World of tanks

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Marek
Příspěvky: 5315
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: World of tanks

Příspěvek od Marek »

Dusan:

Především je potřeba si uvědomit, s jakým typem tanku hraješ a proti jakému typu útočíš. Jsou lehké tanky (AMX12t, A-20, T-50, Pz38n), tanky střední (T-28, T-34, AMX13/90, VK3600H, M4) a tanky těžké (řada KV, IS, Tiger a podobně). Potom jsou TD (tank destroyers), tedy stíhače - někdy se jim říká samohybná děla (např. řada SU). Každý typ tanku se chová zcela jinak a je určen pro jiný druh boje.
Je jasné, že lehké tanky jsou rychlé a snadno manévrovatelné - takový tank A-20 je nesmírně rychlý, stejně T-50-2. Dokonce je tak rychlý, že dělostřelectvo jej není schopné zaměřit a zničit jej umí pouze zcela náhodně. Samozřejmé ale je, že pokud se lehký tank setká v boji s tankem těžkým, moc šancí nemá. Porovnal bych to asi jako čelní srážka Trabantu s DAFem. Ačkoli mnohdy spíš než typ a level tanku rozhoduje taktika a zkušenosti. Mnohokrát malý tank typu T-50 rozmlátí i několik větších tanků, a to zpravidla proto, že je velmi rychlý a má velkou kadenci.
Lehké tanky se používají jako tzv. skauti. Jejich primárním úkolem je detekovat pozice nepřátelských strojů, nikoli je rozbíjet. Za detekování nepřítele má lehký tank mnohem víc zkušeností a kreditů, než za jejich poškození či zničení. Že skaut brzy zajde je logické a počítá se s tím. Ačkoli šikovný skaut umí silně deptat soupeře a přesto přežije celou bitvu - třeba tím, že fofrem proletí pozice a tím jejich tanky rozsvítí na mapě, poté rychle zmizí a skryje se za pozice svých těžkých tanků. Po minutě vyráží znovu. A takto to dělá pořád dokola - rozsvěcuje stroje soupeře a ty jsou potom velmi snadným cílem dělostřelectva.

Střední tanky a těžké tanky mají samozřejmě již vyšší HP (hit points) a pochopitelně i větší destrukční sílu. Střední tank nebývá tak rychlý jako skaut, umí však taky slušně pelášit a narozdíl od skauta má lepší dělo a patrony.
Těžké tanky rozbíjejí vše, co jim přijde do cesty, jsou ale pomalé a tudíž snadné terče pro soupeřova děla.

Musíš vždy mít na paměti, s jakým typem stroje jedeš. Podívej se do technologického stromu, jak Ti radí Laďuša, kde zjistíš, že je v něm pět paralelních větví - lehké tanky, střední tanky, těžké tanky, stíhače a dělostřelectvo. Vyber si sám, kterou větví se vydáš. Mnohdy jsou tyto větve mezi sebou provázané.

Jakmile získáš nějaký stroj, musíš k němu vyzkoumat nové technologické prvky - dělo, věž, podvozek, motor a vysílačku. Čím lepší věci vyzkoumáš (a poté koupíš a namontuješ), tím lepší Tvůj stroj bude. Najednou poznáš, že novým dělem rozmlátíš soupeřův tank jednou ranou, ačkoli předtím jsi do něj tloukl jednu za druhou a nic moc poškození.

