Boční pojezd do garáže

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Roman
Kontaktovat uživatele:

Re: Boční pojezd do garáže

Příspěvek od Roman »

Neviem, aky rozmer maju tie valecky z pasu, ale napr.
http://aukro.cz/silon-cerny-prumer-50mm ... 30652.html
je v rovnakej cenovej kategorii ako si si predstavoval, nie je to sice guma, ale prijatelnejsie ako zelezo........
Roman
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Luděk Musil píše:Jako vono je to těžký ... Mira třeba myslí pod pojmem paleťák VZV ... u nich na družstvě s tím co chvíla jezdí.
Spíše bych opravdu popřemýšlel nad nějakým jednoduchým strojem. Což ty dvě fošny, kolejničky a (třeba) ložiska jsou vcelku (i podle toho videa) jednoduchý. Ty válečky z dopravníku se mi zdají být takové ... :oops: ... dost hmatné, nehledě na to, že to nebude mít vedení a bude to chtít různě uhýbat, nemluvě o tření. L.

pod slovem paleták mám pouze paleták, taky tak přepravuji něco když je potřeba a uvezu po betoně i 2500kg
Pod nosníky dáš trámky,zapumpuješ a jedeš. Trámky musej bejt akorát aby jsi zved i nápravy,Paleták si koupíš jak velkej potřebuješ,někomu ho i rozšířím ale už bez záruky
VZV je lepší, stačila by tříkolka, a máš to i místo zvedáku s prodlouženejma vidlama
a nejlevnější bude kolečka z paletáku a udělat si ten vozík
Obrázek
Obrázek
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Paletakove kolecka su paradne, ale pri tom potrebnom mnozstve hoooodne mastne :-(
http://www.skservis-eshop.cz/0,38,KOLEC ... etaky.html
Roman
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Bílý LADA a okřídlená spol.
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

vypadá to dobře, chtělo by to sehnat tak 3mm plech,kolečka na paleták a svařit něco podobného
Obrázek
Obrázek
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Hodně jsem si hrál s myšlenkou kolejnicových pojezdů, ale už mám doma válce, 50cm dlouhé, 9cm průměr.
Sháním Účka, minimálně dvacítky, kdybych šel do krámu pro nový, tak je to za asi 1700 peněz. Zkusím místní Tuzex, ale tradičně nevím kdy, jedině některou neškolní sobotu. :rolleyes:
Vařit nějakej rámeček pro prkno nebo plech skončí vždycky tím, že se to bude pod váhou auta kroutit a ohýbat. I takhle jsem zvědavý, jestli to ty 15mm hřídele válečků unesou...
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tak vhodnej matroš byl nakonec ukořistěn v květnu od kamaráda, který likvidoval unimo buňky. Učko, 4mm silný plech, cca 20-21cm šířka a 5cm výška. Koupil jsem eLka 50x50x5 a dal se v sobotu do díla. řezání OK, vrtání 15tek děr všelijak tupými vrtáky už méně OK (teorii jejich broušení znám, ale stejně vrtají divně, poznatek - Konkor ve spreji je výborné chladící a mazací médium) a pak přišlo největší vztekání se svářečkou. Ale nakonec jsem, metodou hrc frc ať už je to hotovo, vyrobil dva funkční kusy jako vzorek a fungují na tom linoleu v garáži na výbornou. Jen to ještě v místě nájezdu vyztužím pásovinou 50x5, učko se trochu prohýbá.
Stejně sprasím zbývající dva a pokud se to bude zdát perspektivní a dlouhodobě využívaný udělátor, budu řešit nějakou estétiku jako obroušení a kosmetika svárů, natírání, atd...
Fotky nejsou, ale asi budou.

Následně to musím v garáži zreorganizovat. Překáží mi tam 2x AKUmulační kamna, pak bratrův rozpadající se a odhlášený Simson, a pak 4kola 185/70R13 ze Sierry.
Kdo by z toho někdo něco užil, nechť se hlásí.
Kopr

Příspěvek od Kopr »

Ofoť simsona ,jak moc se rozpadá :wink:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Kopr píše:Ofoť simsona ,jak moc se rozpadá :wink:
Nečekal jsem že by rozpadající se a odhlášená motorka někoho lákala. :shock: :oops: Strčil jsem to do jednoho pytle s překážejícími věcmi, ale jednodušší je to s těmi koly na Sierru a AKUkamny.
Jak moc se rozpadá? Úplně. Je to spíš torzo. Z pěkné motorky zbylo vše, kromě světel, blinkrů, tachometru, chybí víčko nádrže, stojan, je to samo bez nálepek, otřískané, výfuk enduro, bez krycího plechu, chybí harmoniky na předních vidlích. Měl jsem nápady, jako že by mě to přiblížilo lesem na paseku, nebo že bych využil motor na motokáru, kterou ale stejně nemám čas stavět.
No a vše je završeno rapidním opotřebením (ozubení rozety typu žraločí ploutev), z motoru kape převodový olej a když jsem vyndal zadní kolo, zjistil jsem nalomenou paknu brzdy... Motor jsem nevyzkoušel, točí se, ale jestli by se točil i vlastní silou?
Psal jsem rozpadající, možná jsem měl napsat rozpadlý. A hlavně je bráchy, poslední domluva byla, že to nabídne svému kamarádovi a od té doby jsem s bráchou nemluvil.

Případný zájem přetlumočím, včera odpo už se na něj taky jeden kolega tady z fora ptal.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tak fotka:
http://lada1600.rajce.idnes.cz/Skoda_11 ... 083908.jpg
Jde o vyztuženou verzi na vjezdu pásovinou, vyrobenou s větší péčí, než první funkční vzorek, tj. se zaoblenými rohy a s povrchovou úpravou základovkou.

Funguje to na výbornou, na podlaze nepřekáží žádné kolejničky a je to variabilní podle přesahu předku a zadku auta.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Proč jsem si jenom vybavil Srdečný pozdrav ze zeměkoule? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=UKe0ddmklIA
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“