Automatická pokuta za prepadnutú STK alebo EK?

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatická pokuta za prepadnutú STK alebo EK?

Příspěvek od MacGyver »

To už by mohli rovnou začít párkrát do roka preventivně rozesílat i pokuty za rychlost. Přiznejme si, kdo ji občas neporuší :rolleyes:
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Neboj, jistě se jednou taky dočkáš :(

Aneb

"pokuta 1 kredit za porušení slovního morálního statusu"
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

ak auto nemá stk a ek nie je spôsobilé na jazdu po pozemných komunikáciach. ak máš auto dlhodobo odstavené špz by mali byť v depozite. v takom prípade nevzniká problém s prepadnutou TK a EK. ústavný súd by sa takýmto podnetom ani nezaoberal lebo tu nijak nedochádza k porušeniu ústavných ako aj základných ľudských práv a slobôd.
Jano: ty si mi včera ukazoval tie veci ohľadom toho a jasne tam bolo písané že Môže a nie že správny orgán na úseku dopravy JE POVINNÝ. toto by som rozlišoval. Že môže, znamená, že môže aj nemusí ti uložiť pokutu v správnom konaní správneho orgánu. aby mu vyplývala povinnosť priamo zo zákona musel by byť novelizovaný zákon a zmenené slovíčko môže na je povinný. Hovoril som ti tiež že strýko má 4 auta z toho jazdí len jedno. ostatné su na papieroch ale nejazdia niekoľko rokov a nič neplatil.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

No tak je otázka, jestli zákon ukládá povinnost aby "vozidlo mělo platnou STK+ME" nebo ukládá řidiči povinnost "k jízdě užít vozidlo s platnou STK+ME". To jsou dvě odlišný věci...

Cory

Příspěvek od Cory »

ukládá povinnost aby "vozidlo mělo platnou STK+ME"

Doteraz to vedel zistiť len policajt pri kontrole na ceste a teraz to bude vediet prislusny urad hneď ako skončí platnosť.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Čili jde o důkladnější dohled nad lidmi a jejich činnostmi a majetkem=dobrý základ policejního státu.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Bral bych, že v případě propadlé STK se bude úřad zajímat, zda vozidlo náhodou nejezdí nebo zda nestojí na veřejné komunikaci. Ale pokud neplatí ani jedno, nevím, co je za problém, když vozidlo nemá platnou STK?
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Cory

Příspěvek od Cory »

Úrad sa nebude zaujímať, čim s autom jazdíš alebo nie. Si povinný mať platnu STK a EK a pokial ju nemáš, platíš.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

no pockat, to uz je tak dlho, ze "urad" vie, ze stk a ek prepadla, ide len o to ci budu teraz pokutu zasielat kazdemu alobo stale nahodne ako to bolo doteraz...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

Když je tak strašně jednoduché zjistit a okamžitě okrádat statisíce lidí, stejně tak jednoduché musí být i upozorňovat lidi před propadnutím technické. Ovšem to už by byli sami proti sobě, čím více lidí zaplatí, tím lépe .. Svět se v p**u obrací a to hodně rychle..
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Atex, přesně tak, oni sice mají být na těch úřadech pro tebe neb ty je platíš, ale v našich bordelstátech je vše tak nějak naopak, protože tak je to správné, tak to má být :puke: .

Kdysi dávno mi ze stanice technické technické kontroly kde jsem byl posledně poslali koresponďák jak mě mají strašně rádi a že za měsíc mi propadne technická. Takový přístup se mi líbil, škoda jen, že to tak udělali jen jednou.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
dandy

Příspěvek od dandy »

Ten nedefinovaný "úrad" je Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie. To platí dnes (do 31.12.2012) a malo by to fungovať automaticky porovnávaním databáz z evidencie vozidiel a hlásení pracovísk TK,EK. Pre nedostatok peňazí v štátnej aj miestnej správe to tak na 100% nefunguje asi nikde.
Čo bude po Novom roku je otázne, lebo súdruhom frcom ohlasované zmeny v štátnej či špecializovanej správe rušia niektoré (doteraz na 100% nedefinované) orgány na úrovni krajov a obvodov.
Plán je taký, že všetky pracoviská TK a EK budú v blízkej budúcnosti on-line prepojené na vyčlenené pracovisko nejakého úradu a bude sa automaticky porovnávať databáza vozidiel a prehliadok TK,EK. Následne po vyhodnotení počítač sám vypíše oznam o uložení pokuty a to pošle registrovanému majiteľovi vozidla. Má to fungovať bez zásahu nejakého úradníka.
Nikita II, 1974
Nasťa 2016

chatka 12 forever
člen LKCS
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Koko Loko píše:Atex, přesně tak, oni sice mají být na těch úřadech pro tebe neb ty je platíš, ale v našich bordelstátech je vše tak nějak naopak, protože tak je to správné, tak to má být :puke: .

Kdysi dávno mi ze stanice technické technické kontroly kde jsem byl posledně poslali koresponďák jak mě mají strašně rádi a že za měsíc mi propadne technická. Takový přístup se mi líbil, škoda jen, že to tak udělali jen jednou.
Tak stanice TK je soukromý subjekt, takže to že ti poslali čuprkonďák je v jejich zájmu abys jel k nim a dal jim vydělat, ale je to zajímavý nápad.

Ale jinak mě už to vážně štve, motoristi, který státu platí šílený částky na všech možných spotřebních daních atd. a stát je neustále šikanuje prostřednictvím policie, úřadů atd, teď jsem se dozvěděl, že u nás chtějí zavést parkovací zóny placené pro rezidenty, prdel světa, sídliště přes ulici pole, ale chtěj zóny, za jedno auto 700 ročně, za druhý 14000,- Už mě to vážně nebaví, žígo hodím ze skály a stát přijde o desetisíce ročně, mě je to fuk, jenže co pak, zdaní třeba internet?

mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Internet (nebo spíš přístup k němu) už zdaněn je. Jen je otázkou času nějaká speciální daň ;)
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Teď je jen otázka času, než to zavedou tady, protože okoukaj supr nápad, jak vytáhnout z lidí peníze. Pak začnu vážně zvažovat emigraci. Na všech vozech STK nemám, na žigulu propadla den po srazu a od tý doby nevylezl z garáže, na trosce propadá teď. Ať slevněj technickou s emisema na polovinu a klidně to budu udržovat.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“