Mnoho zdaru...
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Laďuša »

Cvak. Tak jak válčíte? Já jsem se dneska prokousal k bitvě číslo 2222 :)
Nepoměr vítězství/proher jsem ze záporných hodnot prolomil do kladných, momentálně mam +12, ale je to dost vrtkavý. Nu do záporu už snad nepudu, to by mě opět frustrovalo :lol:
Pořídil jsem si další tank, T-43, je to střední tank VII. úrovně následující po T-34/85. Vyzkoumanej už jsem ho měl dávno, ale napřed nebyly stříbrňáky a pak zase srdce se s jiným strojem rozloučit. Nakonec jsem se zbavil T-34, což mě mrzelo, ten tank jsem měl taky rád, ale holt garáž je malá a posádku jsem přeškolil. Původní kandidát na prodej byl KV-1, ale ten přece jenom dost vydělává, tak zůstal. Jako revanš mi ten tank hned sednul, je to s nim paráda, dost často má dobrý losy, kdy je nahoře v tabulce a to pak dokáže nadělat solidní paseku. Akorát dělo by to chtělo lepší, má vlastně stejný jako předchůdce (a tady se KV-1 právě hodil - po vyzkoumání podvozku a věže jsem potřeboval přes 50 tisíc na dělo - tak jsem KV vytáh na 4 bitvy a bylo vyděláno :) Přece ten kanón nebudu sundavat z T-34/85, to je mazlík ). Ale i tak. :)

A hodim zase pár skrýnů, ale mam jich hrozně moc, tak jenom fakt pár. :P

A začnu aktuální statistikou po 2222 bitvach, musim se vam pochlubit, jak mi to jde :D
Obrázek

A dál už přibližně navážu na minulou obrazovou sérii.

Tank vzor řešeto. Ale bitva úspěšná :)
Obrázek

Moje nejúspěšnější bitva, co se zkušeností týče. Tuto prvenství si drží furt. Bitva to byla moc pěkná, napřed to vypadalo marně, všichní kempili v lese na kopci, jenom já jsem šel vlevo (v pohledu z tanku doprava) a 2 tanky vpravo. To bylo jasný, že nemůže projít, tak jsem zastavil, chvilku mačkal efkový klávesy a když se nic nedělo, tak jsem jim nadal do kemperů a prostě jsem jim poručil, ať někdo jde. Pak se několik tanků teda uráčilo jít a díky tomu jsme prorazili dole, pěkně ustříleli např. tygra a x dalších. Jít sám, tak padnu a nic nezmůžu, takhle to nakonec bylo přesně podle představ. Ostatně dostal jsem hrdinu a ty zkušenosti ve statistikach stále září a řikají, že to byla dobrá taktika.
Obrázek Obrázek Obrázek

S pětkovou té - třicet čtyřkou jsem si dovolil odeslat do šrotu Ferdinanda, navíc s titulem válečník. Jak ponižující to pro něj muselo bejt :D
Obrázek Obrázek

Následující fotoseriál jsem interně pojmenoval Bezmoc. Povšimněte si časovýho sledu a vývoje stavu.
Obrázek Obrázek Obrázek

Tady další úspěch s miláčkem. Dva tanky VIII. a IX. úrovně (na prvním snímku vpravo) podcenily sílu 85mm laufu a pokusily se prorazit. NEPROŠLY!
Obrázek Obrázek

Tak, a už se mi to taky povedlo. Po skoro 2000 odjetých bitvach se mi podařilo spojence přímo zničit. Při obraně základny jsem měl namířeno na protihráče a už jsem mačkal spoušť, když mi přímo před kanón vjel náš. V tom odstřelovačským pohledu vůbec nebyl ze strany vidět, najednou se tam prostě vyskyt. Mozek to eště pochopil, ale pohyb prstu už se nedal zastavit. V tu chvíli jsem se bál, že mě sundá další náš za trest, jak jsem nejednou už viděl, naštěstí ale ne, rozdal jsem další poškození a nemalou měrou jsem se eště podílel na obsazování. Nu, eště že tak :lol:
Obrázek

Takhle to vypadalo po 2000 bitvach. Bilance výher byla eště záporná, v následujících 222 bitvach jsem tak dal o 20 vítězství víc než porážek, což je 53,6% vítězství. Jo kéž by to tak šlo furt dál
Obrázek

