KRAPOZA aneb co na cesty
Moderátor: Moderátoři
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Re: KRAPOZA aneb co na cesty
A tak upustíme od zbytečných provokací, ne? Beztak se nakonec rozbíje něco, co v kufru nebude.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Nepadla tady jedna důležitá věc-takové množství věcí bude jisto jistě lákat různé nenechavce,pokud si to po příjezdu nedá "domů" .
Vzhledem k tomu že se tam jezdí hodně Niv a eventuálně starých fiatů,není třeba s ND přehánět.Dokonce některé věci tam budou levnější než u nás.
Vzhledem k tomu že se tam jezdí hodně Niv a eventuálně starých fiatů,není třeba s ND přehánět.Dokonce některé věci tam budou levnější než u nás.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s kolegou ... jen přidám svůj postřeh:Laďuša píše:A tak upustíme od zbytečných provokací, ne? Beztak se nakonec rozbíje něco, co v kufru nebude.
Do Srbska jsme jeli 3 autama, ssebou měl Salwador akorát víčko rozdělovače, já s Ivošem NIC, Ve Vršacu se Salwovi rozlomilo spodní ramenou a cestou zpět odešel (tuším) palec.
Do Estonska jsme jeli 3 autama, ND žádný, jenom pár kousků vercajku, já v Estonsku dolil litr oleje, jinak bez závad.
Před oběma cestama jsem udělal zběžnou kontrolu všech systémů a jelo se.
Na druhou stranu je pravda, že my to jeli "na otočku", Mušketýrovo auto bude popojíždět ve Švajcu půl roku. Takže v tomto případě bych o nějakých "snadno zranitelných" a drobných dílech uvažoval. Nějaký běžný věci jako klíňák, svíčky, VN kabely, termostat. Dál bych to asi nehrotil a svěřil to do rukou osudu (a pošty ). L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Martin-MTX
- Kontaktovat uživatele:
Yep thats right!
Aby to auto pak nevypadalo takle:
(na střeše jsem vezdl 2 rezervy a pádlo pro případ, že bychom z LADY dělali člun... )
Aby to auto pak nevypadalo takle:
(na střeše jsem vezdl 2 rezervy a pádlo pro případ, že bychom z LADY dělali člun... )
LADA 1600MTX Rallye Team
http://ladamtx.cz/
http://ladamtx.cz/
- mušketýr
- Kontaktovat uživatele:
Martim MTX:Ten kardan mu dám s sebou-jak sem již psal můžou odejít kříže a přelisováním může stratit dva dny.Jede tam pracovat a ne schánět lis.Taky středové ložisko nezkontroluješ.Kardan je skladný-v pohodě se vejde do kufru.
Těsnění pod hlavu mu asi dávat nebudu-nevymění si ho sám a místní servis by možná stál víc jak odtah.
Tu spotřebu o litr nahoru bych netipoval.Uvidíme.Slíbil že bude pečlivě sledovat spotřebu.Navíc jede autem co má málo natočíno a jede dálku.Já si myslím že se ne dálku dostane pod 7,2l i se zátěží dílů.Jestli bude čas tak zátěž zvážim.
Dnes jsem vyndával pětikvalt a zas sem na pár věcí přišel:
-oba spojkové válečky
-lamelu
-přítlačák
Vlastně jsem nechtěl rozvířit diskuzi proč mu dám s sebou zrovna todle a todle.Spíše mi šlo o doplnění toho na co jsem zapomněl.
Kamarádovi je do určité míry jedno kolik toho poveze.Jde o to, aby v případě závady měl co nejméně komplikací a zvládl většinu zvládnout sám v krátkém časovém úseku.Vše však má své meze a tudíž třeba zavrhuji diferenciál, převodovku i když by to taky uvez.Mohlo by to skončit tím že si poveze i motor.
Zatim díky všem.M.S:
Těsnění pod hlavu mu asi dávat nebudu-nevymění si ho sám a místní servis by možná stál víc jak odtah.
Tu spotřebu o litr nahoru bych netipoval.Uvidíme.Slíbil že bude pečlivě sledovat spotřebu.Navíc jede autem co má málo natočíno a jede dálku.Já si myslím že se ne dálku dostane pod 7,2l i se zátěží dílů.Jestli bude čas tak zátěž zvážim.
Dnes jsem vyndával pětikvalt a zas sem na pár věcí přišel:
-oba spojkové válečky
-lamelu
-přítlačák
Vlastně jsem nechtěl rozvířit diskuzi proč mu dám s sebou zrovna todle a todle.Spíše mi šlo o doplnění toho na co jsem zapomněl.
Kamarádovi je do určité míry jedno kolik toho poveze.Jde o to, aby v případě závady měl co nejméně komplikací a zvládl většinu zvládnout sám v krátkém časovém úseku.Vše však má své meze a tudíž třeba zavrhuji diferenciál, převodovku i když by to taky uvez.Mohlo by to skončit tím že si poveze i motor.
Zatim díky všem.M.S:
Ne SMS, ne SZ.
Pouze volat!
602132238
Pouze volat!
602132238
Ja bych ten motor a prevodovku moc nevylucoval. Co poveze, to se pocita. Doporucoval bych pribalit i vyfuk. Kdyz jej nekde utrhne o parez, tak je dobre ho mit. Nebo by taky mohl prorezavet. Potom je taky dobre, vzit si sebou nahradni kosti. Ve Svajcu je lekarstvi drahe. A urcite bych nevynechal celni sklo. Staci jeden hloupy kamen od nakladaku a je vymalovano. Tamni policie zadne praskliny apod. netoleruje.
Proste a jednoduse. Ja z toho prosazovaneho kardanu, spojky a pod. fakt nemuzu a valim se smichy pod stolem. Neber si to spatne, ale tenhle rozsah nd fakt neni normalni.
Proste a jednoduse. Ja z toho prosazovaneho kardanu, spojky a pod. fakt nemuzu a valim se smichy pod stolem. Neber si to spatne, ale tenhle rozsah nd fakt neni normalni.
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
ja teda osobne si myslim ze nejde do puste kde neni nic, ja som zo svojim autom najazdil za posledneho pol roka asi 12 000km +/- bez zavaznejsieho servisneho zasahu co by sa nespravilo do 10sekund pri ceste. pokial sa spravi dobra dokladna udrzba napriklad vymenit kardan ked viem ze tamten je nacaty, ja osobne co by som si teda zobral:
termostat, remen, vodnu pumpu aj remenicov, sroby a matice roznych velkosti,dve nahradne kolesa, pokial je to karburator tak druhy rozdelovac a cievku. sviecky najdlhsi kabel ku svieckam, 20m dratu prirezu 2,5mm, sroby od kolies a cerveny silikon, vercajch je samozrejmost tiez olej a brzdkovka (a to sa da kupit na kazdej pumpe ) ale toto je teda top extrem co by som si zobral,
neviem teda naco by mu bola spojka ked sa tam da teraz druha a dobra ? alebo valecky ?? ked sa tam daju raz dobre tak minimalne dva roky musi vydrzat
alebo takej benzinovej pumpe co sa moze stat ? pokial je dobra a netece a ze je overena napriklad 2 mesiacmi provozu a ze nevidim ze niekde chcije tak potom NACO to brat ? a navyse dvakrat
edit : do CH sa vozia lady normlane, keby si jo nevedel rady : http://www.lada.ch/?Ersatzteile tuto mu to spravia
termostat, remen, vodnu pumpu aj remenicov, sroby a matice roznych velkosti,dve nahradne kolesa, pokial je to karburator tak druhy rozdelovac a cievku. sviecky najdlhsi kabel ku svieckam, 20m dratu prirezu 2,5mm, sroby od kolies a cerveny silikon, vercajch je samozrejmost tiez olej a brzdkovka (a to sa da kupit na kazdej pumpe ) ale toto je teda top extrem co by som si zobral,
neviem teda naco by mu bola spojka ked sa tam da teraz druha a dobra ? alebo valecky ?? ked sa tam daju raz dobre tak minimalne dva roky musi vydrzat
alebo takej benzinovej pumpe co sa moze stat ? pokial je dobra a netece a ze je overena napriklad 2 mesiacmi provozu a ze nevidim ze niekde chcije tak potom NACO to brat ? a navyse dvakrat
edit : do CH sa vozia lady normlane, keby si jo nevedel rady : http://www.lada.ch/?Ersatzteile tuto mu to spravia
Naposledy upravil(a) ger007 dne úte dub 23, 2013 18:15, celkem upraveno 1 x.
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
Podle množství dílů s sebou mi taky spíš přijde, že jede do švýcarska na kompletní GO.
Pokud si s sebou má brát chladič, poloosu a celej kardan Tak už si vážně může vzít i ten lis na kříže do kardanu.
