Tapatalk

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Používal by si Tapatalk?

ano
2
11%
ano už používám Tapatalk pro prohlížení jiných fór
3
17%
ne - nevyhovuje mi
4
22%
nevím co to je
9
50%

Celkem hlasů: 18

mceza
Kontaktovat uživatele:

Re: Tapatalk

Příspěvek od mceza »

Jakožto vývojář aplikací jsem rád, že moje aplikace je "v bezpečí". Nikdo se mi nedostane do kódu, a v případě jejího zpoplatnění se nebude nelegálně šířit.

Ale i z jiných zdrojů to lze - firmy mohou využít hubu "Firemní aplikace", kde mohou aplikace vyvíjet, vytvářet jejich balíčky, podepisovat je, distribuovat uživatelům a po celou dobu je účinně spravovat.
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

panthymaeus píše:WP je dle mě a asi měsiční zkušenosti nejlepší pro lidi, co nechtějí Apple a zároveň nepotřebují miliardy napůl fungujících aplikací. WP je ze zkušenosti vynikající pracovní nástroj...
Tohle je asi úplně nejlepší a vševysvětlující shrnutí systému. :thumbleft: Z vlastní osobní zkušenosti naprosto souhlasím.

Já osobně jsem nikdy nechtěl žádný mobil s foťákem, barevným displejem (natož dotykovým) a už vůbec ne "chytrý" telefon. Moje Nokia 6210, resp. záložní 6310i mě úplně ve všem naprosto vyhovovala. I s původní téměř 10 let starou baterií vydržela skoro týden, při mnohahodinovém denním používání... Jenže člověk míní a osud mění. Na začátku tohoto roku jsem byl zaměstnavatelem postaven před hotovou věc - musím si "nafasovat" chytrý telefon, nebo v práci skončit. Byla mě ponechána jediná volnost a to, že mě bude dodán systém a přístroj dle vlastního výběru, pokud se vlezu do daného cenového rámce. Na výběr stroje jsem měl asi dva dny. Seznámil jsem se s oběma systémy, což mě způsobilo značný šok. Taková hrůza!!! Omalovánky hadra a milion nesmyslných animací. Relativně rychle jsem se rozhodl pro Windows Phone. Sice Microshit nesnáším, ale ve srovnání se slavným Androidem Phone vypadá jakž takž normálně. Žádné zhovadilé různobarevné a různotvaré ikonky, na ještě barevnějším pozadí. Všechny animace a spol se dají vypnout. Po zhodnocení situace na trhu a finančního limitu jsem se prakticky ihned rozhodl pro Nokii. Byť jsem se musel díky finančnímu limitu uskrovnit a zvolit dost nízký model se slabším hardwarem, tak poměrně brzy mé obavy o svižnost a stabilitu systému odezněly.

Zodpovědně musím říct, že po třičtrvrtě roce denního mnohahodinového používání, vč. internetu atp., systém dosud ani jednou nespadl. To samé mohu prohlásit i o jednotlivých aplikacích. Když se nad svou volbou teď s odstupem zamýšlím, tak jsem přesvědčen, že jsem si z těch tří hrozných "smart"systémů vybral určitě ten nejlepší. Všem kolegům, kteří mají Android, telefony různě zlobí, zamrzají, atp. A to mají mnohdy i několikanásobně dražší telefony, než je ten můj. Při tomto srovnání moje Nokia všechny Samsungy, LG, Sony, ... hravě poráží. O HTC, Huj_a_chuj (Huawei) nemluvě. Srovnávám samozřejmě pouze stabilitu systému a telefonů. Ne výkon přístrojů.