Moje premiérový obsazování základny s dělostřelectvem. Zajímavé.
Obrázek

Sprosťácí :lol:
Obrázek

A tady se mi poprvý podařilo dostat do kladný bilance. Je vidět, že cesta to byla dlouhá, ale svým způsobem mi to naplňuje optimismem, neb to vypadá, že to jde nahoru a že jsem se to snad aspoň trochu naučil :)
Obrázek

Řikejte mi ničitel strojů S-35CA! :lol: Klucí z klanu Srbija mě asi trošku podcenili, dle statistik, jak jsem se pak kouk, jsem vedle nich naprostej břídil.
Obrázek

A to je on, muj novej stroj. :) Jak jsem řikal, hned mi sednul, asi jsem se objevil v těch středních tankach. Hned po první bitvě ňáká medaile, po dvouch už docela pěkná střelecká série (a to zrovna střelec je procentuelně nejslabší z posádky, neb kvůli jinýmu složení posádky nešel přeškolit z T-34), vzornej tankista, po deseti tam toho bylo eště víc, po čtyřiceti už celej ten výčet šedých medailí 8) A to byl eště v základu, teprve potom šel podvozek, věž a lauf, od tý doby se to ešzě zlepšilo
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A už i s tim SU-5 jsem se celkem sžil, taky se mi nedávno podařilo dát konečně zase válečníka po dlouhej době. Momentálně s nim mam 100 bitev a 125 zničených na kontě. Když to srovnam s tabulkama, kde to bylo 70/71, tak od tý doby mam průměr přes 2 tanky za bitvu. A to se mi taky celkem líbí.
Obrázek Obrázek

A další seriál je zatim moje nejúspěšnější bitva s T-43. Začalo to nenápadně, podařilo se mi vyfotit si semafor, na to jsem dlouho čekal (viz seznam právě padlých vpravo). Stav ale nenasvědčoval, že se strhne něco, co nakonec vyústilo v titul válečníka (teprve druhej s tankem, zbytek mam s artilériema), obsazování základny a eště odstřelovače a ňáký drobnosti. :) Jen víc takových bitev.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A eště jeden válečník. Posledním granátem jsem ho dal, to byly nervy :)
Obrázek


A taky se něčim pochlubte, ať to neni blbý, že tu jenom já takhle spamuju :P :mrgreen:

Tak, aktualizováno eště o pár obrázků.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Marek
Příspěvky: 5315
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: World of tanks

Příspěvek od Marek »

Teda Ty na tom frčíš, koukám..... ;-)
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Laďuša »

Nu, docela mě to baví :lol: A doplnil jsem tu sérii o pár obrázků eště.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Dusan
Příspěvky: 3917
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Re: World of tanks

Příspěvek od Dusan »

No ja mam Kv1, vyskumnu kv2, A20 treba my vyskumat T34, kv1s s 122mm delom,,, konecne poriadny kanon kde nepocujem stale strela sa odrazila skoda ze nabija 20s, ale ked musim hrat oproti 9,10 tankom tak to inak nejde. Chystam sa na IS uvidime.
Marek
Příspěvky: 5315
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: World of tanks

Příspěvek od Marek »

To ses slušně rozjel ;-).

Já jsem probral zásoby a nechal jsem si v tuto chvíli pouze tři stroje - Grille (IV), Hummel (V) a GwPanter (VI). Chci si je vytunit nadoraz.
Až bude nový PC a hra mi pojede lépe, koupím si asi i pár tanků, protože hrát jen s děly člověka omrzí.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Laďuša »

To bych nedal, mam 6 míst a děsně trpim na nedostatek :lol: , momentálně mam vyzkoumaný další 2 stroje, ale ani s jednim tankem se mi nechce loučit. Ale po novým patchi pude z domu SU-85, protože příde o 107 mm lauf, kterej je totálně parádní :(
Hrát za tanky je super, v naprostej většině lítam za střední tanky, ale člověka omrzí každá monotónie, což teda kompenzuju dalšíma druhama, takže sem tan jeden den jezdim těžký tanky a jinej den zase třeba prohánim toho stíhače s parádní trubkou. A včera jsem vytáh dokonce i artynu na víc, než jenom x2 zkušenosti. Nu, tuty stroje jsou děsný na nahrabávání zničených tanků, přes 2 na bitvu jsem včera měl, k tomu se s tankama ani nepřiblížim.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Marek
Příspěvky: 5315
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: World of tanks

