Koko Loko: Víš, že pro mě jsou "blbé výkony" všechno, co před číslem vlaku nemá R, Ex, EC, IC, EN.
Tak na poslední rychlík do Brodu? Aspoň něco.
Vodis: Sjíždění z odboček je určitě fajn, ale musí mít taky fíra vychytané, aby mu to stačilo zkrokovat, když se blíží stahovačka, nebo vypínačka. To chce holt kus kumštu.
Já už jako správný simulátorový jezdec

mám všechny stahovačky a vypínačky na tratích které jezdím, vychytané, takže by mě až na výjimky snad nepřekvapily ani naostro. Nejlepší jsou ty, kde musím předtím citelně podbrzdit, aby se mi při staženém koštěti ten vlak moc nerozběhl, když nemůžu používat EDB. Brzdit vzduchem se mi tam moc nechce-kompresory.
Sranda je v Kutné Hoře při vedení R 374 Pannonia, celý vlak tam křížem přejíždí celý ranžír na kolej u nádražní budovy a kdybych měl uvažovat to, že jsou tam na křížení všude Kindervejce (v reálu netuším jestli jo), tak musím stáhnout už někde za vjezdem, podbrzdit na 30, jenom lehce škrábnout vzduchem, vlak potom nechat rozběhnout na cca 35, to už stačí. Projet styk, přepnout soustavu a ještě se trefit k nástupišti. Je to tam dost na fest a už se mi stalo, že jsem to podškrábl, souprava se nedofoukala a mašinou jsem byl zrovna na sekci, takže šmitec.
Simulátor to neřeší, ale v reálu by na mě musela najet nějaká Bangle a stáhnout mě pod šťávu.
Je to sranda, ale reálná fířina je samozřejmě úplně o něčem jiném. Snad se mi to někdy podaří.