Podvozok
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
moj nazor na podvozok:
vpredu dvojity stabik
vzadu stabik argenta
poriadne pneumatiky(or34 za poriadne nepovazujem)
nejake decentne podlozky
slusne tlmice a neni co riesit.
ja do zakrut nebrzdim, ale plynim
vpredu dvojity stabik
vzadu stabik argenta
poriadne pneumatiky(or34 za poriadne nepovazujem)
nejake decentne podlozky
slusne tlmice a neni co riesit.
ja do zakrut nebrzdim, ale plynim
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
- VaSek
- Kontaktovat uživatele:
Treba podvozek fabky, ktery se na prvni pohled zda vyborny, lidi co trochu zavodi ho hodnoti jako prestabilizovany - tj. mekke odpruzeni a silne stabilizatory. Dokonce se pry pro nektere zavody vytvareli jakesi labilizatory ktere vetsim naklonem meli prispet ke kyzenym jizdnim vlastnostem. Neorientuji se v tehle problematice jizdnich vlastnosti natolik abych to mohl posoudit (cim se projevi stabilizator na predku/vzadu pretacivost/nedotacivost), jen jsem napsal co jsem zaslechl. A chtel bych se dozvedet vic
S pozdravem
VaSek (ex Vaz 2107,ex Fiat Bravo GT, Fiat 124 Spider, Fiat Coupé 2.0 16VT, Subaru Outback 3.0 H6)
VaSek (ex Vaz 2107,ex Fiat Bravo GT, Fiat 124 Spider, Fiat Coupé 2.0 16VT, Subaru Outback 3.0 H6)
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja som zistil , ze stabik spravi hodne z vlastnych skusenosti.Napr.:Pravotociva zakruta a predna,lava strana je pri zatacani skoro v zemi. Kdezto pri stabiku sa sprava vpoho.
Pri 110km/h sa uz sprava tak ako pri stabiku pri daakej 130km/h.
Majo to moze potvrdit , viezol sa takto so mnou.
Verim, ze aj struny za to spravia svoje ale ja mam zatial len stymto skusenosti.
Cmelo neboj,nezabudol som
Pri 110km/h sa uz sprava tak ako pri stabiku pri daakej 130km/h.
Majo to moze potvrdit , viezol sa takto so mnou.
Verim, ze aj struny za to spravia svoje ale ja mam zatial len stymto skusenosti.
Cmelo neboj,nezabudol som
-
- Kontaktovat uživatele:
no, neviem co robia tvrde pruziny...ale ja nejazdim rally ale nejaku obdobu streetrace na to nepotrebujem rally podvozok, aj ked na Racianskej by sa hodil...
ja som to vcera studoval u madarov a oni pisu ze zadny stabilak eliminuje nedotacavost, cize robi auto pretacavym, co je funny na drifty a powerslidy...zdvojeny predny stabilak neviem aky ma prinos pre pre/nedo-tacavost...
tu su zdroje pre moje "vedomosti":
http://www.zsiguli.hu/muszaki/musz_eng_suspension.html
ja som to vcera studoval u madarov a oni pisu ze zadny stabilak eliminuje nedotacavost, cize robi auto pretacavym, co je funny na drifty a powerslidy...zdvojeny predny stabilak neviem aky ma prinos pre pre/nedo-tacavost...
tu su zdroje pre moje "vedomosti":
http://www.zsiguli.hu/muszaki/musz_eng_suspension.html
Chatka 12 forever
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně teda vyhovuje přetáčivost , resp. typicky žigulácká přetáčivost pod plynem a nedotáčivost při ubrání, s tím se dají v zimě dělat kouzla!
Jednou jsem takhle předjížděl škodovku - při vyjíždění do protisměru mi to tak trochu ujelo, tak jsem zapracoval s plynem a tak trochu ve smyku jsem jí objel
Jednou jsem takhle předjížděl škodovku - při vyjíždění do protisměru mi to tak trochu ujelo, tak jsem zapracoval s plynem a tak trochu ve smyku jsem jí objel
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
-
- Kontaktovat uživatele:
na to treba mat stastie a pneumatiky na ktore je spolah, na or34 nebolo problem dat to do smyku, ale potom to uz bolo na furt...teraz mam zmne debicy a tam sa da s plynom robit kuzla...a ak sa nechcem smykat tak sa nesmykam(perfektne drapaky) a pritom vsetkom su tichsie ako or34...
