Repase diferenciálu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Borin

Repase diferenciálu

Příspěvek od Borin »

Nevíte někdo, kde ve Východních Čechách je někdo schopný dát do kupy hučící diff Fiat 125 ? Podle několika členů by měl být záměnný s laďáckým, jsem mi o ložiska, zubové vůle atp, ložicka bych si kdyžtak dodal SKF, pokud v diffu nejsou nějaké speciální. Díky
Marek

Re: Repase diferenciálu

Příspěvek od Marek »

Upřímně - má to smysl? Laďáckých difů se všude válí za korunu pytel. Navíc moje zkušenosti jsou takové, že firmy, které to v republice opravdu umějí, bys spočítal na prstech jedné ruky. A bude to drahé, hodně drahé.

Já, když jsem likvidoval zásoby dílů po Ladě, jsem převodovky dával zadarmo a diferáky po dvou až třech stovkách. Nakonec ani ty převodovky nikdo nechtěl a čtyři mi tam zůstaly - táta je rozebral a odvezl do šmelcu - dostal za ně skoro sedm set korun.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Kadjar *04/2019 - 1,33TCe 117kW automat (11/2025-)
Borin

Příspěvek od Borin »

Já nemám náladu na to přehazovat nějaký zajíce v pytli, abych zjistil, že bude zase hučet jak prase...mám to auto pro radost a investuju do něj nemalé peníze... koukal jsem někde na netu že novej diferák na ladu stojí cca 6500Kč, a nevím, jestli se kvalitou vyrovná původním, aby to nebylo jako většina nových dílů, že po 5000Km to zase začne hučet...

Našel jsem ten link : http://www.lada-dily.cz/produkty/detail ... 22126.html
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

To už se vyplatí samosvor, kterej je jen o trochu dražší. K tomu vyměnit ložiska a nechat to u někoho seřídit. Zkusil bych se zeptat někoho známějšího, kdo závodí s Ladou, u koho nechává seřizovat diferák. Teď ještě otázka, jestli ty diferáky jsou opravdu stejný. Podle mě jdou poloosy zasunout do obou diferáků, rozdíl je jen v délce (asi 1,5 cm rozdíl), takže zuby na kolech budou stejný. Zbývá zjistit, jestli hruška bude sedět do mostovky. Nemáš tam v okolí nikoho, kdo by ti půjčil diferák na zkoušku?

Ohledně toho seřízení kus kontaktovat třeba p. Vančíka, letos začal závodit s novou VFTS, třeba ti poradí nebo to možná umí i on sám.
http://www.bizbiz.cz/v2/firmy/36214/van ... port-s-r-o
Borin

Příspěvek od Borin »

Otázka, jestli samosvor je vhodný do provozu, nemám to na závody... a většinou co jsem viděl, tak aby auto nejelo rovně, tak se to muselo do zatáčky utrhnout a zatáčka pod plynem. nikoho s ladou po ruse nemám, aby se to vyzkoušelo :(
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

To byl určitě zavařenej diferák, ten nedokáže zatáčet a musí se jezdit zatáčky bokem. Ale samosvor se chová jako normální diferák, jen má vyšší svornost, tudíž nedovolí, aby se jedno kolo protáčelo a druhý stálo. Vždyť výkonný auta mají samosvory už v základu.
Odkud jsi?
mušketýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mušketýr »

Do poláka nejde dif z Lady.M.S:
Ne SMS, ne SZ.
Pouze volat!
602132238
Borin

Příspěvek od Borin »

Yellow : Kousek od Hradce Králové

Musketyr : Bylo mi tu řečeno, že ano... http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... od#p347608
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

cely dif nepasuje, pasuju len vnutornosti
21043, 21063, 2121, 21214, 2123....
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Borin píše:Já nemám náladu na to přehazovat nějaký zajíce v pytli, abych zjistil, že bude zase hučet jak prase...mám to auto pro radost a investuju do něj nemalé peníze... koukal jsem někde na netu že novej diferák na ladu stojí cca 6500Kč, a nevím, jestli se kvalitou vyrovná původním, aby to nebylo jako většina nových dílů, že po 5000Km to zase začne hučet...
Bohužel kvalita dílů, resp. i seřízení je již úplně někde jinde, než byla. Nový nezačne hučet po 5000Km, hučí hned. Mám s tím osobní zkušenost. Ve své době mi 3x měnili diferák v autorizovaném servisu a nakonec tam vrátili ten původní, nejméně hlučný.
Borin

Příspěvek od Borin »

Majo píše:cely dif nepasuje, pasuju len vnutornosti
Co přesně myslíš vnitřnostma ?
Majo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majo »

ja s tym osobnu skusenost nemam, viem len ze sa to tu veeeelmi davno riesilo a ze celok neprehodis. Ale ci pasuje cele vnutro, teda kos so satelitmi alebo len staly prevod, to uz bohuzial neviem...
21043, 21063, 2121, 21214, 2123....
Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4, Range Rover 4.4i, Audi Q7, 4.2FSI
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“