Dilema 2103 bo 2101??

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema 2103 bo 2101??

Příspěvek od radek mb »

Sid píše: Skúste sa odviezť niekedy v ozaj výkonnom aute, starom, novom, to je jedno a uvidíte, že prídete na to, o čom tu márne hovorím, že 1200vka a 1700vka je skoro to isté a tých pár kW rozdielu nieje nijako dramatických.
Srovnáváš tu jablka a hrušky. Pokud vím, původně jsme se bavili o rozdílu mezi motorem VAZ 1200 a 1700. A ten tam nepopiratelně je, jak jsem již psal, jezdil jsem se všemi motorizacemi žigulíků vyjma 1600. Kdyby byly motory 1200 tak dobré, proč by se tedy sověti namáhali se změnou a zvětšením objemu? Je jasné, když přesednu ze Subaru Imprezy, která má 220 k do žigula, tak ten rozdíl mezi výkony 1200 a 1500 není tak znatelný, ale o tom tu vůbec nebyla řeč. Takže trocha zdravého úsudku by neškodila.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

ja som tiež vyskúšal väčšinu dnešných aut omnoho výkonnejších a drahších ako je Lada, s lepšími jazdnými vlatnosťami a pod a čo teraz... taktiež som vyskúšal všetky motorizácie v Lade, snáď s výnimkou VAZ 21011 a čo teraz... čo sa výkonu a rozdielu týka rozhodne cítiť rozdiel vo výkone takej 1200vky ktorá ma 44 kw a 88 Nm krútiak, a motorom 1700 ktorý ma 62 kw a 120 alebo 130 Nm krútiak cítiť je. Samozrejme nie je to rozdiel ako keby si presadol trebárs 1200vky napríklad do leona 1.8T. Ak tam rozdiel v akcelerácii necítiš tak to je tvoj subjektívny pocit, resp. problém môže byť aj niekde inde nie len v pocitoch. JA som tam rozdiel cítil. síce nebol prevratný ale ak by som mal Ladu využívať ako auto na každý deň rozhodne by som nad 1700vku s karburátorom uvažoval pretože nie je jedno ci máš napr. 44,55, alebo 62 kw. a tiež som nepostrehol že tu niekto písal ako sa išiel posrať z výkonového rozdielu takej 1500vky a 1700vky. Myslím že viacerí z nás tu vyskúšali autá výkonom nad 200k a aj tak som nepostrehol aby sa niekto z niečoho posral...
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Sid

Příspěvek od Sid »

Žiadne hrušky s jablkami. Ale to, že rozdiel medzi motormi 1200 a 1700, prípadne 1200 a 1500 nieje bohvieako veľký. Ešte raz vám to zopakujem, keď to nedokážete pochopiť. Nevravím, že tam nieje žiaden rozdiel, ale že ten rozdiel je minimálny, zanedbateľný v porovnaním s niečím, čo je ozaj výkonné. To píšeš aj ty Mayo. Tak čo je potom zle???? . Pocitovo je to všetko na jedno kopyto, aspoň pre mňa. Neviem, možno pri toľkých rokoch prežitých s toľkými ladami to neviem tak prežívať. Prezraďte mi potom, skúsení páni, čo som mal pociťovať? Lepší ťah? Na plyn som stúpal približne rovnako, nemeral som to, presne neviem, zrýchlovalo to asi rovnako, pri jednotnom štýle jazdy.

YELLOW: Ak som minule prišľapol na tej hnilej modrej 2101ke pedál až na podlahu po zaradení jednotky a vytočil ju do aleluja, tak aj mňa oprelo do sedačky, ale to sa neráta. Moje porovnania sú z jazdy normálnym dedkovským štýlom jazdy po cestách v rámci predpisov. A na okresných cestách. Na diaľnici som bohužiaľ testoval len 1,7i a 1,7 karburátor. Karburátorová viedla, lepšie zrýchlenie ako pri vstrekovaní.

Mayo:A čo? A to,že vyskúšať raz, dva razy, sto rázi auto niekoho iného a vlastniť sám a prevádzkovať je úplne iné. A čo sa zdá byť pri skúšaní úžasné, to sa po nieakej dobe vlastnenia môže obrátiť na blbosť. Keby, keby .. To je to najlepšie, keby stryná mali istú vec boli by strýco. Keby teda máš 1200vku a dáš do nej motor 1700 a užívaš ju na bežné jazdenie... No záleží ako by si ju zostavil, no každopádne by si pocítil najmä rýchlejší úbytok phm z nádrže, lebo pri bežnom jazdení sa auto pohybuje často po meste, kde sa často spomaľuje, rozbieha sa , častejšie sa zastavuje kvôli tomu, že niekde potrebuješ niečo, potom znova naštatrtuješ a ideš, vačšina najazdených kilometrov po meste no takých 12-14 litrov ako nič. V meste máš tých 50, niekde 70, 90? Kde tam pocítiš nieaký malilinkatý výkon navyše? Pri rozbiehaní sa na križovatke? Neefektívne, nerozbehneš sa rýchlejšie ako s 1200vkou, alebo 1500vkou. A duplom, keď sú pred tebou iné autá, ktoré ťa zbrzdia.
Poznáme, mali sme a toto je trebárs aspekt, ktorý odvezením sa v aute niekoho iného nezistíš. Zistíš to až keď to nieakú dobu vlastníš. Inak nič v zlom. Ale ty si väčšinou len skúšal alebo počul, ale máš len jednu ladu, s ktorou chodíš len občas. Ja som ich prestriedal veľa, len teraz ich máme 6, a ešte sme mali nieaké predtým, ktoré sú už nebohé, mám na nich najazdené nieaké tie kilometre, či už po hore, alebo po ceste, dokonca aj po diaľnici. A nieaké tie skúsenosti s nimi, tak musím vedieť hádam lepšie ako sa ktorý model správa a aké sú medzi nimi rozdiely, než ty nie? Potom, keď budeš takmer všetky motorizácie aj doma vlastniť, nielen skúšať a odjazdíš s nimi nieaké kilometre ako s autom na bežné užitie v každom počasí, potom sa môžeš so mnou vadiť a vynášať nieaké závery.

