Mlhovky

Moderátor: Moderátoři

Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

tohle sem si kdysi nakreslil v matice na písemku.. tak jen abys měl přehled jak to nějak myslim.. :wink:
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

Brandy píše:Taky uz jsem driv premyslel o jedny uprave. U 2106 proste sloucit klasicky svetla s brzdovejma (dvouvlaknova zarovka) a brzdovy pouzit jako mlhovky. Nakonec jsem to ale zavrhnul, kvuli STK (nevim jak by se jim to libilo). Ted jsem ale koukal na Majovy stranky a on to ma. Majo, byl jsi s tim na technicky? Zajimalo by me, jestli to projde.
No jo, mam to tak uz dost dlho. Uz som dokonca vyskusal rozne kombinacie. Momentalne to mam zapojene tak, ze to dvojvlakno 5/21W svieti bud ako klasicke svetla alebo ako mlhovky. A brzdove svieti to co bolo plus tretie brzdove na okne.
Ovsem na STK som s tym este nebol, caka ma az v 7/2006. Tak potom dam vediet :wink: Ale chystam sa ich presvedcit, ze je to tak original :)
A ak neprejdem, tak tam nahodim krabicku, ako pise LRRH 8

Este mi napadlo, ze by to mozno slo riesit aj niecim ako je stlmovac osvetlenia pristrojovky(alebo jednoducho rezistor a prepinac). Proste do original patice osadit 21W ziarovky a nastavovat jas podla potreby :idea:
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

Majo píše:Este mi napadlo, ze by to mozno slo riesit aj niecim ako je stlmovac osvetlenia pristrojovky(alebo jednoducho rezistor a prepinac). Proste do original patice osadit 21W ziarovky a nastavovat jas podla potreby :idea:
:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Little Red Riding Hood:
Jj, takhle nejak jsem myslel, ze to myslis. :) Nemuselo by to vypadat spatne. Teoreticky s cervenou zarovkou by to melo fungovat, i kdyz si nejsem jistej jestli cervena zarovka sviti dost cervene (aby to nebylo spis bily). Jinak ty skla bych nechal bily, nebo sprejem na cerveno. Cerny bych nedelal, protoze to podle me moc omezuje svitivost, coz je zejmena u mlhovky docela zasadni problem.

Majo:
To jsem teda zvedavej co na to reknou na STK. Me ani tak nejde o to razitko v technicaku a samolepku na znacce (to se da vzdycky nejak zaridit), ale spis o to, ze kdyz te ze zadu nekdo nabere a pak rekne, ze nevidel brzdovky, tak mas pruser. Muze to bejt videt jakkoli skvele, ale kdyz to neni dovolena uprava, tak mas smulu. S tou regulaci svitivosti to neni spatnej napad, ale mozna je to zbytecne slozity. Myslim, ze ty dvouvlakna jsou pro tenhle ucel idealni.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

Brandy píše:Majo:
To jsem teda zvedavej co na to reknou na STK. Me ani tak nejde o to razitko v technicaku a samolepku na znacce (to se da vzdycky nejak zaridit), ale spis o to, ze kdyz te ze zadu nekdo nabere a pak rekne, ze nevidel brzdovky, tak mas pruser. Muze to bejt videt jakkoli skvele, ale kdyz to neni dovolena uprava, tak mas smulu. S tou regulaci svitivosti to neni spatnej napad, ale mozna je to zbytecne slozity. Myslim, ze ty dvouvlakna jsou pro tenhle ucel idealni.
presne preto to mam zapojene tak, ze brzdove svetla su tak ako maju byt od vyroby a jedine riadne svetla svietia bud normalne alebo pri hmle silnejsie :wink:

a k tej zlozitosti: no pre niekoho moze byt jednoduchsie hodit nejaky ten odpor na kabel pod palubkou a vyviest dvojpolohovy prepinac niekde nad pristrojovku, nez osadzovat paticu pre dvojvlakno do svetiel 8)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Majo píše:
Brandy píše:Majo:
presne preto to mam zapojene tak, ze brzdove svetla su tak ako maju byt od vyroby a jedine riadne svetla svietia bud normalne alebo pri hmle silnejsie :wink:

a k tej zlozitosti: no pre niekoho moze byt jednoduchsie hodit nejaky ten odpor na kabel pod palubkou a vyviest dvojpolohovy prepinac niekde nad pristrojovku, nez osadzovat paticu pre dvojvlakno do svetiel 8)
Zase aby nebyl problem, kdyz Te naboura nekdo v mlze. Rekne, ze jsi mel divny mlhovky. Jestli totiz mlhovka nema specialni parabolu, aby to svitilo vic. Potom, kdyz to zapojis do normalnich svetel, to nemusi svitit dostatecne. Ja jdu na technickou o mesic driv nez Ty, tak to mozna zkusim zapojit a uvidim, co na to reknou. :wink:

Je fakt, ze slozitost je relativni pojem. :)
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

nemam pocit, ze by tie polske hmovky wessemky svietili nejak silnejsie nez tento system :wink: Jediny rozdiel je, ze predtym svietili 3svetla - 2x 5W klasicke + 1x 21W mlhovka. Teraz svietia len dve a to o sile 21W, co mi za hmly pride este lepsie, kedze z dialky vidno, ze nejde o jednostopove vozidlo :)
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Majo píše:nemam pocit, ze by tie polske hmovky wessemky svietili nejak silnejsie nez tento system :wink: Jediny rozdiel je, ze predtym svietili 3svetla - 2x 5W klasicke + 1x 21W mlhovka. Teraz svietia len dve a to o sile 21W, co mi za hmly pride este lepsie, kedze z dialky vidno, ze nejde o jednostopove vozidlo :)
Lepsi to asi je, jenze znas to... Neschvalena uprava a uz se vezes. :roll: Stokrat to muze zavinit ten druhej, ale jak mas neco zvlastniho na aute, tak je problem. Kazdopadne me to hodne laka. Ta objimka na dvouvlaknovou zarovku se da koupit samostatne nebo musim nekam na vrakac?
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

Brandy píše:Lepsi to asi je, jenze znas to... Neschvalena uprava a uz se vezes. :roll: Stokrat to muze zavinit ten druhej, ale jak mas neco zvlastniho na aute, tak je problem. Kazdopadne me to hodne laka. Ta objimka na dvouvlaknovou zarovku se da koupit samostatne nebo musim nekam na vrakac?
ja mam na aute uz tolko neschvalenych uprav, ze o jednu viac ci menej :lol:

myslim, ze by sa to malo predavat aj nove. Pytaj si v obchode paticu pre dvojvlakno do zadnych svetiel 2103 a uvidis. Ak nie tak skus ten vrakac. Preto som pisal, ze mozno bude jednoduchsi ten rezistor :wink:
Krwel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwel »

No moc bych nedoporucoval ty polsky. Ja osobne s nima nebyl spokojenej, ale videl jsem, ze je hodne lidi ma, tak nevim. Ja nakonec na zkousku koupil zluty a jsou nejaky anglicky a nemuzu si stezovat.

Pokud budes strikat sklo na cerveno, tak kdyz to neprezenes, tak ti ta 21W zarovka podle me bude sviti dostatecne. Chce to jen takovou tak akorat vrstvu.
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

HALO, HALO, moj system hmloviek uspel na STK 8)
Pekne mi to odkontrovali az dvaja technici a bez komentara to uznali za dobree.

pre tych co uz zabudli - mam to spravene takto: http://ladaclub.szm.sk/data/hmlovky06/hmlovky06.htm
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Tak to je super. Taky si to tak chci udelat. V ceste mi vlastne stoji jen to, ze porad nemuzu sehnat objimky na dvouvlaknovy zarovky. :cry:
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Strýček pesimista je opět tady a zase se svojí oblíbenou větou: Nač to dělat složitější... :D

Ale teď vážně: V dnešní době mají auta opět jen jednu mlhovku, dokonce jen jednu couvačku :shock: dvoje couvačky+ mlhovky jsou opět výsadou dražších aut a když originál Lada mlhovka nemá poškozenou parabolu, tak bych řekl, že svítí velice dobře. Proto moje první úvahy pořídit k ní ještě jednu na pravou stranu padly a raději se starám o nezoxidované kontakty a čisté rozptylové sklo i zevnitř.
Do koncovek bych si to netroufl dát už jen z toho důvodu, aby se už tak malý prostor pro žárovku+ kryt nepřehříval a právě také kvůli už zmiňovanému speciálnímu rozptylovému sklu na mlhovku. Nevím, jestli to v mlze má ten pravý spolehlivý účinek, jako dobrá mlhovka s homologační značkou E8 apod.
Ale vylepšujte když to chcete mít hezčí a mě si nevšímejte, mně je fuk co je, hlavně že mi doutná fajfka, blafe motor a mám dostatek kořaly, toť vše... :D
Honza
Osa Praha - Brno
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

ja si proste nemmozem pomoct, nic strasnejsie ako je zadna hmlovka pod chromovym naraznikom si totiz neviem ani predstavit :vom: to patri na skodu 105 :ANAL:
v hmle toto svieti lepsie nez ta polska kravina, co som tam mal predtym, takze aby ma niekto vdaka tomu nezbadal sa nebojim.
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Ja chci mit taky na zadku cistej LADA design bez pridavny mlhovky pod naraznikem. :wink: :)
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“