Střelba na americké základní škole?
Moderátor: Moderátoři
Střelba na americké základní škole?
Otevřu internet, samozřejmě Seznam.cz a vyběhne na mě asi padesát článků o tom, jak v té hrozné americe střílejí na děti, jak jsou tam špatní a jak je amerika fuj, o debatě u článků ani nemluvím, to je výkvět. Samozřejmě, je to hrůznej čin, kterej si zaslouží odsouzení, ovšem jednotlivce, nikoliv národa. Každopádně tento čin tvrdě odsuzuji a je dobře, že byl útočník zabit.
Co mě zaráží ještě víc, že se nikde ani koutkem nezmiňují o stejném činu, který se včera taky odehrál v Číně, kdy přes 20 dětí bylo zabito, nebo zraněno útočníkem s nožem? Ono se to asi moc politicky nehodí, za prvé byla použita chladná zbraň a za druhé nebylo to v Americe. Začínám být nasranej na politickou propagandu médií a na poloviční informovanost. Protože neinformovanost je hlavní páka manipulátorů, jak dostat lidi tam, kam oni chtějí. FUJ.
Tady je článek o té události v číně: http://www.usatoday.com/story/news/worl ... n/1768855/
A teď jsem si konečně vylil vztek, protože mě štve takovej hon na čarodějnice. Fuj NOVIKNY!
Co mě zaráží ještě víc, že se nikde ani koutkem nezmiňují o stejném činu, který se včera taky odehrál v Číně, kdy přes 20 dětí bylo zabito, nebo zraněno útočníkem s nožem? Ono se to asi moc politicky nehodí, za prvé byla použita chladná zbraň a za druhé nebylo to v Americe. Začínám být nasranej na politickou propagandu médií a na poloviční informovanost. Protože neinformovanost je hlavní páka manipulátorů, jak dostat lidi tam, kam oni chtějí. FUJ.
Tady je článek o té události v číně: http://www.usatoday.com/story/news/worl ... n/1768855/
A teď jsem si konečně vylil vztek, protože mě štve takovej hon na čarodějnice. Fuj NOVIKNY!
Re: Střelba na americké základní škole?
Jsem rád, o tom píšeš, přesně to stejné jsem pozoroval, jak byla ta bouřka u ameriky, myslím že jí pojmenovali Sandy.
Byla to dvoutýdenní masáž o přípravě a průběhu v Americe. O tom, že už o týden dřív bouře zabila stejně lidí na Kubě a okolních ostrovech, jen pár miničlánečků...
Byla to dvoutýdenní masáž o přípravě a průběhu v Americe. O tom, že už o týden dřív bouře zabila stejně lidí na Kubě a okolních ostrovech, jen pár miničlánečků...
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Novinky? To je případ sám pro sebe. Dříve jsem je hltal, postupem času jsem si uvědomil, že to rozhodně není nestranné médium. Články jsou tam nepřesné, tendenční a zkreslené. O diskusích a hlavně diskutujících se raději nechci zmiňovat. A to zcela objektivně mohu prohlásit, že tam přispívají skutečná paka, a to jak ze strany příznivců KSČM a jejich sympatuzantů, tak vyložených provokatérů z řad fanoušků ODS a TOP09. V podstatě jsem tam přestal psát příspěvky, ačkoliv účet tam otevřený mám.
Co se týče střelby v USA, což tam není zase tak neobvyklý jev, je to především tragédie pro pozůstalé. Je mi jich líto. Přestože jsem vůči USA skeptický a můj názor na tuto zem a národ je zlehka negativní, rozhodně nemám radost z toho, že tam nějaký magor vystřílí 30 lidí.
Co se týče střelby v USA, což tam není zase tak neobvyklý jev, je to především tragédie pro pozůstalé. Je mi jich líto. Přestože jsem vůči USA skeptický a můj názor na tuto zem a národ je zlehka negativní, rozhodně nemám radost z toho, že tam nějaký magor vystřílí 30 lidí.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 350/472
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 350/472
Jo, tvý jméno jsem párkrát u článků viděl, akorát místo příspěvku tam byl většinou nějakej blábol o zablokování a smazání redakcí. 
Moje sympatie k USA jsou nepřehlédnutelné, každopádně mě to pěkně rozhořčilo, že o Číně ani slovo, i když je to taky tragédie hodná odsouzení. Našinec se o tom tady nedoví. Ad obvyklý jev: no nemyslím si, že je to ale zas tak obvyklý jev, v článku na novinkách je tabulka, kdy se co stalo a zas tak velký číslo to není. Musíme si hlavně uvědomit tu rozlohu a počet obyvatel v USA, kde při tom počtu bude jasně počet všech hajzlů větší. Dá se to považovat za teroristický čin, těch bylo v Evropě, Africe, Asii... spácháno taky kvanta. Vždyť jenom město New York má tolik obyvatel, co Česká Republika. Kolikrát si říkám, že na novinky nepůjdu a nekliknu, už vůbec na diskuze, ale když jsou součástí seznamu, kde mám mail, mě vždycky něco zaujme a kliknu na to a už to jede... Cackler má taky pravdu, přijde mi ta zaměřenost až šílená. Kubu musela ta bouře zasáhnout úplně stejně. Ale informovat se nehodí. Ach jo, zas jsem se rozčílil, ale aspoň jsem se uklidnil.