Ešte na záver som zabudol spomenúť: Vy tu radíte mladému chlapcovi, aby prehodil motor 1,7 do auta, kde nemá byť. Čiže ho navádzate na nelegálnu úpravu a ešte tu padlo, že na stk nič nespoznajú, že to je jedno. Vlastne je to nelegálne a nemalo by sa to na fóre ani rozoberať..... Len technická poznámka. Raz sa tu niekto spýtal niekde, že kde zoženie kópiu nieakého drahého programu a bol z toho poprask... Či to už nefunguje???
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Side, ty musíš jít vždycky hlavou proti zdi. Patnáct lidí, nezávisle na sobě přijde s naprosto totožným názorem a stejnými poznatky a ty budeš pořád urputně obhajovat opak a tvrdit ostatním, že jsou blázni, ale že ty jsi letadlo :roll:
Kdybys aspoň jedinkrát uznal, že jsi plácnul nesmysl, nebo že to prostě nepoznáš, tak nikdo neřekne ani popel. A né pořád dál rozmazávat tvojí "podivnou" teorii. Její poslední pokračování už je opravdu úsměvné. :Hangman:
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Sid píše:Moje porovnania sú z jazdy normálnym dedkovským štýlom jazdy po cestách v rámci predpisov.
Tohle to vysvětluje. Pokud někdo není schopen poznat 50% nárůst výkonu, tak to asi bude tím, že jezdí pořád na čtvrt plynu dědkovským štýlom. Nevozíš na zadním okně plato vajec?
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Asi by to stalo za rozdeleni "tematu" :-) Ja nevim jak se to dela, zkuste to nekdo.
VAZ 2104 1.3 1989
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

to bude asi ten problém. ja Keď testujem akékoľvek auto, jazdím s nim tvrdo, tlačím ho čo dá aj nedá aby som videl ako to ide, Ladu tiež takže asi tu by som videl ten rozdiel že kým ty si skúšal auto pri kľudnej jazde, my sme tým Ladám a nie len Ladám ale aj iným autám. Tvoje skúsenosti ti nikto neberie, nebudem sa o tom s tebou vadiť, mal si viacej Lád ako ja to je bezpochyby a iste máš na nich aj viacej nabehané ale pri kľudnej jazde sa nedá dostatočne zistit ako to auto v skutočnosti ide a pokiaľ a pamätám, bavili sme sa o rozdieloch medzi motormi Lada a nie medzi Ladami a inymi autami lebo amozrejme... keď presadnem z BMW E90 320 D do Lady 1.7i tak tá Lada proste nepôjde, bude lenivá. My sme sa bavili o Lade 1.2, 1.5, 1.7 ale tvoj názor ti brať nechcem, ja mám však iný. aký názor má niekto ďalší ale toto si myslím.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Co tady všichni máte s tím, že je to líné a pomalé? Já na Ladu přesedl z mnohem výkonějších aut a nemůžu si to vynachválit. Jasně, není to žádnej závoďák, ale velmi příjemně mě překvapilo, jak se nechá motor snadno vytočit. Auto je živý a jezdí moc pěkně. Čekal jsem, že tak starej vergl bude jezdit mnohem hůř.
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Já to vzdávám....
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

mceza píše:Co tady všichni máte s tím, že je to líné a pomalé? Já na Ladu přesedl z mnohem výkonějších aut a nemůžu si to vynachválit. Jasně, není to žádnej závoďák, ale velmi příjemně mě překvapilo, jak se nechá motor snadno vytočit. Auto je živý a jezdí moc pěkně. Čekal jsem, že tak starej vergl bude jezdit mnohem hůř.
V pohodě, já když v 18 začal jezdit s 1200, tak mi to taky stačilo, ale během chvíle si na to zvykneš a pak prostě jednou začne hlodat červíček, proč nedostat z toho auta něco trochu víc? A kdybych tě svezl s mojí 2107, nebo kdokoliv jiný tady s upraveným autem, tak bys mluvil jinak :mrgreen:
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Jasně, že bych mluvil jinak. Pro žigula jsem si jel Superbem se 125 kW, takže rozdíl ve výkonu jsem opravdu poznal. Ale na to to auto nemám ;)

Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

To je něco jinýho, nejde jen o výkon motoru, ale taky o podvozek, jízdní vlastnosti, projev toho auta... Když se jednou svezeš upraveným autem, sériovka ti najednou úplně přestane stačit. Ale to už odbíhám od původní otázky :)
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Jenže já chci sériovku ;) Jo, mít těch žigulů plnou garáž, tak bych určitě nějakého upraveného chtěl, ale takhle mi stačí ten můj vergl :-)

Sid

Příspěvek od Sid »

Ja neviem, čo by som mal priznávať. A ako môžem plácnuť nezmysel, keď som to mal a jazdil na tom??? Ja nejdem hlavou proti stene, ale niečo som vyskúšal a mám z toho svoje pocity, proste som žiadnych 50 percent navyše nepociťoval. Nebolo to ako presadnúť do silnejšieho auta, trebárs BMW. Jedine to viac žralo. Ja to mám na bežnú prevádzku, prípadne na potechu.
Ešte raz opakujem svoj záver testovania dlhodobého charakteru:
Pri jazde rovnakým bežným kľudným štýlom jazdy, len pre potreby priblíženia sa, alebo odvozu materiálu, alebo kľudnom výlete som nespoznal žiadne zásadné rozdiely medzi výkonmi motorov 1200, 1500 a 1700.

Inakšie nejazdím, šľapem na to čo najmenej, dôvod habať tomu na krk nemám, nejazdím s tým žiadne závody. Kartón domácich vajec, alebo mäsa z moriek, kureniec a podobne vozievam zásadne v kufri, alebo v igelitke v autobuse. Ešte nieaké dotazy :?: :?: :?:

Jeden príklad za všetky: Keď som vždy išiel z Malej Lehôtky do Hradca hore jedným strmším kopcom, jak na 2102ke bez papierov, tak na 2103ke, na 21044 1,7i, 2106ke s motorom 1,7, 2106ke s motorom 1500 som musel podradiť do dvojky v tom istom mieste, lebo to proste nevládalo. Tak kde je tých slávnych 50 percent??? Zato zožrať to vedelo jak so vstrekovaním, tak s karburátorom. Pri 2102ke je to tak, že sa do nej naleje 20-30 litrov benzínu, jazdí sa cestami-necestami, teda skôr necestami, vozí sa žihľava, zmeska, kurence, morky..., ťahá to vinikajúco a z tej nádrže ubúda pomalinky.
Ja si pod pojmom vyšší výkon predstavujem že nemusím mať pol plynu, ale štvrť, že výdem hore na trojke a nemusím dať dvojku a to sa nekoná, všetko sa to správa stále rovnako.
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Side, bud s tim autem fakt necitis, nebo si to mel opravdu spatne funkcni.

Ja mam take sve testovaci kopce a moje zkusenost je treba takovato:

1.3 remen, na konci dediny, kde kopec zacina 3. kvalt, prvni komora, nekde v pulce kopce 80 - 85 km/h, prerazeni na 4. rychlost, stale prvni komora, rychlost uz temer neroste az do konce kopce.
1.7 na konci dediny, kde kopec zacina 4. kvalt, 1/3 - 1/2 plynu, v polovine kopce 90 - 95 km/h, prerazeni na 5. rychlost, 1/2 plynu, rychlost stale roste, na konci kopce 100 - 105 km/h.

a) 1.7 dosahla vyssi rychlosti
b) dosahla to pres vyrazne nizsi otacky motoru
c) 1.7 toto zvladne i s nakladem

pak mame treba dalnic:

1.3 remen, bezna rychlost na jednu komoru 120 km/h, na plny plyn tak 130 - 140 km/h po rovine, staci mensi kopec a jde to dolu. na testovacim kopci to je ze 140 na 110 - 115 km/h
1.7, bezna rychlost 140 km/h, maximalna tak 160 - 170 km/h, testovaci kopec se da vyjet s konstantni rychlosti

a) 1.7 jede rychleji s vykonovou rezervou, coz je velka vyhoda
b) s 1.7 se nemusim potit hruzou, jestli kdyz nekoho v kopci dojedu, jestli ho taky predjedu

a pak mame tu spotrebu:

trasa cca 300 km, bez dalnic, sviznejsi jizda, v cele 1.3, za ni 1.7.
1.7 dojela s o 0.7 litr lepsi spotrebou jak 1.3. 1.3 jela casto na plny plyn, 1.7 odpocate za ni.

pojizdecky po meste v zime, 1.3 do 9 litru, 1.7 klidne 11 litru.

na courani ta 1.7 neni. na delsi trasy nema problem, spotreba je lepsi jak u malych objemu.

Vic k tomu uz opravdu psat nebudu, nema to zadny smysl. Mnou spespsana fakta zde zna vetsina lidi, pokud to ma nekdo obracene, je na zamysleni, jestli nedela neco spatne.
VAZ 2104 1.3 1989
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“