Chatka 12 forever
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
nesouhlas. Já na OR34 jezdím furt. Pravda je, že s 2101 nebyly problémy a vyjel jsem na nich i po snehu a ledu, s 21053 se mi na nich jezdí hůř, což dokazuje i stav mých pravých blatníků, když jsem po 36 hodinách zaparkoval v protějším příkopu. Pravda, silnice byla pokrytá skleněnejma kuličkama a na nich se blbě brzdí (zatímco jsem měl jet pod plynem). Má chyba, ne gum. Do kopců mi to ale s 21053 kluže víc, než s 2101. Příští zimu už snad budou zimáky...
-
- Kontaktovat uživatele:
ja som na or34 jazdil a moj nazor zo mna nevytlcies.su to najnahovnovejsie gumy ake mozu byt..., raz mi policajti robili osobnu prehliadku a hladali zbrane a drogy, a to len preto ze som pozde v noci okolo nich predriftoval cez krizovatku...
Chatka 12 forever
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys viděl ty, co mám teď na zadních, změnil bys názor - maj to bejt zimáky (protektor), ale proti OR34 je to bída - hodlám je zrušit přes jaro (jenže asi přežijou až do podzima). Nicméně uznávám, že na ostřejší jízdu se OR34 zrovna moc nehodí.
-
- Kontaktovat uživatele:
to je presne to, ono zalezi na aky ucel ich pouzivas.na s1000mb su az velmi dostacujuce a boli sme s nimi aj na predku spokojny, neutekal az tak ako som cakal...ale na ziguliku jak bolo mokro a ostrejsie som zatocil volantom uz odskakovali(a to mali velmi slusnu hrubku dezenu...).jednu zimu som s nimi odjazdil, a pri maximalnej opatrnosti som ju zvladol bez nejakeho krizoveho stavu...ale tuto zimu ked bolo na dialnici navalaneho snehu ze vsetci isli 50-60 a ja som ich v lavom prude predbiehal 80 bez nejakeho pocitu viny...to bolo ine kafe, neviem co by som robil na or34kach...na tu pumpu na Merine by som sa s nimi asi nedostal...(absolutne neodhrabany odbocovaci prud, cesta k pumpe detto...
Chatka 12 forever
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Já s OR34 podobně minulou zimu (tj. ne tu co byla teď) se starým žigulem 2101 jel z Plzně do Tachova (po starý silnici) a všichni na mě blikali, když jsem je předjížděl, jak na (sebe)vraha. Jediný auto, který mě za těch 60km předjelo, byla AUDI A8 (ten jel asi 120), ostatní tak 30-50.
Nevím proč, ale s 21053 se mi v zimě jezdilo blbě - nevyškrábal jsem se do některých kopců, narozdíl od starýho žigula a klouzalo to - příšerně jsem se soustředil (zvlášť od "výletu mimo trať" začátkem roku)- chce to holt zimáky(a ne ty, co tam mám teď )
Nevím proč, ale s 21053 se mi v zimě jezdilo blbě - nevyškrábal jsem se do některých kopců, narozdíl od starýho žigula a klouzalo to - příšerně jsem se soustředil (zvlášť od "výletu mimo trať" začátkem roku)- chce to holt zimáky(a ne ty, co tam mám teď )
- Jozef Matuška
celkom suhlasím s Mysom,mam ten istý problem s OR 34 ,najblizsiu dobu idu prec nestoja za nic, samý pupak, uz som vyhodil 3 kusy so vzorkou hlbokou 1cm s odpalenymi drotami, teraz sa vytvoril na dalsej pneu a to mam vporiadku tlmice aj geometriu, tento problem som mal aj na prvom aute tie iste gumy OR 34, potom som dam dal MP12 a to bol totálny rozdiel.