Lada - prodeje nových vozů

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Re: Lada - prodeje nových vozů

Příspěvek od radek mb »

Cory to tak trochu vystihl, pro hodně lidí je důležitá i otázka peněz. Nicméně Ti Jirko odpovím, proč jsem já nešel do nové Lady, ale koupil jsem si nablblou Oktávku. Na koupi nové Lady jsem jednoduše "neměl koule". Možná toho i trochu lituji. Nešel bych do Priory, ale moc se mi líbila Kalina v sedanu, ani kombík nebyl zlý. Nyní mne velmi zaujala Kalina 2, v kombíku, to se mi líbí opravdu hodně. Dokonce jsem uvažoval i o tom, prodat Oktu a pořídit si tuto novou Kalinu. Ale tak nějak se obloukem vracíme k meritu věci. A to přístupu CS AutoLada. Kalina 2 tu má být možná v roce 2015. To mi přijde pozdě.
Mimochodem, položme si otázku, jestli lze klást rovnítko mezi AvtoVAZ a CS AutoLada? Čili jaký má AvtoVAZ zájem o větší proniknutí na český trh a snaží se pro to něco dělat. Pokud ne, tak CS AL je v podstatě jen jeho obrazem i odrazem a potom tedy pláčeme na špatném hrobě.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Fišer Jiří

Příspěvek od Fišer Jiří »

Nikomu nevyčítám,že si Ladu nekoupí, když na ní nemá dost peněz, já jsem si jí koupil taky až jsem na ní opravdu měl do posledního fifníku,do tý doby jsem jezdil 07mičkou! Někdo si na ní nenašetří vůbec,to já vše chápu, ale nerozumím řečem,viz tvůj předchozí příspěvek o té Kalině 2,že by sis jí koupil kdyby přišla dřív! A já ti říkám nekoupil, protože kdyby náhodou přišla , tak to stejně nebude podle tvých (vašich) představ a to jsou právě ty výmluvy, proč si novou Ladu nekoupit. Takových příspěvků o nových Ladách je tady nespočet. A tak to bylo i s Kalinou a Priorou než přišli sem do prodeje, na obrázku by si ji všichni koupili a v reálu po ní neštěkne ani pes! O tenhle přístup mi jde, když přijde na věc většina lidí si koupě Lady rozmyslí! :(
Lada 2171

LADA JE Můj Život
vodis

Příspěvek od vodis »

Když ono při cenách nových aut, hustotě servisní sítě, přístupu na Koněvce a v Mělníku musí být člověk asi hodně srdcař, aby šel do novýho, bohužel... A třebas já jsem holt pragmatik a oslovila mě od Lady pouze nabídka, kterou jsem viděl na Koněvce před asi 14 měsíci. Priora kombi za 174 tKč. To už bych díky ceně leccos odpustil, ale v tu dobu to pro mě nebylo aktuální, půl roku před tím jsem koupil skoro nejetou desítku sedana. Chtít utratit v současné době za nové či hodně zánovní rodinné auto mezi 230 - 250 tKč, tak by mě současná nabídka v podání Lady asi nedostala, výrazný a přesvědčující argument pro to, že to bude právě Lada opravdu nevidím. Ceny nových aut a jejich prodej je myslím o kus dál, než před nějakými deseti lety. Jako ojetina za pár let je to už něco jiného, velký pokles ceny to auto určitě mnohem zatraktivní. Něco jiného by asi byla Niva, tak je třebas asi nejbližší konkurent Suzuki Jimny cenově docela jinde. Ale stejně, myslím si, že když tady na ladaforu si novou Ladu koupí málokdo, tak chyba není v lidech chodících sem...

Snad nejsem moc velkej kacíř. :oops: :lol:
Sněhobílá Samara 21083 r. 1994 - ŽIGADLO! koupeno 10/2009, 16400 - 36142 km, prodáno 26.5.2013
Stříbrná 21102 r. 2003 - Samara EVO! koupeno 5/2011, 15100 - 71109 km, prodáno 28.7.2014
Červená 2105 r. 1990 - Ruda koupeno 4/2013, 58329 - 95400 km, prodáno 7.12.2019
Sněhobílá 2101 r. 1973 - Jáchym koupeno 8/2013, 43740 - 50065 km
a ještě Volha 24
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Oni to chteji asi i primo v rusku pohrbit, jine vysvetleni pro dnes zjistenou vec nemam. V jine sekci tu byl clanek o testu granty s fotkama co vsechno zrezlo. Clanek byl v azbuce, tak jsem ho moc necetl. Dnes mi kousky prelozil kamarad a sel jsem do kolen. Po 32 000 km tezkeho provozu praskl uchyt u podvozku, praskla predni maska a hlavne me dostalo, ze se menily 3 alternatory. Ty alternatory jsou zajimave, protoze granta NEMA mechanismus napinani plocheho remene! Podle clanku je remen trvale prepnuty a znici loziska alternatoru. Videl jsem kona blut, hada chcat a prase strilet rakety, tale tohle jsem nevidel a pevne doufam, ze to v zivote neuvidim! Pri vyrobe auta se usetri kdyz moc 40 euro (a to si myslim jsem dost prestrelil) a za 30 000 km se znici 3 alternatory. Kdyby v normalnim provozu za 120 000 km, porad je to silnece moc! Tomu rikam tah spravnym smerem.

Takze za me grantu NIKDY! Tam uz chybi jen rozvod plastovym retezem z detske stavebnice a bubnove brzdy na prednich kolech.

konec smitec, sbohem a satacek.
VAZ 2104 1.3 1989
Cory

Příspěvek od Cory »

Oni celkovo tie alternatory na novych ladach su nejake šmejdove.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Klasika má taky řemen trvale ne tedy zrovna přepnutý, ale napnutý a fachčí to v pohodě. U plochého je to nějak jinak?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Fišer Jiří píše:
radek mb píše:Nedá mi to, abych nereagoval: neustále se tu skuhrá nad prodejností Lad v ČR. Jak je všechno k ničemu, že nikde není žádná reklama, lidi nevědí, že Lada vyrábí i jiné modely než stoletého žigulika, že Cs AutoLada dělá úplné kulové pro prodej, servisní síť taky na vajco atd. atd. Přitom kdo první by měl koupit novou Ladu, když ne skalní fanoušek, jakých se zde plno schází? Vždyť všichni lidé, co sem na fórum chodí, moc dobře ví, jaké modely Lada dělá, prodává atd. A kolik z VÁS si novou Ladu koupilo nebo aspoň bylo ochotno uvažovat seriozně o koupi nové Lady? Ha? Na vyjímky nikdo, většina zamrzla na krabicích, ti odvážnější si pořídili méně či více úspěšně desítku a majitelů Kalin a Prior je tu jak šafránu, dá se říci ojedinělé úkazy. To jsou podle mne ti, kteří mají největší právo být naštvaní a roztrpčení ze situace, která tu nastává. Ostatní je jen planné tlachání nevedoucí nikam.
Tak Radek to napsal přesně podle mého gusta, já jsem totiž línej psát :) Díky Radku! Akorát mě mrzí,že také nepatříš mezi ty skalní :( Mám právo si stěžovat! Ale na co? Na CS auto Ladu,nebo na AvtoVaz? Jako skalní bych si stejně koupil Ladu, vy snad né? Spousta věcí mi taky nejde na rozum, ale nejvíce mě štve,to tlachání a vymlouvání se vás "skalních" tady na foru, proč si nekoupit novou Ladu! Je to jako boj s větrnými mlýny a každý by měl začít především sám u sebe, ale jsme rád,alespoň za těch pár skalních,oni vědí o koho jde,vždyť jen nás tu,že by nás na prstech ruky spočítal! Bylo to kruté vystřízlivění,když jsem se poprvé zaregistroval na těchto stránkách s pocitem,že jsem našel to co jsem hledal! Nekritizuji obsah a účel stránek,to v žádnem případě,ale přístup ke značce jako takové, to mě strašně zklamalo!! Skalních příznivců je tu opravdu pomálu,ale s tím nic nenadělám!
Skalní příznivci jsou sice hezká věc, jenže to žádnou běžnou automobilku neuživí, musí zaujmout i méně skalní příznivce a obyčejný lidi.

Budoucnost automobilky by měla podle posledních zpráv stát na třech řadách:

1) Vlastní modely na vlastních platformách "kalina a priora" pod značkou Lada.
2) Modely na platformě "logan" pod značkama Lada, Renault a Nissan
3) Modely na platformě "kalina" pod značkou Datsun

JmJ píše:Oni to chteji asi i primo v rusku pohrbit, jine vysvetleni pro dnes zjistenou vec nemam. V jine sekci tu byl clanek o testu granty s fotkama co vsechno zrezlo. Clanek byl v azbuce, tak jsem ho moc necetl. Dnes mi kousky prelozil kamarad a sel jsem do kolen. Po 32 000 km tezkeho provozu praskl uchyt u podvozku, praskla predni maska a hlavne me dostalo, ze se menily 3 alternatory. Ty alternatory jsou zajimave, protoze granta NEMA mechanismus napinani plocheho remene! Podle clanku je remen trvale prepnuty a znici loziska alternatoru. Videl jsem kona blut, hada chcat a prase strilet rakety, tale tohle jsem nevidel a pevne doufam, ze to v zivote neuvidim! Pri vyrobe auta se usetri kdyz moc 40 euro (a to si myslim jsem dost prestrelil) a za 30 000 km se znici 3 alternatory. Kdyby v normalnim provozu za 120 000 km, porad je to silnece moc! Tomu rikam tah spravnym smerem.

Takze za me grantu NIKDY! Tam uz chybi jen rozvod plastovym retezem z detske stavebnice a bubnove brzdy na prednich kolech.

V rámci nějaký modernizace tam dali elastický řemen, mělo by to bejt i v priorách, díky čemuž odpadá napínací mechanismus. Zřejmě to nemaj úplně vychytané, tak ale klasický napínání tam asi zpět dobastlit v nejhorším případě půjde.
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Raduz

Příspěvek od Raduz »

A co NIVA, tu doufám nechají jako Angláni Land Rover...
®; Člen LKCS
JmJ

Příspěvek od JmJ »

zelvotron píše:
Fišer Jiří píše:
radek mb píše:Nedá mi to, abych nereagoval: neustále se tu skuhrá nad prodejností Lad v ČR. Jak je všechno k ničemu, že nikde není žádná reklama, lidi nevědí, že Lada vyrábí i jiné modely než stoletého žigulika, že Cs AutoLada dělá úplné kulové pro prodej, servisní síť taky na vajco atd. atd. Přitom kdo první by měl koupit novou Ladu, když ne skalní fanoušek, jakých se zde plno schází? Vždyť všichni lidé, co sem na fórum chodí, moc dobře ví, jaké modely Lada dělá, prodává atd. A kolik z VÁS si novou Ladu koupilo nebo aspoň bylo ochotno uvažovat seriozně o koupi nové Lady? Ha? Na vyjímky nikdo, většina zamrzla na krabicích, ti odvážnější si pořídili méně či více úspěšně desítku a majitelů Kalin a Prior je tu jak šafránu, dá se říci ojedinělé úkazy. To jsou podle mne ti, kteří mají největší právo být naštvaní a roztrpčení ze situace, která tu nastává. Ostatní je jen planné tlachání nevedoucí nikam.
Tak Radek to napsal přesně podle mého gusta, já jsem totiž línej psát :) Díky Radku! Akorát mě mrzí,že také nepatříš mezi ty skalní :( Mám právo si stěžovat! Ale na co? Na CS auto Ladu,nebo na AvtoVaz? Jako skalní bych si stejně koupil Ladu, vy snad né? Spousta věcí mi taky nejde na rozum, ale nejvíce mě štve,to tlachání a vymlouvání se vás "skalních" tady na foru, proč si nekoupit novou Ladu! Je to jako boj s větrnými mlýny a každý by měl začít především sám u sebe, ale jsme rád,alespoň za těch pár skalních,oni vědí o koho jde,vždyť jen nás tu,že by nás na prstech ruky spočítal! Bylo to kruté vystřízlivění,když jsem se poprvé zaregistroval na těchto stránkách s pocitem,že jsem našel to co jsem hledal! Nekritizuji obsah a účel stránek,to v žádnem případě,ale přístup ke značce jako takové, to mě strašně zklamalo!! Skalních příznivců je tu opravdu pomálu,ale s tím nic nenadělám!
Skalní příznivci jsou sice hezká věc, jenže to žádnou běžnou automobilku neuživí, musí zaujmout i méně skalní příznivce a obyčejný lidi.

Budoucnost automobilky by měla podle posledních zpráv stát na třech řadách:

1) Vlastní modely na vlastních platformách "kalina a priora" pod značkou Lada.
2) Modely na platformě "logan" pod značkama Lada, Renault a Nissan
3) Modely na platformě "kalina" pod značkou Datsun

JmJ píše:Oni to chteji asi i primo v rusku pohrbit, jine vysvetleni pro dnes zjistenou vec nemam. V jine sekci tu byl clanek o testu granty s fotkama co vsechno zrezlo. Clanek byl v azbuce, tak jsem ho moc necetl. Dnes mi kousky prelozil kamarad a sel jsem do kolen. Po 32 000 km tezkeho provozu praskl uchyt u podvozku, praskla predni maska a hlavne me dostalo, ze se menily 3 alternatory. Ty alternatory jsou zajimave, protoze granta NEMA mechanismus napinani plocheho remene! Podle clanku je remen trvale prepnuty a znici loziska alternatoru. Videl jsem kona blut, hada chcat a prase strilet rakety, tale tohle jsem nevidel a pevne doufam, ze to v zivote neuvidim! Pri vyrobe auta se usetri kdyz moc 40 euro (a to si myslim jsem dost prestrelil) a za 30 000 km se znici 3 alternatory. Kdyby v normalnim provozu za 120 000 km, porad je to silnece moc! Tomu rikam tah spravnym smerem.

V rámci nějaký modernizace tam dali elastický řemen, mělo by to bejt i v priorách, díky čemuž odpadá napínací mechanismus. Zřejmě to nemaj úplně vychytané, tak ale klasický napínání tam asi zpět dobastlit v nejhorším případě půjde.
Jenze ja chci auto uzivat, ne bastlit. Mam dojem, jak by to nikdo ani netestoval. Proste nasrat, maji co mit chteji.

P.s. splacnout dve odpovedi do jednoho prispevku je z hlediska pouziti mobilnich zarizeni na hovno :-)
VAZ 2104 1.3 1989
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

JmJ: Souhlas, oni to snad odladí na domácím trhu, zase na druhou stranu ten elastickej řemen není žádnej výmsl Lady, ale ostatní to už používaj, otázka kde udělali botu...

Ono původně sem to chtěl dát na třikrát tu odpověď, ale už mi to přišlo jako provokace tři posty za sebe, páč někteří modi jsou na to háklivý :P

Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

A nejsou ty altíky už od Renaultu? Protože v loňskej sezóně Formule 1 právě renaulťácký alternátory způsobily několik výpadků, hodně na to trpěl třeba Redbull. :mrgreen:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
dvk

Příspěvek od dvk »

Nové Lady jsou podle všeho předražené nekvalitní krámy, v podmínkách ČR navíc s nulovou servisní podporou a s takovou propagací, že kupec musí přesvědčovat prodejce, že to auto skutečně chce. Je snad výrazem nefandovství, že si takovýto skvost nechci koupit NA DENNÍ JEŽDĚNÍ ? To není o penězích jako takových, to je o tom, že až vlastníma rukama zrepasuješ půlku auta a za rok zjistíš, že to můžeš dělat znova, tak si podruhé už dost rozmyslíš, za co ty peníze dáš. Za cenu nové Lady máš dneska lehce ojeté auto, které je o několik tříd výš ... kvalitou, zpracováním, pohodlím, výbavou atd. Krabice byly alespoň ve své době auta na úrovni, což se o nové řadě říct nedá.

Konec optimistického okénka :mrgreen:
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Že něco prasklo po 32 000km mě u sovětského člověka na ruských silnicích nepřekvapí a bůhvícostímdělal,když sám rus napíše "těžkém provozu"-ona i ta krabice měla dodnes záruku 1 rok nebo 30tkm.
Altík vyřešej.Nejhorší je ta koroze.
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Veverka píše:Že něco prasklo po 32 000km mě u sovětského člověka na ruských silnicích nepřekvapí a bůhvícostímdělal,když sám rus napíše "těžkém provozu"-ona i ta krabice měla dodnes záruku 1 rok nebo 30tkm.
Altík vyřešej.Nejhorší je ta koroze.

No me zas sere vic ten alternator. Radeji odjezdit 200 000 km za 10 let bez zavady a 11. rok at se to rozpadne na prach, nez abych za tech 200 000 km menil 4 alternatory.

Pri tom testu koroze byla celou dobu otevrena kapota. Nechci to omlouvat, samozreje kdyby ta koroze byla polovicni, bylo by to o moc lepsi.
VAZ 2104 1.3 1989
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Já bych ten altík taky nepřeháněl, to je věc, co sem tam odejde i na věhlasnějších značkách, no a koroze je podle mě na stejnej úrovni už od samar bohužel.

Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“