia 1961 & Škoda 1000mb 1967 & Škoda 110LS 1975 & Škoda 100L 1975& Škoda 120L 1977 & Škoda 125L(136L) 1989 & Mercedes-Benz 200D 1976 & Mercedes Sprinter 212D 1998 & Opel Corsa B & Fiat 127 1976 & Fiat 126p 1986 & Fiat 126p 1987 & 20x motocykl
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Kdysi jsem měl peugeota, kde někdo napodobil technologii vyklepávání VINu - hřebíkem a kladivem, do ruky, poslední číslo bylo asi o 2mm vyšší než první písmeno a celý to ujíždělo na stranu.

Prošel jsem normálně evidenčkou i technickou, ale v noci jsem jezdil kanálama a modlil jsem se, ať mě nikde nezastaví.

Kus za kus, proč ne, ale měly by to být stejný auta, jinak je to o průser.

Mám ve stáji i auto, který má v dokladech o 7cm delší rozměr, jinej počet válců, objem a rok výroby:) Ale s tím bych nejel ani pro cigára na benzínku. Pán s tím jezdil 8 let denně.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
martas

Příspěvek od martas »

Veteranista píše:A co prostě po staru .......... :oops:
No to jsem právě vytečkoval, aby se zde neposkytovaly nelegální návody :idea: . L.
Díky Luďku tak to prosím vytečkuj ještě jednou :wink:

O bodu 2. jsem tušil, že to je možné, jen jsem chtěl být poctivka, ale asi to nedopadne :twisted:
Naposledy upravil(a) martas dne úte lis 19, 2013 18:43, celkem upraveno 1 x.
tavri

Příspěvek od tavri »

No tak slyšel jsem o případu, kdy takhle někdo "vytečkoval" dvojkový Clio za jedničkový papíry Clia. Nebo skutr dovezený z Holandska neměl na rámu výrobní štítek a nešel přihlásit, štítek se tedy nechal vyrobit nový na zakázku a při přihlašování se pak najednou objevil schovaný po sedadlem.
Já tomuto řešení nefandím, ale na druhou stranu, když to nejde po dobrým... :-D
Dodge Avenger 2.0 VVT
martas

Příspěvek od martas »

tavri píše:4) Vyprdnout se na to nechat jak to je
To se mi moc nechce, tady v EU je to jedno to bych se na to vyprd, ale letos na Ukrainu to byl na h...o, měl jsem sebou úředně potvrzenou listinu o zapůjčení auta přeloženou do ruštiny a angličtiny a hodinu mi trvalo než jsem přesvědčil celnici, že to naprosto stačí a pustily nás, to samé vloni do Arménie ale těm stačilo si to přečíst a jeli jsme...
Uvidíme jak to dopadne...
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

martas píše:O bodu 2. jsem tušil, že to je možné, jen jsem chtěl být poctivka, ale asi to nedopadne :twisted:
Ano, bod č. 2 není úplně košér, ale proč jít tou nejdražší cestou?
Osobně bych to, po zkušenosti s naším slavným dopravním odborem, neváhal udělat! L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

ještě že to tu raději ani nečtu,,,,
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“