nazdar pánové. Mám na vás prosbu.
Brácha má rozpadený silentbloky na zadních ramenech- velká vůle a náprava plave, říkal, že samostatně to vyměnit nejde - nemám tuto informaci vyvrácenou ani potvrzenou. Takže se chci zeptat, jestli to už někdo řešil a jak. Nějaké nápady nebo rady? popřípadě, kde se dají ty ramena sehnat? Přece jenom těch prodejen ubylo. Brno a okolí, není podmínkou.
dík Jumbo
zadní ramena
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Re: zadní ramena
Gumy jsem viděl prodávat jako náhradní díl, takže to měnit zjevně lze. Výměna asi nebude zrovna snadná a bude vyžadovat minimálně hodně trpělivosti, svěrák a nějaký lubrikant (kdysi jsem v bedně viděl jak za tímto účelem použili saponát). Tuším, že pár jedinců (nevzpomínám si již kdo) tu již origo gumy měnilo za jakési machrovské polyuretanové, zkus pohledat a přeptat se jich na postup výměny.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Při výměně normálně máznout vazelínou a nalisovat.
Tak tak, a nemusí být ani lis, jde to udělat ve svěráku. Stačí cca 5cm trubky vhodného průměru a nějaký větší ořech od goly a nastříkat konkorem.
Spíš bude kumšt ty nové gumy koupit kvalitní. Co jsem kupoval celé ramena (kosti) i holé gumy, všecko bylo už zteřelé. Teď mám ten polyuretan a snad to už přežije zbytek karoserie.
Spíš bude kumšt ty nové gumy koupit kvalitní. Co jsem kupoval celé ramena (kosti) i holé gumy, všecko bylo už zteřelé. Teď mám ten polyuretan a snad to už přežije zbytek karoserie.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105