Pokud si s sebou má brát chladič, poloosu a celej kardan Tak už si vážně může vzít i ten lis na kříže do kardanu.
Naposledy upravil(a) Marťas dne úte dub 23, 2013 19:52, celkem upraveno 1 x.
...jestli by nebylo lepší připojit podval a hodil naň ještě jedno auto, co kdyby první také prorezavělo...Hurikán píše: Ja bych ten motor a prevodovku moc nevylucoval. Co poveze, to se pocita. Doporucoval bych pribalit i vyfuk. Kdyz jej nekde utrhne o parez, tak je dobre ho mit. Nebo by taky mohl prorezavet. Potom je taky dobre, vzit si sebou nahradni kosti. Ve Svajcu je lekarstvi drahe. A urcite bych nevynechal celni sklo. Staci jeden hloupy kamen od nakladaku a je vymalovano. Tamni policie zadne praskliny apod. netoleruje.
®; Člen LKCS
Tak na cestu nekam do Afriky OK, ale do Svycarska?
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
- Křečík Barbuška
S kardnem bych se nevláčil, na výměnu křížků realizované na balkóně panelové slůje mi stačilo kladivo, kleště na segerovky, dřevěný špalíček a šroub s hlavou na "17" klíč který sloužil na posuv křížků. Pokud by byla obava z nutnosti výměny středového ložiska tak na to postačí malý stahovák z Globusu za 250Kč.
Co sebou v podstatě zbytečně vláčím já:
- komplet rozdělovač, cívku a komutátor
- membránu do akcelerační pumpičky, šroubek bohatosti směsi
- svíčku, zapalovací kabel
- sponky na hadice, nějaké šroubečky a matičky, kus rovné hadice od chladiče
- metr a něco hadice k LPG
- metr a něco hadice k benzínu
- palivové čerpadlo s novou membránou
- brzdovou hadici s průtokáčem a podložkami
- brzdovou destičku
- sadu gumiček do HBV a spojkových válečků
- paknu do zadu
- vázací drát a nějaký ten metr licny
- vodní pumpu s těsněním
- klíňák
- nějaký ten vercajk
- regler altíku
- svislé čepy h+d
Z toho všeho jsem zatím užil jen palivové čerpadlo neb provozem na LPG trpí membrána a kdysi dávno jsem měnil klíňák .
Na ukrutně dalekou cestu bych přibalil tak akorát kompletní náboj předního kola a poloosu. Řádně zkontroloval stav brzdových trubek.
Co sebou v podstatě zbytečně vláčím já:
- komplet rozdělovač, cívku a komutátor
- membránu do akcelerační pumpičky, šroubek bohatosti směsi
- svíčku, zapalovací kabel
- sponky na hadice, nějaké šroubečky a matičky, kus rovné hadice od chladiče
- metr a něco hadice k LPG
- metr a něco hadice k benzínu
- palivové čerpadlo s novou membránou
- brzdovou hadici s průtokáčem a podložkami
- brzdovou destičku
- sadu gumiček do HBV a spojkových válečků
- paknu do zadu
- vázací drát a nějaký ten metr licny
- vodní pumpu s těsněním
- klíňák
- nějaký ten vercajk
- regler altíku
- svislé čepy h+d
Z toho všeho jsem zatím užil jen palivové čerpadlo neb provozem na LPG trpí membrána a kdysi dávno jsem měnil klíňák .
Na ukrutně dalekou cestu bych přibalil tak akorát kompletní náboj předního kola a poloosu. Řádně zkontroloval stav brzdových trubek.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
To je pravda! Ale pak by to chtělo ještě jeden náhradní podval. Co kdyby se třeba ......Raduz píše: ...jestli by nebylo lepší připojit podval a hodil naň ještě jedno auto, co kdyby první také prorezavělo...
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Pokuď je auto v dobrém stavu, tak proč si brát druhé v nd ? Lada se ve Švýcarsku prodáva, vzal bych nějaké zakladni nd a když by odešlo něco co nemam, což se muže stát i když poveze všechno co je na seznamu, tak prostě zajdu do prodejny ND a koupim to tam, nebo si to necham poslat poštou, když by to vyšlo levněji.
Naposledy upravil(a) Tommel dne úte dub 23, 2013 20:32, celkem upraveno 1 x.
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Dobrá připomínka. A druhé potom zaplatí EU při cestě zpátky.