Co se samotného telefonování (rychlosti a komfortu) týče, tak to je ve srovnání s mými předchozími telefony poměrně tragické. Tohle je ale bohužel vlastnost všech "smart" telefonů. Holt klasickou klávesnici a jednohmatové rychlovytáčení nikdy žádný "smart" systém nepřekoná. A je úplně jedno, jestli jej vytvořil Microshit, Jabko, nebo brouk Pytlík. 8)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Jo, Hurikán mě dobře dostal - koupil si telefon, který má nejlépe integrovány do OS sociální sítě, používá živé dlaždice ukazující aktuální obsah čekoholi se vám zamane a on po mě chtěl víteco? Všechno vypnout a zakázat :D :D :D

Ale udělal si opravdu dobrou volbu. V té době to byl vzhledem k cena/výkon/kvalita opravdu super telefon. Dnes je tu Lumia 520, která za 4 tisíce je naprosto úžasnej telefon. Androidy ve srovnatelné cenové kategorii jsou proti tomu k smíchu...

Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

No jo. Ne každý si potrpí na barvičky a blikátka, jako naše náctiletá pubescentní mládež. :lol: A to ještě chci upravit odemykací obrazovku. Budu muset do telefonu dostat úplně černočernou "fotku" a nahradit jí onen obrázek z ukázek. :P Přímo vestavěným foťákem nedokážu vytvořit 100% černou jednolitou plochu. Potom už ten telefon bude skoro dokonalý. :lol: Každopádně děkuju za servis při spouštění systému a jeho aktualizaci. ;)

520 neznám. Od doby, co jsem dostal svou Lumii, se už zase o telefony nezajímám. Jen si tak říkám, jestli jsem neudělal chybu a neměl si zkusit prosadit 710 (nebo to byla 720??) Ta má klasická spínací tlačítka a ne senzory. Senzory jako takové mě nevadí, ale kdyby šla nějak vyřadit lupa od vyhledávače, bylo by to super. Lupa mě totiž docela sejří. Asi dotyčné políčko zapatlu nějakou barvou, nebo raději tlumexem. :mrgreen:
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
JmJ

Příspěvek od JmJ »

mceza píše:Jakožto vývojář aplikací jsem rád, že moje aplikace je "v bezpečí". Nikdo se mi nedostane do kódu, a v případě jejího zpoplatnění se nebude nelegálně šířit.

Ale i z jiných zdrojů to lze - firmy mohou využít hubu "Firemní aplikace", kde mohou aplikace vyvíjet, vytvářet jejich balíčky, podepisovat je, distribuovat uživatelům a po celou dobu je účinně spravovat.
Do jakyho kodu? Kdyz uz ten sw jednou ve svem zarizeni mas, tak ho z tama mozes dostat i mimo nej (zrejme ne trivialne) a pak si s nim mzes delat co chces. Ovsem pochybuju o tom, ze produkcni sw obsahuje tve zdrojove kody, at uz jde o jakoukoliv platformu.

Svoboda volby je dulezita, i kdyz se vam to ted nezda. A je jedno kdo tuhle moznost prinese. Zavislost na marketech je stejny hnuj jako pohlcovani vsemoznych sluzeb googlem. Strezte si soukromi, nepodlehejte tlaku na jednotnou identitu a nevymenujte prvoplanove pohodli, za vasi bezpecnost. Bohuzel vsechny tyhle mobilni os se vas snazi o vase soukromi obrat. A je nutne si uvedomit, ze pokud nemam moznost si jenoduse a bez ciziho dohledu dat do sveho hw svuj sw, pak jsem prisel o velkou cast svobdy a zbyva mi jen slepe verit, ze to se mnou vlastnik marketu mysli dobre. Kde je psano, ze od zitrka vsechny app pro jabko nebudou muset jednou za hodinu zobrait reklamu? Absurdni...?

Ja vube netvrdim, ze treba droid je nej. Ovsem ty kecy o tom, jak zle je napsany, mi prijdou fanaticke. Vy ste studovali zdrojaky? Nebo z ceho vychazite? Win phone docea ok, ale zrovna u nokie se dal koupit model, ktery tuhnul a nedal se pouzivat. Rekamace neuznana. Za par mesicu vysel novy fw, ktery to vyresil. A jabko? Nemeli panove ze sadu pred rokem ci kdy problem, kdy po upgradu na novsi verzi os sla stabilta dolu? A nektere varianty droidu vyadaji, jako by to nikdo ani netestoval.

