KOUPĚ NIVY -- dotazy
Moderátor: Moderátoři
Re: KOUPĚ NIVY -- dotazy
Zdar, ja jsem koupi Nivy nakonec uplne odpiskal, nicmene pred tydnem jsem videl Nivu v Tatrach na Popradskem plese a nejak me to zas chytlo , jenze pak jsem si zas predstavil jak pod tym kazdy mesic lezim a furd to davam do kupy a na to ja asi nervy nemam a hlavne cas. Ale je to fakt pekne auto:)
--
Lada Niva Travel 1.7i
Lada Niva Travel 1.7i
je to naozaj take hrozne? s tym opravovanim?
Hrozne to asi zas tak nebude, prirovnal bych to asi tak jako se kdysi spravovali S120, Ziguly atd. Je to jen o moznostech (garaz, dilna) a casu, ktery tomu musis venovat. Doba hodne pokrocila i co se tyce opravy aut. U Nivy se trochu zastavil cas, dnes sou lidi hrozne rozezrani. Ten kdo Nivu ma, zrejme vi proc. Do hor a tezkych terenu, pro ne. Ale do mesta, prilozitostny teren nebo jen pro to, ze se cloveku libi (to mluvim o sobe) to je hooodne na zvazeni. Ale treba se mylim, v praci (ostrava - privoz) casto potkavam v ulici jednu hezky udrzovanou Nivu, uz jsem si rikal, ze se pokusim "odchytit" majitele a pobavit se, co usili ho to stoji, jake ma moznosti atd. atd. Porad mi to neda spat.
Nicmene jsem to taky probiral s mym mechanikem, co mi opravuje auto, a ten mi doporucil radeji neco jako Suzuki Samuraj nez Nivu. Je to fakt na zvazeni.
Nicmene jsem to taky probiral s mym mechanikem, co mi opravuje auto, a ten mi doporucil radeji neco jako Suzuki Samuraj nez Nivu. Je to fakt na zvazeni.
--
Lada Niva Travel 1.7i
Lada Niva Travel 1.7i
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
Práveže u nivy by som sa starších ročníkov vôbec nebál. Avšak nájsť staršiu v zachovalom stave je taký malý zázrak.
Ak to berieš len ako premiestňovado z bodu A do bodu B s minimálnou nutnou údržbou, tak potom fakt radšej rozmýšľaj napríklad o Suzuki. Nivu treba brať aj ako hobby. Môže sa stať že kúpiš - a do roka vymeníš v dieloch pol auta, ale tak isto sa môže stať že budeš len jazdiť, jazdiť, jazdiť....
Ak to berieš len ako premiestňovado z bodu A do bodu B s minimálnou nutnou údržbou, tak potom fakt radšej rozmýšľaj napríklad o Suzuki. Nivu treba brať aj ako hobby. Môže sa stať že kúpiš - a do roka vymeníš v dieloch pol auta, ale tak isto sa môže stať že budeš len jazdiť, jazdiť, jazdiť....
Ja to ako hobby berem. Chcel by som sa to naucit spravovat co v najvacsej miere sam- len problem je, ze sa to "musim naucit".
Z tohto hladiska by asi napr. starsia 1.6 bola lepsia- nie je tam tak vela elektroniky...
Pocitam s tym, ze sa o to bude treba starat viac ako napr o WV passat , ale nie je to zas tak hrozne, ze by som sa mal bat prejist 300km v kuse?
Z tohto hladiska by asi napr. starsia 1.6 bola lepsia- nie je tam tak vela elektroniky...
Pocitam s tym, ze sa o to bude treba starat viac ako napr o WV passat , ale nie je to zas tak hrozne, ze by som sa mal bat prejist 300km v kuse?
