Marťas píše:V pohodě je, když převodovka řadí, nehučí a nevypadávají kvalty. Co jde od převodovky "v pohodě" vyžadovat více?
MartasBrno píše:Hanlivě označuju jedince
Já se zase vrátím k tomu hanlivému označování. Už jednou jsem tě v jiném tématu žádal, abys mně neoznačoval různými výroky soudící mou inteligenci jen kvůli tomu, že mám jiný názor, či zkušenosti odporující tvým teoriím a odhadům.
Tady už se to, sice v ne tolik konkrétní formě, dotýká i mého otce a obou dědů. A to se mi pochopitelně líbí ještě míň. Když nejsi schopen diskutovat bez toho, aby si uřážel ostatní diskutující, tak to snad radši nedělej.
Stačilo dočíst větu. Myslím že argument je pádný. Jedincem jsem myslel spíše své vrstevníky s nadpřirozenými komunikačními možnostmi ve srovnání se staršími generacemi, ne lidi, kteří neměli na výběr - čili tátu a dědu z toho v míru vynechme. O inteligenci ani zkušenostech bych se nechěl bavit, pokud nemáme srovnatelná data (třeba nevím, proč by tvoje zkušenosti měly odporovat mým výpočtům
). Psal jsem o slepě věřících lidech - ne o lidech, kteří si volbu umí zdůvodnit nějak uchopitelně, což výpočty a kvalifikované odhady jsou. Do které skupiny kdo spadne je otázka. Nepíšu to jen pro tebe, prezentuju názor, ikdyž ne vždy šťastně pro všechny. Netřeba se toho chytat a vztahovat to na sebe.
Marku, já to chápu tak, že výrobce jednoho oleje se chlubí tím, že oproti konkurenci ten jeho olej je lepší a zvládá použití tam i tam, přestože to není běžné. On totiž nemluví o "GL-5", ale o "Gyrol Syn". Určitě bych jejich popis nepřenášel na jiný produkt.