Zkurvene je to vsechno. Upinat se na jeden kram nema smysl.
VAZ 2104 1.3 1989
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Honzo. V zásadě máš ve všem pravdu. Já to své hodnocení psal čistě uživatelsky. Nejsem programátor a nějaké regstry, báze a já nevím co všechno mě vůbec nezajímají. Pro mě je důležitý výsledný produkt a to, jak je (ne)přívětivý pro ovládání, stabilitu atp.

To že jsou chytrý telefony ideálním nástrojem ke špehování lidí a obírání je o soukromí, je zcela nabíledni. Nejsem naivní a moc dobře vím, že je v zásadě úplně jedno, co si kdo zvolí. Data od lidí s Nokiema špehuje a předává dál Microshit, data od Jabka špehujou sadaři, no a s datama od lidí s Androidama kšeftuje strejda Kůkl. Zejména ten poslední je asi nejhorší, neboť na rozdíl od těch dvou prvních, sosá data i počítačů a má tak bezkonkurenčně nejširší "znalosti" o každém jedinci. O tom, že všechny tři tyto společnosti předávají data dál všemožné síti "bezpečnostních služeb" nemluvě.

Jenže co chceš dělat? Třeba já žádný takový telefon nechtěl. Jenže jsem byl defakto donucen zaměstnavatelem. To jsem se měl nechat vyrazit? A co bych tím získal? Moje telefonní číslo a mail má Mceza v mobilu od Microshitu, třeba Ty v mobilu od Kůklu a tím pádem je mě úplně k ničemu, že se "skrývám". I když budu mít starý mobil bez GPS, tak mě stejně najdou. Sice to bude trošku složitější, ale najdou.

Jediným řešením asi je, se s tímto špiclovským trendem "smířit" aby se člověk nezbláznil, být opatrný při používání a zbytečně to oněm slídilům neulehčovat.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Triviálně ani jinak to nejde. Je to natolik uzavřeno, že se to zatím ani klukům z XDA nepodařilo prolomit. Možná časem. WP8 telefony mají povinně TPM čipy. Balíčky aplikací jsou šifrovány, takže i kdyby si to z toho nějak dostal, tak je ti to k ničemu a je to nepoužitelné.

Ale v tom ostatním s tebou souhlasím - uvázanost na jeden market mi úplně nevadí, ale také mě neteší, že mám nakoupené aplikace, zítra se stáhnou ze Store, já přeinstaluji telefon a aplikaci už nikdy nenainstaluji... Nebo že jak říkáš majitel obchodu změní podmínky.

Komfort je opravdu skvělý a výborný. Jak pro výrobce telefonu/OS, uživatele nebo vývojáře. Ale jak říkáš, má to také velká ALE.

Co se týče stability a spolehlivosti Androidu, tak o tom vím své. I Windows XP trvalo déle než se používáním "zaserou" a je třeba je reinstalovat... A třešničkou na dortu jsou grafické nadstavby jednotlivých výrobců. Pak se i nejlepší telefony s osmijádrovými procesory sekají...

EDIT: A Hurikán to napsal krásně.

JmJ

Příspěvek od JmJ »

Nejde o to, nepouzivat takove zarizeni. Jde o to, neuzivat ho jako idiot. Ma zakladni pravidla jsou tato.

Nepouzivat jeden ucet na vse. Nemit u googlo/ms/applu jeden ucet pro email, market a cert vi pro co jeste. Neuzivat freemaily tehle firem. Neuzivat aplikace, ktere sesypou vsehny kontakty do jednoho seznamu. Neuzivat mrakove sluzby tehle firem. Toto vsechno samorejme pusobi nepohodlne.

Uplnou paranoiu bych z toho nedelal, ale choval bych se tak, jako by tyhle velke firmy byli prvotridni svine.
VAZ 2104 1.3 1989
JmJ

Příspěvek od JmJ »

mceza píše:
Co se týče stability a spolehlivosti Androidu, tak o tom vím své. I Windows XP trvalo déle než se používáním "zaserou" a je třeba je reinstalovat... A třešničkou na dortu jsou grafické nadstavby jednotlivých výrobců. Pak se i nejlepší telefony s osmijádrovými procesory sekají...