Moje sympatie k USA jsou nepřehlédnutelné, každopádně mě to pěkně rozhořčilo, že o Číně ani slovo, i když je to taky tragédie hodná odsouzení. Našinec se o tom tady nedoví. Ad obvyklý jev: no nemyslím si, že je to ale zas tak obvyklý jev, v článku na novinkách je tabulka, kdy se co stalo a zas tak velký číslo to není. Musíme si hlavně uvědomit tu rozlohu a počet obyvatel v USA, kde při tom počtu bude jasně počet všech hajzlů větší. Dá se to považovat za teroristický čin, těch bylo v Evropě, Africe, Asii... spácháno taky kvanta. Vždyť jenom město New York má tolik obyvatel, co Česká Republika. Kolikrát si říkám, že na novinky nepůjdu a nekliknu, už vůbec na diskuze, ale když jsou součástí seznamu, kde mám mail, mě vždycky něco zaujme a kliknu na to a už to jede... Cackler má taky pravdu, přijde mi ta zaměřenost až šílená. Kubu musela ta bouře zasáhnout úplně stejně. Ale informovat se nehodí. Ach jo, zas jsem se rozčílil, ale aspoň jsem se uklidnil.

Proč se to politicky nehodí.Upřímně,jednotlivec v rusku,tuplem pak v číně nebo indii vůbec nic neznamená.Važme si toho že žijeme v čr,v zemi odkazu Švejka.
Že ti to za to stojí-novinky+ tamní diskuze,je zejména po zavedení povinné registrace nejhorší žumpa internetového zpravodajství.palné zbraně jsou špatné áááno,stejně jako auta s obsahem nad 1.3 litru a auta starší 10 let,státní maturity,nečinnost policie,činnost police atd atd.
Že ti to za to stojí-novinky+ tamní diskuze,je zejména po zavedení povinné registrace nejhorší žumpa internetového zpravodajství.palné zbraně jsou špatné áááno,stejně jako auta s obsahem nad 1.3 litru a auta starší 10 let,státní maturity,nečinnost policie,činnost police atd atd.

První věta je otázka, nebo konstatování? Každopádně souhlasím s tebou ve všech bodech.
-Vytesat do kamene !Veverka píše:...Važme si toho že žijeme v čr,v zemi odkazu Švejka...
To Rusové už dávno věděli. (Zkráceně z rozhovoru ruského generála s našimi důstojníky na štábním cvičení 1961: "Vy Češi jste výborní lidé, ale špatní vojáci - samý Švejk. Vás bych si netroufal nasadit do boje"). Podotknu jen že to bylo na rautu pozdě v noci a v jeho alkoholním oběhu už nebylo moc krve.
NATO nato ještě nepřišlo. Proto asi začnu fandit Nečasovi za to, že na místo ministra národní obrany nasadil Káťu .... ..
P.S. souhlas s obsahem příspěvků výše.
- Křečík Barbuška
Jelene, jsi totálně mimo. Samozřejmě, že plně chápu tvé rozhořčení nad tím, že se dle tebe v médiích nedostatečně špiní Čína, ale budeš se s tím muset nějak srovnat
. Ona ta Čína je tak nějak pro našince mimo jeho zorný úhel, proto se o nějakém řádění blba s nožem nepíše, prostě by to nikoho nedojalo protože jich je tam jak malejch myší a posledních téměř 25 let je nám třeba obdivovat jiných vzorů. Další možností je, že má redakce strach o tom psát aby se náhodou obdivovatelé USA nepobouřili nad tím, že někdo zlehčuje jejich utrpení tím, že píše o utrpení jiných.
Nicméně si myslím, že se o Číně v negativním slova smyslu na Novinkách píše docela dost, možná i více jak o té bájné Emerice. Záleží na úhlu pohledu.