Příspěvek od Marek »

Já zase tvrdím, že pokud je v garáži moc strojů, žádný nebude TOP. Trvá totiž strašně dlouho, než ho vyzkoumáš do elitní formy, potom miliony specializací posádky..... To s mnoha stroji fakt není reálné. Proto mám jen ty nejoblíbenější, ostatní jdou z domu.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od Laďuša »

Je fakt, že i u miláčka T-34/85 jede posádka teprve první specializaci, ale až zas tak to nehrotim, bohatě mi stačí vyzkoumat ty věci ze stromu, pak už to je taky fajn. Hlavně mi ty stroje musí sedět. Ale zase jak mi sednou, tak se jich nerad zbavuju. :lol: I to dělo neni až tak hrozný, ale to teda pude, až vyzkoumam to další.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
Marťas
Příspěvky: 3466
Registrován: ned čer 21, 2009 22:56
Bydliště: Praha 10

Re: World of tanks

Příspěvek od Marťas »

Trochu jsem se pochlapil :P
Obrázek
Obrázek
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Uživatelský avatar
MacGyver
Příspěvky: 1541
Registrován: úte lis 11, 2008 16:59
Bydliště: Plzeň/Prášily
Kontaktovat uživatele:

Re: World of tanks

Příspěvek od MacGyver »

To je fakt psychotéma, smazat! :D
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Uživatelský avatar
Marťas
Příspěvky: 3466
Registrován: ned čer 21, 2009 22:56
Bydliště: Praha 10

Re: World of tanks

Příspěvek od Marťas »

:stop: stop mazání příspěvků :stop:
:lol: :mrgreen:
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
Marek
Příspěvky: 5315
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: World of tanks

Příspěvek od Marek »

A tohle mi vysvětli:

Otázka 1: Když máš devět zničených strojů nepřítele, jaká je pravděpodobnost, že někdo z těch zbývajících šesti (které by v pohodě museli zničit ostatní spojenci) Tě zničí?????
Otázka 2: Hergot - to neumíš dohrát v poli, to se musíš nechat zničit??? :-D
Otázka 3: Co jste to za tým, že s takovými úspěchy neumíte dotáhnout věc do konce a výsledkem celého toho snažení je REMÍZA ??? :-)

Mimochodem - co to bylo za stroj, kterým jsi zničil devět soupeřů? Nikde to nevidno...
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
utia
Příspěvky: 405
Registrován: úte pro 13, 2005 14:57
Bydliště: Praha

Re: World of tanks

Příspěvek od utia »

Tak jsem se taky zaregistroval :mrgreen:
Mam tedy jen 11" notebook, takze vyhled nic moc..
Otazka zacatecnika: jak je to s pocatecni vybavou? Nevim kolik mam tanku ted jsem poprve hral, hodilo me to z garaze rovnou do nejakeho tymu do boje a nez jsem se rozkoukal (zjistoval jak se to vubec ovlada a cim se strili...) asi za 2min. prijel nejaky frajer a rozstrilel me na mraky. Takze jake mam zasoby tanku a co kdyz me uplne znici?
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Uživatelský avatar
Křečík Barbuška
Příspěvky: 11037
Registrován: ned srp 29, 2004 09:01
Bydliště: Brno

Re: World of tanks

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Když tak pozoruji tento topic. Připomíná mí to mé zaujetí hrou UFO enemy unknown v letech 1998-1999. Přiznám se bez mučení, že bez cheatu na získání Eleria-115 jsem to nebyl schopen hrát :-) .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“