EDIT: A Hurikán to napsal krásně.
Bohuzel, tohle jsou derave argumenty. Win xp nicim takovym netrpely. Trpely zlym zachazenim. U droidu se mi to zatim jevi podobne. Je nutne si uvedomit, ze treba wp, maji daleko vice omezeni na aplikace, nez treba droid. V wp nelze udelat periodickou aktualizaci zive dlazdice casteji nez jedniu za 30 min. Droid podobnou vec dovoluje casteji. Jiste je jasne, ze dostat droida do stavu vykonove nouze je pak snazsi. Dobre, spatne? Tezko rict.
VAZ 2104 1.3 1989
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

A k čemu to tvoje neužívání je, když spousta věcí, které užíváš jen proto, abys nevyužíval tyhle "zlé" firmy, běží například na OS od Microsoftu nebo mají impelementovány systémy od Google?

JmJ

Příspěvek od JmJ »

mceza píše:A k čemu to tvoje neužívání je, když spousta věcí, které užíváš jen proto, abys nevyužíval tyhle "zlé" firmy, běží například na OS od Microsoftu nebo mají impelementovány systémy od Google?
K jednoduche veci. Neprinaim jim jednu identitu na zlatem podnose. Jedna vec je psat ve wordu a druha vec je ukladat ty dokumenty do ms mraku a pod tim samym uctem se hlasit k desktopu a k mobilu. U ms a applu nastal problem ve chvili, kdy zacali nutit uzivatele byt online. U googlu to tak bylo vzdy a problemem je spojovani sluzeb. Ve vsech pripadech je to snaha donutit lidi k vendor locku.
VAZ 2104 1.3 1989
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

JmJ píše:Nejde o to, nepouzivat takove zarizeni. Jde o to, neuzivat ho jako idiot. Ma zakladni pravidla jsou tato.

Nepouzivat jeden ucet na vse. OX. To splňuju
Nemit u googlo/ms/applu jeden ucet pro email, market a cert vi pro co jeste. OX. To splňuju
Neuzivat freemaily tehle firem. OX. To splňuju
Neuzivat aplikace, ktere sesypou vsehny kontakty do jednoho seznamu. To by mě zajímalo, jak bys chtěl tohle udělat? Vždyť celý adresář telefonu je "zálohovaný" na serveru Microshitu. Jediné, co mě napadá, nemít v mobilu žádná datová připojení, ani se nepřipojovat přes wi-fi.
Neuzivat mrakove sluzby tehle firem. :dontknow: Nerozumím jazyku tvého kmene.

Uplnou paranoiu bych z toho nedelal, ale choval bych se tak, jako by tyhle velke firmy byli prvotridni svine. Proč jen "jako" Oni jsou.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Ano, s vendor lockem souhlasím. Mám Windows 8, WP8, SkyDrive a Office 365. Přechod k službám někoho jiného by tak byl pro mě finančně nákladný. Ale za to pohodlí jsem to vyměnil.

To je jako se žigulem. Když se teďka Vašátor rozhodně přejít na Dodge... Garáž plná dílů na žiguly mu bude taky k ničemu...

EDIT: "jako by tyhle velke firmy byli prvotridni svine. Proč jen "jako" Oni jsou." --- Oni jsou? Samozřejmě. Jinak by nebyli tam, kde jsou...

JmJ

Příspěvek od JmJ »

Tam kde jsou, nejsou diky tomu, co jsou ted, ale tomu kdo byli driv.

Nevim jak u wp, ale u droidu jde sync s google uctem vypnout. Tvrdi nastaveni :-) .

Je to fuk, kazdy co chce.
VAZ 2104 1.3 1989
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Hmm, JmJ, doufám, že se sejdeme v Jedovnici. Rád s tebou pokecám (a dám relátko - viz. moje téma) osobně :D

Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“