Nicméně si myslím, že se o Číně v negativním slova smyslu na Novinkách píše docela dost, možná i více jak o té bájné Emerice. Záleží na úhlu pohledu.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
To
Yeah, yeah, the taste of America... tak jen tohle jsem původně chtěl napsat, abych tě trochu nadzvihl
Nevím, co tě vlastně rozčiluje. Že jsou nikoliv nějaké jedny Novinky, ale obecně média včetně těch veřejné služby víc, než zaujatá a neobjektivní, je fakt. Ovšem ani zdaleka bych neřekl, že tedy zrovna protiamericky
To snad ani nemyslíš vážně. Chápu, že pro někoho by bylo lepší, kdyby se o takové události v USA, ostatně pro tento stát zcela signifikantní, pomlčelo, a psalo se kriticky jen o Číně, Rusku, Íránu... a vybraných arabských či latinskoamerických státech. Pak by bylo asi vše v pořádku a pochybuji, že by ses v tom případě ozval stejně pohoršeně.
Prostě pochop, že takováto zpráva je darem z nebes pro média, samozřejmě prvotně pro ta americká, od nichž nejen ta naše ráda přebírají takovéto shocking news, ale i svérázné názory na to, jak by měl fungovat svět. Přitom nelze přehlédnout, jak se řešení problémů zbraní táhne americkou historií jako červená nit již od doby osídlování severní Ameriky, a je hluboko zažráno v naturelu Američanů. Oni mají obecně problémy velmi neradi, a když už se vyskytnou, tradičním sklonem je řešit věci co nejjednodušeji, aby o tom nemuseli moc dumat. Tedy tak, že se problém či jeho nositel prostě umlčí, či ještě lépe, odstraní. Funguje to tam tak mezi lidmi, ale je to i charakteristický rys americké politiky vnitřní (stačí vzpomenout jen na J.F.Kennedyho a jeho bratra) i zahraniční - všechny ty vojenské intervence po světě, jak na běžícím pásu, případně půvabné podvratné operace CIA. Svět taky podle toho vypadá.
Nevylučuji, že se tohle používání síly a násilí může někomu líbit, zvláště v kombinaci se světovládnými ambicemi a bušením se v prsa, coby the greatest nation of the world. Ostatně, není to zjevně pravda - Američané nejsou žádný národ v tom smyslu slova. Je to směska, podobně jako Australané, spojuje je jen státní příslušnost. A která národnost tam ve skutečnosti drží veškerou moc, je snad každému jasné. Sympatie k USA jsou tvoje osobní věc, neberu ti je. Horší je, že tě tolik popuzují něčí odlišné názory na svět, třeba na těch Novinkách. Já tam tedy v životě nebyl, čtu lepší a myslím, že daleko fundovanější a objektivnější zdroje z různých míst, nejen jeden. Tak jako obraz, i realita světa je mnohobarevná, a v dnešní době si člověk nemůže dělat závěry z toho, co píší a ukazují média pro masy. Mnohdy spíš z toho, co je zatajováno a o čem se nemluví. Skutečně hodnotné informace dnes člověk musí opravdu hodně hledat, ne čekat, co na něj vyplivnou populární internetová i ostatní bulvarizovaná a globalizovaná (zglajchšaltovaná) média. Pokud jde o mně, mé sympatie patří spíš evropskému severu (Norsko, Švédsko), nebo Švýcarsku. A objektivitě, nebo alespoň snaze o její hledání.
To veverka: ano, lidský život v Rusku (zajímavé, že obsadilo první místo)
, Číně, Indii, všech arabských státech i jinde na světě, nejen v Asii, Africe a Jižní Americe nic moc neznamená. Zvláště, když ty lidi o něj s heslem Freedom na rtech připraví čacká americká armáda. Jó, ale když pak tam někde zabijí Američana, to je celosvětový poprask! Takže možná neznamená - asi jak pro koho. A nechoďte na mě s lidskými právy, demokracií a svobodou - to jsou jen prázdné pojmy, které se dnes kroutí a ohýbají jen podle toho, jak se to globalizátorům zrovna politicky hodí. Stačí se podívat na americký Al Ghraib v Iraku nebo na Guantánámo. Ale dívejme se k nám domů, tady je problémů, nejen v této oblasti, víc než vrchovatě, a nesnažme se být ani Američany, Němci, ani Rusy, Číňany či Araby nebo Indy. Máme svoji bohatou křesťanskou historii i kulturu, buďme sebevědomými Čechy, Moravany a Slezany, abych někoho nevynechal.
Že časté případy hromadných masakrů střelnou zbraní, dnes již bohužel nejen v mateřské Americe, jsou především jevem sociálním a souvisejí především s rozpadem tradičních hodnot společnosti, je na delší a asi fundovanější debatu.
To Petr HC: ještě bych připojil Járu Cimrmana, ten stále žije s námi.

