Filterbox

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kartar

Filterbox

Příspěvek od kartar »

Ahoj odborníci. Teprve nedávno jsem se stal majitelem lady a teprve pronikám do problematiky věci tak se omlouvám za banální otázku. Dnes jsem při výměně vzduchového filtru objevil ve filterboxu dvě kulaté díry vedoucí přimo pod filterbox do motorového prostoru. Takže vzduch vlastně neprochází vložkou filtru, a nechce se mi věřit, že to tak má být. V žadné literatuře jsem tyto dva otvory nenalezl tak nějak netuším, zda tam mají vůbec být. Chtěl jsem se tedy zeptat jestli tam nechybí nějaká nádobka nebo něco podobného. V autě bylo kdysi lpg, ale ty díry nevypadají dodělávaně. Na fotce jsem tento problém označil červeně.
Za každou odpověď budu vděčný.
Přílohy
Foto
Foto
Lada 1500s (1978)
Nemo

Re: Filterbox

Příspěvek od Nemo »

Bylo tam LPG, tudy se běžně zavádějí hadice plynu do "brejlí" . Je to udělané pěkně, jen škoda, že se to ten, kdo to demontoval, neobtěžoval zaslepit.
Takže vhodné záslepky, nebo vyměnit filtrbox s někým, kdo se právě chystá na montáž LPG.

p.s. po zaslepení se pravděpodobně změní podtlakové poměry uvnitř filtrboxu, a bude potřeba seřídit karburátor.A nebo taky ne...
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Je to jak píše kapitán Nemo. V každém případě je nutné otvory těsně zaslepit, nebo ještě líp - vyměnit filtrbox. Je jich všude dost. Takhle je tam filtr vlastně úplně k ničemu a do motoru jde špinavý vzduch. Zejména křemičitý prach v něm obsažený udělá na stěnách válců divy. Takže neotálet a měnit!
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Marek

Příspěvek od Marek »

Naprostý souhlas.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
kartar

Příspěvek od kartar »

Děkuju za odpovědi. Otvírá se mi kudla v kapse, když si představím co si ten motor prodělal. Není to poprvé, co jsem zažil, že se auto ze servisu vrátilo s takovou 'vychytávkou'. Zatím ty díry zašpuntuju jako provizorní řešení. Kdyby náhodu někdo z okolí Litoměřic měl jeden Filterbox bez děr navíc, bylo by to vítáno :)
Lada 1500s (1978)
Dusan

Příspěvek od Dusan »

Pozeram ze ti chyba aj plech co ma byt na tom gumovom tesneni.... Ale to je detail.
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Ahoj, doporučuju si projít nějakou příručku pro montáž LPG na ladu a uvidíš, kde všude máš nadělané různé díry a úpravy.
Myslím že HL propan na svém webu má dokumentace dostatek.

Nevím, jak máš auto dlouho a jak předtím jezdilo, nevím co jsi se už dozvěděl, tak se nechci opakovat, ale obecně si dej pozor na membránu v palivové pumpě a na membránu akcelerační pumpičky. Na té tvé fotce je jakoby v pravém spodním rohu karburátoru, kdyby šlo vidět skrz filtrbox. Ta nová hadice, ať je od Gufera nebo Semperitu si taky zaslouží pozornost, mně nová nádherně popraskala durchum durch, někde na foru to taky je... No a ještě bych kouknul nad pedály, jestli netečou hlavní válce brzd a spojky, jestli není v nádobkách stoletá kapalina a doufal, že nebudou váznout přední pístky.

Hodně štěstí.

Teda ještě jednu věc: Když vidím jak máš póly baterie, a že do toho asi budeš vrtat, tak bych uvažoval nad nasazením rozstřižené duše z kola na hranu plechu u baterky, aby se ti při něvhodné manipulaci nespustil nějaký hovňostroj - nebylo by to pěkné. Ten plech je celý takový ne moc šikovný, je stavěný na ruskou baterku z roku raz dva a ty dnešní tam víceméně nedrží... Kdybych nebyl ladař, řekl bych něco o nůžkách na plech, ale mlčím a dělám že jsem ani nic nenaznačil :mrgreen:
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“