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
Pri každom aute záleží v akom je stave, po 300km sa ti môže rozsypať aj S-kový mercedes rovnako ako Niva. Ja chodím s Nivou občas do Trnavy, a bývam 30km od Ukrajiny, tak si spočítaj kilometre
Jasné že sú aj poholdnejšie auta na také cesty, no ale sú aj horšie závislosti ako toto
Jasné že sú aj poholdnejšie auta na také cesty, no ale sú aj horšie závislosti ako toto
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím kolego.dako píše:Zdar, ja jsem koupi Nivy nakonec uplne odpiskal, nicmene pred tydnem jsem videl Nivu v Tatrach na Popradskem plese a nejak me to zas chytlo , jenze pak jsem si zas predstavil jak pod tym kazdy mesic lezim a furd to davam do kupy a na to ja asi nervy nemam a hlavne cas. Ale je to fakt pekne auto:)
Toto je obecne asi taký príspevok ako keby som ja začal "mudrovať" o Hummeri H2 , jeho údržbe a pravádzke, pričom som v tom nikdy ani nesedel. Niva je (obecne vzato) P R E S N E !!!!!!!!! tak spoľahlivá ako si ju pripravíš. Ja som z ňou posledne obišiel krížom krážom celé Rumunsko cca 3000 km a sme doma uz cca 3 msiac (čiže + 1500 km navyše) a zatiaľ nemám pocit že by som jej okrem povysávania po Romanii venoval nejakú zvýšenú pozornosť (o údržbe ani nehovorí) a stále LEN jazdím, jazdím, jazdím a jazdím.
Lada Niva 1.6 LPG - teraz pevne verím, že sa o ňu vzorne stará už nový majiteľ
Dacia Duster 4x4 vo výhľade
- Paťo Zvolen
- Kontaktovat uživatele:
Presne ako Michal píše - "domrviť" sa ti môže aj Toyota alebo Ferrari. Samorejme čo sa konfortu týka, ja sa už teraz podvedome 9 mesiacov pred odchodom "desím" cesty do Albánska aj keď pokiaľ sa ide do 90km/hod (mimochodom celým Rumunskom sme mali šancu sa takouto rýchlosťou pohybovať asi na 80 km medzi Sibiu a Sebešom) tak sa to vcelku dá .... ale to je skôr v rovine teoretickej pohybovať sa takto svižne. Ale na ruhej strane - V Ž D Y !!!! sa aj s komfortom dá niečo robiť. Ja mám vodičou sedačku z Ignisa a spolujazcovu z 1603 ???Michael 4x4 píše:Pri každom aute záleží v akom je stave, po 300km sa ti môže rozsypať aj S-kový mercedes rovnako ako Niva. Ja chodím s Nivou občas do Trnavy, a bývam 30km od Ukrajiny, tak si spočítaj kilometre
Lada Niva 1.6 LPG - teraz pevne verím, že sa o ňu vzorne stará už nový majiteľ
Zdravim!
Chcel by som vas poprosit o radu: Od ktoreho roku sa do nivy davalo 4-bodove vstrekovanie? Resp. ako zistim, ci je na aute 1 alebo 4 bodove?
A je tu niekto s 1 bodovym? Ake su vase skusenosti s nim?
Vdaka!
Chcel by som vas poprosit o radu: Od ktoreho roku sa do nivy davalo 4-bodove vstrekovanie? Resp. ako zistim, ci je na aute 1 alebo 4 bodove?
A je tu niekto s 1 bodovym? Ake su vase skusenosti s nim?
Vdaka!
mám s nivou najeto 15tis za rok a půl, jednobod, najeto 150tis
Teče topení ,(kamoš má peugeota a teče mu taky) , koroze jednoho blatníku (v práci máme vitary a jsou hnilé celé) teče vodní pumpa ale i na jiných autech se to stává
V zimě dojedu do práce včas na 4,30h, někteří nedojedou protože není prohrnuto, v lese si dojedu kam potřebuji ,někteří nemůžou protože orvou spodek na svém osobáku
Niva je Niva, nějaké pohodlí jak v mercedesu nečekej ale jinak supr
Teče topení ,(kamoš má peugeota a teče mu taky) , koroze jednoho blatníku (v práci máme vitary a jsou hnilé celé) teče vodní pumpa ale i na jiných autech se to stává
V zimě dojedu do práce včas na 4,30h, někteří nedojedou protože není prohrnuto, v lese si dojedu kam potřebuji ,někteří nemůžou protože orvou spodek na svém osobáku
Niva je Niva, nějaké pohodlí jak v mercedesu nečekej ale jinak supr
1-bodove vstrekovanie ma vzduchovy filter okruhly, skoro rovnaky ako karburator, 4-bodove ma hranaty filter a má slimákovito zatočené sanie (neznalý človek by povedal že to je turbo ) A 1-bod od karburatora snáď rozoznáš - karburátorové motory majú rozdelovač, vstrekovacie nie
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Ake su vase skusenosti s 1.7 SDi (jednovstrek) s upravou na LPG? Su tieto motory z vasej skusenosti prevazne kazove (vyzaduju zvysenu-oproti inym nivam-servisovu starostlivost)?