Yeah, yeah, the taste of America... tak jen tohle jsem původně chtěl napsat, abych tě trochu nadzvihl

Nevím, co tě vlastně rozčiluje. Že jsou nikoliv nějaké jedny Novinky, ale obecně média včetně těch veřejné služby víc, než zaujatá a neobjektivní, je fakt. Ovšem ani zdaleka bych neřekl, že tedy zrovna protiamericky

Prostě pochop, že takováto zpráva je darem z nebes pro média, samozřejmě prvotně pro ta americká, od nichž nejen ta naše ráda přebírají takovéto shocking news, ale i svérázné názory na to, jak by měl fungovat svět. Přitom nelze přehlédnout, jak se řešení problémů zbraní táhne americkou historií jako červená nit již od doby osídlování severní Ameriky, a je hluboko zažráno v naturelu Američanů. Oni mají obecně problémy velmi neradi, a když už se vyskytnou, tradičním sklonem je řešit věci co nejjednodušeji, aby o tom nemuseli moc dumat. Tedy tak, že se problém či jeho nositel prostě umlčí, či ještě lépe, odstraní. Funguje to tam tak mezi lidmi, ale je to i charakteristický rys americké politiky vnitřní (stačí vzpomenout jen na J.F.Kennedyho a jeho bratra) i zahraniční - všechny ty vojenské intervence po světě, jak na běžícím pásu, případně půvabné podvratné operace CIA. Svět taky podle toho vypadá.
Nevylučuji, že se tohle používání síly a násilí může někomu líbit, zvláště v kombinaci se světovládnými ambicemi a bušením se v prsa, coby the greatest nation of the world. Ostatně, není to zjevně pravda - Američané nejsou žádný národ v tom smyslu slova. Je to směska, podobně jako Australané, spojuje je jen státní příslušnost. A která národnost tam ve skutečnosti drží veškerou moc, je snad každému jasné. Sympatie k USA jsou tvoje osobní věc, neberu ti je. Horší je, že tě tolik popuzují něčí odlišné názory na svět, třeba na těch Novinkách. Já tam tedy v životě nebyl, čtu lepší a myslím, že daleko fundovanější a objektivnější zdroje z různých míst, nejen jeden. Tak jako obraz, i realita světa je mnohobarevná, a v dnešní době si člověk nemůže dělat závěry z toho, co píší a ukazují média pro masy. Mnohdy spíš z toho, co je zatajováno a o čem se nemluví. Skutečně hodnotné informace dnes člověk musí opravdu hodně hledat, ne čekat, co na něj vyplivnou populární internetová i ostatní bulvarizovaná a globalizovaná (zglajchšaltovaná) média. Pokud jde o mně, mé sympatie patří spíš evropskému severu (Norsko, Švédsko), nebo Švýcarsku. A objektivitě, nebo alespoň snaze o její hledání.
To veverka: ano, lidský život v Rusku (zajímavé, že obsadilo první místo)

Že časté případy hromadných masakrů střelnou zbraní, dnes již bohužel nejen v mateřské Americe, jsou především jevem sociálním a souvisejí především s rozpadem tradičních hodnot společnosti, je na delší a asi fundovanější debatu.
To Petr HC: ještě bych připojil Járu Cimrmana, ten stále žije s námi.

Ano,byla to otázka.Osobně mě vadí spíše neustále opakovaný v tv modní důraz na sociální rovnost-jakože trvale nezaměstnavatelný by se měl mít stejně jako pilot kterej má za sebou 300 lidí
?
Naposledy pobavila zpráva na nově z USA-desetileté dítě zůstalo deset hodin samo v lese,ó hrůzo!Oplotit lesy a zakázat matky s dětmi
!
Sám jsem se v létě na hodinku ztratil sám v karpatech a směšný to moc teda vůbec nebylo,ale zmíněný případ se stal v létě,přes den a dítě mělo sebou psa.

