Beruška

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Re: Beruška

Příspěvek od dmatej »

95 tisíc, ale ber v úvahu, že přes retardéry jsem jezdil 50 a zatáčky jsem se naučil projíždět za hvízdání gum, typicky protějšího zadního :-)
Kdybych jezdil šetrně, životnost auta to vydrží asi bez problémů, hádám těch 250 tisíc ...

Podle Nedbala jsou navíc novější Kaliny už o něčem jiném. Tišší, žádná koroze, vychytané drobnosti ...

Co mě na tomhle autě nejvíc sere jsou reznoucí a trhající se šrouby, na to nemám nervy a nesnáším, když musím něco odvrtávat.
Jinak to aj ujde, naštěstí se dá všechno sehnat, i když mě zamrzelo, že v ČR ani v Německu jsem už nesehnal tlumiče Sachs, tak mám nakonec originály - mají ale taky už a číslem pomlčku, takže nějaká změna v konstrukci nejspíš taky byla. Výrobce je jako u původních.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Cory

Příspěvek od Cory »

Zámerne sa pýtam, lebo cca o rok planujem kupit nové auto a vzhladom na moje finančne možnosti, skusenosti s Ladami, dostupnosti ND na východe to bude pravdepodobne Lada....
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

dmatej píše:
Podle Nedbala jsou navíc novější Kaliny už o něčem jiném. Tišší, žádná koroze, vychytané drobnosti ...
To přijde :lol:

Jinak já sem taky chtěl Sachsy, ale tenkrát mi řekli že by byly, ale dodací lhůta 3 měsíce... :roll:
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

No, co se koroze týče, to ani u Kaliny mojí nevidím jako nějakou tragédii, byť pořád by bylo co vylepšovat ...
plavec

Příspěvek od plavec »

Nojo, ale to říká vždycky, když je něco novýho.
Jako když sem se tehdá ptal na Prioru. "No už je to vylepšený a tolik se to nesere jako desítka. Desítkou si lada akorát hodně zkazila pověst. Ale teď už je to jinak " :D Mno nevím, podle mě, jen upravili stejně pár detailů, dalli jinej předek ale střeva jsou stejný, hlavně co do kvality. :(
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Ty snad máš prioru? Že se tak zasvěceně vyjadřuješ ;)
Jinak že by se to nějak sralo nemám pocit. Jezdí to pořád, a že jsem utrápil tlumiče po 95 tis. km beru jako normální jev.
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

No hele ona ta desítka zase takovej krumpl taky nebyla a priora a kalina taky není žádnej zázrak, takže s Plavcem souhlasím, že je to vesměs pořád to samý se všema nevýhodama i výhodama, jen občas něco vylepší, nebo dojebou.

plavec

Příspěvek od plavec »

TO dmatej: Ne, nemám prioru, jen jsem se o ní v Sadské zajímal a chtěl jsem se podělit jen s tím co mi říkal pan N.
Vylepší nebo dojebou, to je ten správnej výraz. Akorát že se to asi týká "drobností" .
Jestli nemám psát nic do těhle témat, stačí říct. :wink:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Podle meho je kalina trochu jina vlna. Interier mi prisel rozhodne lepsi jak desitka a mozna i priora, to auto celkove pusobi normalne. Bylo podle vseho udelane jako novy model a ne jako vylepseni neceho jineho. Desitka je auto pocatku 90. let s velmi podarenym motorem, ktery je proti zbytku auta napred. Priora dohani ty zmeskane kroky v komfortu a ergonomii. Ne ze by je zcela dohnala, ale snazi se.

Na desitce treba ocenuju motor, celkovy prostor a velikosti kufru a vyssi podvozek.

A uvedomte si, ze i blba 2104 stala 3 roky ojeta s 30 000 km na dnesni penize pres 400 000 kc. Kez by lada udelala auto, ktere by nove melo tuto cenu a mohlo si dovolit kvalitu podle teto ceny.
VAZ 2104 1.3 1989
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Souhlasím s JmJ, až na chválu prostornosti desítky ;)
Plavec - mě trochu prudí ty Tvoje povzdechy a taková nějaká uraženost, ale z toho si nic nedělej ;)

Kalina zázrak není, spíš takovej mnohem lepší konkurent Felicie, ale pro mě je to velice rozumný auto s pár nedotaženými věcmi, které se s ohledem na cenu dají tolerovat nebo dotáhnout. Jinak 100 tisíc je na obzoru, možná je najedu do konce roku ;)
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Hola, potřebuju radu. Onehdá se mi nějak podařilo vyzmizet vodu z chlazení. Dolil jsem jí a víc to neřešil. Asi po měsíci jsem jel nějakých 250km, poměrně svižně, a po nějakých 240, kdy jsem už jen dojížděl do Plzně celkem pozvolným tempem, jsem začal vařit, na což mě upozornila ŘJ a CE a pípání.
Zastavil jsem, zjistil, že nemám vodu, nechal chvíli chladit, blbec otevřel expanzku, takže voda si asi ještě povařila, páč ztratila tlak. Nakonec dolil vodu a s nerovnoměrným chodem motoru dojel domů. Motor je od té doby po nastartování tak nějak neklidný, ale voda neubývá - testováno na 20km jízdy a asi 20min na volnoběhu, kdy jsem pečlivě odvzdušnil celé chlazení a dolil docela dost vody.

Auto teď stálo dva týdny, přišel jsem, nastartoval jsem, ale stále svítí CE a motor "poskakuje". Studený motor teď kouří bíle, zdá se mi, že víc, než by měl, ale možná se mi to fakt jen zdá. Druhý díl výfuku je na výměnu.

Co teď? Nechce se mi s tím jezdit, abych něco neposral. Prosím motoráře o radu ...

No, tož já to asi prubnu ... s diagnostikou ... http://dx.com/s/ELM327
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

A CHE si mezi tím "vynuloval" a rozsvítila se znovu nebo to svítí od té doby?

Jelen

Příspěvek od Jelen »

Bílý kouř signalizuje spotřebu vody/fridexu, ten kouří celkem slušně a nemusí ubývat nijak moc znatelně. Zkus nastartovat, otevřít chladič a uvidíš, jestli se tam voda nějak šije, bublá, nebo tak, nebo jestli je hladina krásně klidná. Pokud klidná není, je to s největší pravděpodobností těsnění pod hlavu, v horším případě hlava a v nejhorším blok.
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Mě voda teda bublá a sice je to způsobeno čerpadlem, nevím jak je to u kaliny, ale netřeba z toho hnedka dělat unáhlený závěry, i když si taky myslím, že asi těsnění pod hlavou bude ko.

dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Ok, bublá, výrazně ubývá a přibývá aniž bych dolíval. U studeného motoru je hadice k chladiči prakticky prázdná.
Čili tak jako tak sundám hlavu ... a uvidím, jak vypadá těsnění.
To bude veselo ... každopádně to bude tak v lednu, do té doby nemám čas a službu bude mít tedy Laďka 2101 a městský stíhač Fiat Palio 1.2 16V, kterému jen vyměním termostat, páč furt chladí a netopí. A nechám mu vyměnit čep, páč odvrtávání nýtů není zrovna má oblíbená zábava, koupenej už je.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelu Kalina“