Prosim tych, co ich maju, ako su s nimi spokojny...ci by ich kupili znova, alebo uz nie...dakujem...
Prosim tych, co ich maju, ako su s nimi spokojny...ci by ich kupili znova, alebo uz nie...dakujem...
Jde o 1.7 SPi (Single Point Injection). Analogicky je jasné co znamená MPi.fremen píše:Ake su vase skusenosti s 1.7 SDi (jednovstrek) s upravou na LPG? Su tieto motory z vasej skusenosti prevazne kazove (vyzaduju zvysenu-oproti inym nivam-servisovu starostlivost)?
Ty 1.7 SPi mají motor uplně to samé mechanicky co 1.7 MPi, ale né nadarmo zněl jeden článek:
"Lada Niva, první elektronika jej dala po krku". (co do spolehlivosti myšleno)
Z toho plyne jedno:
= Prostě elektronika vstřikování u 1.7 SPi (od General Motors-GM) nepatřila k nejspolehlivějším. Přesto když funguje tak šlape skvěle. Vlhkost a zima delají bordel - přechodový odpory. Popř klekne nějaké to čidlo a musíš hledat závadu. A tyto závady se vyskytují prý častěji než u 1.7MPi (Bosch). Jinak je to pohoda.
Co do spolehlivosti a lehké opravitelnosti u Niv doteď na klasický karbec nemá nic. Ale motory 1.6 karb. papkaj.
Lada 2102 Universál 1.198ccm - červená 418.958 km.(r1972)
Fiat BRAVO Formula 1.368ccm 104.1HP - červená 24.518 km (r2011-od novoty)
"LADA NIVA... v terénu je doma, jako SUV na silnici."
Fiat BRAVO Formula 1.368ccm 104.1HP - červená 24.518 km (r2011-od novoty)
"LADA NIVA... v terénu je doma, jako SUV na silnici."
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
dovolim si nesuhlasit, dlhe roky som jazdil zo zigulkarburatorom a boli nutne jeho korekcie, sem tam zmeit zmes lebo je vlhko sem tam lebo je tak a tak, a potom som presiel na elektorniku, a divim sa ked mam porovnat K qa icko tak ten karbec je takovy zivsi a ked si to clovek fakt vie nastavit a chce sa s tym srat je lepsie ale do provozneho auta ktore jazdi furt je to nezmysel, jazdim zo spi uz 3 roky a par problemov bolo ale vzdy som dojel vyblikal chybu vymenil cidlo alebo dodelal neku zem a jazdilo to.
ten motor 1,7 je hodne povedeny a co sa tyka mechaniky neni mu co vytknut, co sa SPi tyka je tento system velice velice velice jedoduchy samotny system dokaze fungovat viac menej s 3 cidlami v minime, opravitelnost je dobra, cidla su dobre pristupne, je ich hodne teda su celkom levne, nebal by som sa toho. a keby to bolo jo rozhasene kup celu spi elektiku a a vymenis je to otazka 2 hodin pre priemerne zrucneho cloveka z jednou rukou za chrbatom
ten motor 1,7 je hodne povedeny a co sa tyka mechaniky neni mu co vytknut, co sa SPi tyka je tento system velice velice velice jedoduchy samotny system dokaze fungovat viac menej s 3 cidlami v minime, opravitelnost je dobra, cidla su dobre pristupne, je ich hodne teda su celkom levne, nebal by som sa toho. a keby to bolo jo rozhasene kup celu spi elektiku a a vymenis je to otazka 2 hodin pre priemerne zrucneho cloveka z jednou rukou za chrbatom
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки