Bazmek
Moderátor: Moderátoři
Bazmek
Mám tu jeden zajímavý artefakt. Kdo pozná o co jde a k čemu je to dobré?
Originální obal:
a to už jsem Vám napověděl dost, ne?
Originální obal:
a to už jsem Vám napověděl dost, ne?
Honza
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslis fuelmax, tak ten tam mam taky. Kdysi jsem ho koupil v poblouzneni smyslu a ted ho preci nevyhodim, kdyz stal takovy prachy, i kdyz asi spotrebu nesnizuje. Ale kdo vi, tam, kde ostatnim spotreba stoupa (v rychlostech kolem 150-160), mne klesa . W.xcerno12 píše:Ja si vozim na palivove hadici jiny vynalez. Je to magnet, ktery se skripne na hadici a mel by tomu vireni take prispet. No, mam to tam spis jen z psychologickeho hlediska
Skusali sme volakedy vselico aj dvojvrtulu do karbecu aj neodymiove magnety (este dneska sa mi doma povaluje hrba rozobratych HDD) vysledok neviem posudit. Asi je to naozaj psychologicke.
BTW ruske vynalezy: co vravite na mečta super (alebo tak nejak) - vodicka do baterky, 30% viac energie, dlhsia zivotnost, blablabla...
Ak to rozpusta sulfidy tak by sa s tym dala zachranit starsia baterka (a relativne stupne kapacita - vrati sa "na povodne" hodnoty) a nova baterka by mala dlhsie vydrzat...
Mam taku masinku "homemade" trafo 24V z trafokontrolky jedna usmernovacia dioda 2W ziarovka ako poistka odpor a kontrolka dohromady. Princip - pulzne nabijanie, "otriasa" sulfid z clankov. Asi to funguje, raz som na to pripojil jednu strasne staru baterku a po tyzdni bol elektrolyt ako mlieko - mozno stacilo vyliat vyplachnut a dat novy ale to sme uz neskusali.
BTW ruske vynalezy: co vravite na mečta super (alebo tak nejak) - vodicka do baterky, 30% viac energie, dlhsia zivotnost, blablabla...
Ak to rozpusta sulfidy tak by sa s tym dala zachranit starsia baterka (a relativne stupne kapacita - vrati sa "na povodne" hodnoty) a nova baterka by mala dlhsie vydrzat...
Mam taku masinku "homemade" trafo 24V z trafokontrolky jedna usmernovacia dioda 2W ziarovka ako poistka odpor a kontrolka dohromady. Princip - pulzne nabijanie, "otriasa" sulfid z clankov. Asi to funguje, raz som na to pripojil jednu strasne staru baterku a po tyzdni bol elektrolyt ako mlieko - mozno stacilo vyliat vyplachnut a dat novy ale to sme uz neskusali.
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Ja som si niekedy pred sto rokmi tiez zacvicil s baterkou. Vtedy bol vykrik mody nejaky desulfator, clovek musel bateku nabit, vybit, vyliat, vyplachnut destilkou, nabit s destilkou, naliat desulfator, nabit, vybit, vyplachnut,naliat kyselinu, nabit,vybit,nabit a vyhodit. Baterke to sice nepomohlo, ale ja som mal bicepsy ako Rambo
Roman
Mečta je přípravek, kterým se dá odcházející baterce prodloužit život o cca 3 měsíce. Je to produkt "studené války". Bylo to původně vyvíjeno pro ponorky. U nás se vyráběl přípravek AmperPlus (je to v podstatě to samé jako Mečta)Pato píše:co vravite na mečta super (alebo tak nejak) - vodicka do baterky, 30% viac energie, dlhsia zivotnost, blablabla...