Naposledy pobavila zpráva na nově z USA-desetileté dítě zůstalo deset hodin samo v lese,ó hrůzo!Oplotit lesy a zakázat matky s dětmi

Sám jsem se v létě na hodinku ztratil sám v karpatech a směšný to moc teda vůbec nebylo,ale zmíněný případ se stal v létě,přes den a dítě mělo sebou psa.
Novinky jsou jedna neověřená lež a fáma za druhou. Jak již bylo podoktnuto, taktéž je povavžuji za největší žumpu.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch

K-L vubec mi nejde o spineni ciny/ameriky jako takove. Jsem rozhorcen polovicatejma informacema ze sveta jako takoveho. O udalostech v USA se pise na kazdym kroku, kdezto o zbytku sveta nic moc. V Cine radej takhle uz nejaky cas, jak se pise v clanku na Idnes, je to jakasi serie utoku, takze neni ojedinely. Na druhou stranu, americanu je taky pozehnane. Proc by meli nasince zajimat oni? Pokud mluvime o globalni informovanosti, pak ano, ale ty se z novinek asi nedockame. A o to cele mi slo. Ze sem kdosi zacne tahat politiku, mentalitu a podobne veci asi uplne cool neni. Je fakt, ze v USA je i mesto Praha a je ceske, tak je to se vsim. To by se nemohlo psat uz o nicem jinem.
- Crocodile
- Kontaktovat uživatele:
Jo, zpráv z Ameriky je někdy až moc. Přitom by bylo lepší často napsat něco o tom co se děje v okolích zemích, případně zbytku Evropy. A ne pořád číst USA tohle, tamto..
A rozhodně je lepší čerpat informace z více zdrojů, i zahraničních...
A rozhodně je lepší čerpat informace z více zdrojů, i zahraničních...
2101 (1976)
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)
Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy Lada
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)
Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy Lada
- mceza
- Kontaktovat uživatele:
Tady jde i o pohodlnost médií - ono je výrazně složitější převzít nějakou zprávu z Číny. Je tam méně zpravodajců, méně se dostávají ven informace. Tady stačí otevřít jakýkoli americký zdroj. Po celých USA je z toho teď národní tragédie. CNN ostatním webům velmi přístupně poskytne všechny videozáznamy, takže se to krásně přebírá...
Spíš bychom si měli hledět svého písečku. To, že se u nás nestřílí na školách neznamená, že se tady máme dobře. Země je v rozkladu a drží jenom proto, že není kam se rozpadnout. Pořád koukáme, jak to dělají jinde, ale zkusit něco vymyslet sami, to ne. Furt o všem jen žvaníme a obhajujeme se, že v USA/Rusku/Číně/Islandu to funguje. Proč taky sami nezkusíme něco udělat? A ne jen papouškovat...
Média teď nesleduji vůbec. V Brně televizi nemám. Teď jsem přijel domů, kouk na zprávy, zjistil, že Peača je ministriní obrany. To mi stačí opět na týden...
Spíš bychom si měli hledět svého písečku. To, že se u nás nestřílí na školách neznamená, že se tady máme dobře. Země je v rozkladu a drží jenom proto, že není kam se rozpadnout. Pořád koukáme, jak to dělají jinde, ale zkusit něco vymyslet sami, to ne. Furt o všem jen žvaníme a obhajujeme se, že v USA/Rusku/Číně/Islandu to funguje. Proč taky sami nezkusíme něco udělat? A ne jen papouškovat...
Média teď nesleduji vůbec. V Brně televizi nemám. Teď jsem přijel domů, kouk na zprávy, zjistil, že Peača je ministriní obrany. To mi stačí opět na týden...
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...
Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...
Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
Já právě taky moc zprávy nesleduju, možná moje chyba, takže vůbec nevím, kde se tam vlastně ta Peak vzala, stejně tak ta její strana LIDEM. Pokud vím, tak nikoho takového lidé nevolili. Jinak tedy novinky.cz beru hodně s nadhledem a od doby, co zavedli povinnou registraci kvůli přispívání do diskuzí už tam stejně neni taková sranda.
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!!
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!!

My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras