Tomáš - VAZ 21044i "Vážka" a další povozy
Moderátor: Moderátoři
Re: Tomáš - VAZ 21044i "Vážka"
Ááááá, znak ! Já to hledal jako nápis, štítek. To je vpytli
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
To je hrůza, žihadla se na mě domluvily !!
Vážka se rozhodla, že se jí na silnici nechce a že je jí doma dobře a v pátek večer, doslova v cílové rovince přípravy na plánovanou pondělní STK, jí protekl chladič. Už dlouho se dole rosil a teď když auto dva měsíce stálo, tak to vzdal úplně a začal téct i kolem vypouštěcího šroubu, který se po pokusu o dotáhnutí ulomil zcela
Bílé žihadlo prozměnu přestalo startovat, přímo před Kauflandem Bohužel jsem u toho nebyl, jen přítelkyně se segrou, a volali mi až už byla baterka v pánu a startér ani necvakl. Naštěstí dvou křehkých slečen tlačících žigula si všiml kolemjdoucí a se slovy "tam odkud pochadzim takych aut vyrabělo, eto dobre auta!" se celé procedůry oživování ujal, slečny instruoval a autí jim roztlačil Po nostalgickém vzpomínání následovala samozřejmě otázka, zda není vůz na prodej. Takže na revanž za pomoc máme na pána číslo, kdyby se někdo v okolí Přerova/Olomouce chtěl zbavit zachovalého hranatého žigulíka a nemohl ho udat, piště do SZ, předám kontakt
Vážka se rozhodla, že se jí na silnici nechce a že je jí doma dobře a v pátek večer, doslova v cílové rovince přípravy na plánovanou pondělní STK, jí protekl chladič. Už dlouho se dole rosil a teď když auto dva měsíce stálo, tak to vzdal úplně a začal téct i kolem vypouštěcího šroubu, který se po pokusu o dotáhnutí ulomil zcela
Bílé žihadlo prozměnu přestalo startovat, přímo před Kauflandem Bohužel jsem u toho nebyl, jen přítelkyně se segrou, a volali mi až už byla baterka v pánu a startér ani necvakl. Naštěstí dvou křehkých slečen tlačících žigula si všiml kolemjdoucí a se slovy "tam odkud pochadzim takych aut vyrabělo, eto dobre auta!" se celé procedůry oživování ujal, slečny instruoval a autí jim roztlačil Po nostalgickém vzpomínání následovala samozřejmě otázka, zda není vůz na prodej. Takže na revanž za pomoc máme na pána číslo, kdyby se někdo v okolí Přerova/Olomouce chtěl zbavit zachovalého hranatého žigulíka a nemohl ho udat, piště do SZ, předám kontakt
chladic koupis v otrokovocich hlinkovy, jen pozor na dotahovni uchycovacich sroubu, bo uchyty jsou z plastu. inac u me asi rok a pul chladi normalne. je pravda, ze ted uz s nim zas tak moc nejezdim .
nebo zkus drobka, on bude mit mozna druhy klasicky ze stareho auta.
nebo zkus drobka, on bude mit mozna druhy klasicky ze stareho auta.
VAZ 2104 1.3 1989
Jojo, chladič z Otrok asi před dvěma hoďkama dorazil, krááásnýýý hliníkový Mastersport v polystyrénu, voňavka Tak su zvědav, na jakou další závadu přijdu až to vyměním Pro jistotu mám připravené všecky hadice a termostat ... teoreticky by mě nemělo nic překvapit.
Minimálne ta prekvapí to, ze sa nic ine neposere
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
dvk píše:Jojo, chladič z Otrok asi před dvěma hoďkama dorazil, krááásnýýý hliníkový Mastersport v polystyrénu, voňavka Tak su zvědav, na jakou další závadu přijdu až to vyměním Pro jistotu mám připravené všecky hadice a termostat ... teoreticky by mě nemělo nic překvapit.
melo! dulezita vec! jsou k tomu jine hadice! horni hadice je delsi na sve "dlouhe casti" a dolni hadice ma jiny tvar. kurna, to sem zapomel. ten vrch lidi nadstavuji trubkou a ten spodek se snad dal v otrkovicich koupit. nebo to cory dokaze sehnat cele spravne .
VAZ 2104 1.3 1989
No tak vrch už nadstavený trubkou mám teď a chladič takhle po paměti vypadá naprosto totožně, takže je dost velká pravděpodobnost že mám už v autě ten samý ... no večer budu chytřejší. Ale vzhledem k tomu jak se mi už od pátku vkuse "daří", tak bych se nedivil vůbec ničemu
ja si sice nepamatuju, jaky si tam mel chladic, kdyz to bylo na prodej, ale ... podle teto fotky mas hlinikac http://forum.ladaklub.com/download/file ... &mode=viewdvk píše:No tak vrch už nadstavený trubkou mám teď a chladič takhle po paměti vypadá naprosto totožně, takže je dost velká pravděpodobnost že mám už v autě ten samý ... no večer budu chytřejší. Ale vzhledem k tomu jak se mi už od pátku vkuse "daří", tak bych se nedivil vůbec ničemu
kde ti tekl? kolem vypustneho ventilu? ja bych rekl, ze ten je plastovy v kovovem zavitu vsazenem v plastu. to bych rad vedel, co na tom dalo kozu
VAZ 2104 1.3 1989
Jojo, ta fotka sedí, to je on, a je podle oka přesně stejný jako ten co mi teď došel. Nejdřív začal rosit v místě pod ventilem, kolem té spodní plechové lišty která to drží a na které to sedí. To by ještě šlo, to bylo pár kapek které vždycky za jízdy stačily uschnout a kapalina nějak výrazně neubývala. Akorát teď když jsem auto po dvou měsících nastartoval, tak po zahřátí začlo téct kolem ventilu. Hmm, tak ho dotáhnu že ... to sem neměl dělat, ventil se ulomil a půlka závitu zůstala v chladiči Je to plastový ventil v plastovém závitu M10, takže i když jsem zbytek ventilu vytočil a chtěl tam dát šroub, nedrželo to, ani na teflonové pásce. Závit je prostě stržený. Tak to už nemělo cenu látat, s mojím štěstím by to zase začlo kapat zrovna technikovi na hlavu v jámě
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
No bodejť když jsi ji doma pod střechou celý 4 měsíce opečovával, rozmazloval, natíral vonnými olejíčky, nožky ( co to kecám - kola) jí držel ve vzduchu, nové prádélko zakoupil a oblékl ... tak co se divíš? .dvk píše:Vážka se rozhodla, že se jí na silnici nechce a že je jí doma dobře ...
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Něco na tom asi bude, jak je člověk moc rozmazluje, tak pak neví roupama coby
dvk píše:Něco na tom asi bude, jak je člověk moc rozmazluje, tak pak neví roupama coby
jo jo, na zensky musi byt prisnost. cim vic je drtis, tim vic se te drzi
VAZ 2104 1.3 1989
Máme TK na dva roky, dalo by se říct bez ztráty kytičky Asi odchází lambda, klube se nám pravá věž a hadice spojky už není nejmladší, jinak OK Shodou okolností jsme se na stk potkali se zdejším kolegou s krásnou 2103, kterého tímto ještě jednou zdravím
Ještě nějaké fotky z výměny chladiče. Nedalo mi to a musel jsem ten starý kuchnout, co je vevnitř.
Dnes proběhla na parkovišti před Bosch Service v Přerově diagnostika OZONu a instruktáž jeho funkce Velké díky JmJ ! Nalezena protržená membrána volnoběžného ventilu a zřejmě zadrhávající pístek přívěry sytiče. Po opětovné sborce motor sice naskočil a JmJ spokojeně odjel, ale zapomněli jsme zapojit jednu hadici podtlaku a na světlech jsem to tím pádem musel tůrovat jak pincka, bo to nedrželo volnoběh
Ovšem velmi mě oslovila JmJova Lada 21113. Hlavně ten vnitřní prostor + kufr, to je paráda.
Ovšem velmi mě oslovila JmJova Lada 21113. Hlavně ten vnitřní prostor + kufr, to je paráda.
Aj, hadicu sme zapomenuli. Od ekonomizeru?
Ja spechal domu na obed, takze sem si to dal z prerova od mostu do km do kanclu za 18 minut. Na dalnici se me chvili drzela do 180 km/h nejaka audina, ale pak se vzdal. Asi telefonoval .
Ja spechal domu na obed, takze sem si to dal z prerova od mostu do km do kanclu za 18 minut. Na dalnici se me chvili drzela do 180 km/h nejaka audina, ale pak se vzdal. Asi telefonoval .
VAZ 2104 1.3 1989