Stěrače světel

Moderátor: Moderátoři

Hertzberger
Kontaktovat uživatele:

Stěrače světel

Příspěvek od Hertzberger »

Zdravím všechny. Mám dotaz ohledně stěračů světel, konkrétně motorku, který je honí. V životě jsem jej neviděl, a tak bych chtěl vědět jak je přibližně velký (rozměry), jaké jsou otáčky jeho hřídele (za převodovkou-tam, kde se už připojují ramínka stěračů). A poslední dotaz kolik to tak stojí a kde se to dá koupit, kdyby to mělo pro mě přijatelné parametry, tak bych koupil i starší. Stačí mi jen jeden, nechci to na svojeho Hercíka, ale na jeden stroj, který tvořím. Díky za všechny rady a poznatky. Martin (Hertzberger)
utia

Příspěvek od utia »

Ahoj, mam doma dva ze svy Samary, jestli chces muzu ti je dat nevim co mas za auto ty....
Hertzberger
Kontaktovat uživatele:

Dík už mám něco v jednání, uvidí se jestli to ten člověk najde. Jinak mám 21053, ale nechci to na auto, potřebuju jen ten motorek s tou převodovkou a z normálních stěračů je příliš velký.
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Nejsem si jistej jak je to dobre rozebiratelny... Me to nefungovalo,tak jsem je vyndal a je to takovej plastovej spalek a z neho trci hridelka.Vypada to neopravidetlne,tudis nerozebiratelne.Ale taky jsem to moc nezkoumal,vyndal a dlouhym obloukem plachtili do nejblizsiho kontejneru az za nimi kabely vlaly :lol: :lol: :lol: Co s tim vymyslis??? Nejaky ovladani neceho?
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Hertzberger
Kontaktovat uživatele:

No já to nepotřebuju ani tak rozebírat. Mně to stačí přesně tak jak jsi to popsal - špalek a z něho hřídelka. Potřebuju to na pohon takového hrabla. Jde jen o to ať to točí celkem pomalu (60ot/min je ideální). Když by to točilo víc, tak tomu trochu vezmu šťávu. Naštěstí nepotřebuju nějaký zázračný výkon, ale ten vzhledem k převodu jaký tam asi musí být stejně získám.
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Silu to mit bude toho bech se nebal,ale zase obraceku na suseni sena z toho neudelas.Kdyz tomu uderes stavu sice ho spomalis ale pri zatezi bude vic brat... Takze pokud to pojede z nejakyho trafa tak raci to promerit.
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Deli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deli »

Ondra 07 píše:Nejsem si jistej jak je to dobre rozebiratelny... Me to nefungovalo,tak jsem je vyndal a je to takovej plastovej spalek a z neho trci hridelka.Vypada to neopravidetlne,tudis nerozebiratelne.Ale taky jsem to moc nezkoumal,vyndal a dlouhym obloukem plachtili do nejblizsiho kontejneru az za nimi kabely vlaly
:shock: takhle se zbavovat dilu z auta ... co kdyz ten motorek byl v poradku a blbne ti elektrika?
Jinak rozebiratelny to je, v manualech je i popis oprav:
http://www.ladaklub.com/technika/es/mot_ster.pdf
Deli
Hertzberger
Kontaktovat uživatele:

A nevíte náhodou jaký má ten motorek příkon?
Luděk Ondrůch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Ondrůch »

Pozor, ta hřídelka co z toho motorku trčí ven se neotáčí dokola. Otočí se zhruba o 45° a potom se otočí o stejný úhel zpět.
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja bych jen poznamenal, ze sterace prednich svetel byla snad jedina vec, se kterou nebyly nikdy problemy :-). Ani na prvni 2104 ani na nynejsi.
VAZ 2104 1.3 1989
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Luděk Ondrůch píše:Pozor, ta hřídelka co z toho motorku trčí ven se neotáčí dokola. Otočí se zhruba o 45° a potom se otočí o stejný úhel zpět.
Nerikej... Schvalne kolika lidem se toci sterace dokola??? :lol: :lol: :lol:
Hertzberger
Kontaktovat uživatele:

Jo hoši tak to je problém. Ale jak jsem pochopil v technické sekci, kde je celý ten motorek rozebraný a potom složený, dá se to vyloučením toho mikrospínače změnit tak, aby se to točilo dokola. Doufám, že je to tak, protože jinak mě trefí.
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

JmJ píše:Ja bych jen poznamenal, ze sterace prednich svetel byla snad jedina vec, se kterou nebyly nikdy problemy :-). Ani na prvni 2104 ani na nynejsi.
dnes som precital uz asi 90 tem a snad v kazdej druhej k niecomu pises ze nikdy s nicim neboli problemy ani na starom aute ani na novom...sakra mas ty vobec nejaky problem??? :mrgreen:
Ondra 07 píše:
Luděk Ondrůch píše:Pozor, ta hřídelka co z toho motorku trčí ven se neotáčí dokola. Otočí se zhruba o 45° a potom se otočí o stejný úhel zpět.
Nerikej... Schvalne kolika lidem se toci sterace dokola??? :lol: :lol: :lol:
si magor, motorcek hlavnych stieracov sa toci furt dokola, preklapa to az ten mechanizmus, tak ludek chcel poukazat na to ze tu je to vyriesene priamo v motorceku...
Naposledy upravil(a) Myso dne stř úno 08, 2006 10:28, celkem upraveno 1 x.
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Myso píše:si magor, motorcek hlavnych stieracov sa toci furt dokola, preklapa to az ten mechanizmus, tak ludek chcel poukazat na to ze tu je to vyriesene priamo v motorceku...
Jsi prvni kdo tu moji poznamku nepochopil, mysliz ze jsem nikdy nepredelaval zadnej sterac? Tady byla rec o vystupni hridelce (navic steracu svetel) a moje poznamka byla myslena ze srandy.Navic uz je to vyreseno takze netreba se v tom dal pitvat.
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

My sme to nemali ani na novej lade nejaky curak to stihol ukradnut este cestou z ruska
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“